Kawa – novi, urbani i chic cafe u Sarajevu s preslatkom terasom koja ima neodoljiv pogled na grad - Bonjour.ba - bh.life...

Kawa – novi, urbani i chic cafe u Sarajevu s preslatkom terasom koja ima neodoljiv pogled na grad

Tekst:

Bonjour.ba

INTERIJERI
9.8.2021.

„Kawa je novo mjesto u gradu gdje možete probati najbolju kafu, domaće vino i sokove, ali prije svega mjesto koje posjeduje odličnu pozitivnu energiju.“ – upravo ovako novo it mjesto u gradu opisuje arhitektonski ured koji stoje iza cijele ideje o uređenju ovog jedinstvenog lokala, Fo4a Arhitektura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kawa se prostire na čak 110m2, ima veliku baštu, a kombinira rustikalni dizajn, bh. namještaj od drveta, mnoštvo zelenila i cozy detalje uz koje ćete se ovdje osjećati kao doma.

„Prostor Kawe smo adaptirali - iako će većina posjetilaca reći da radovi nisu privedeni kraju zbog djelomičnog izgleda "ruševine" u enterijeru.:)

Staru komodu koju smo zatekli u prostoru smo zadržali i restaurirali - odlično se uklopila u ambijent i čak smo joj dali i nadimak "Old Lady".

Upravo takvim efektom "nedovršenih" dijelova u objektu, zajedno sa novim restauriranim elementima. uspjeli smo postići efektan enterijera ugodnim za posjetioce.
Jako smo zadovoljni sa namještajem brenda "Gazzda" koji transformiše prostor u urbani lokal, zajedno sa biljkama i vegetacijom koje je uredio "Plantismus" iz Sarajeva.

 

Uspješna saradnja je ostvarena sa mladom ekipom izvođača radova iz Sarajeva "New Vision Sarajevo", dok dizajn loga potpisuje Studio 10 iz Sarajeva.“ – otkrili su nam iz Fo4a Arhitektura.

Posjetiti ih možete već danas na adresi Dženetića čikma 16 u Sarajevu i uživajte u omiljenom napitku.

 

***
Tekst: Bonjour.ba
Foto: Dorado Photography

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno