9 nešto drugačijih i zabavnih ideja za izlazak sa dragom osobom u Sarajevu - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

9 nešto drugačijih i zabavnih ideja za izlazak sa dragom osobom u Sarajevu

Tekst:

Ilda Lihić-Isović

LJUBAV & BRAK
9.1.2023.

Bilo da ste zajedno dva mjeseca ili 20 godina, smišljanje ideja za sastanke i načine za održavanje veze može biti ponekad izazovno, ali u konačnici i trenuci poput zajedničke večere i filma imaju svoju draž.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, ako razmišljate o nekim novim idejama, iskustvima koja stvaraju divne uspomene, zbližavaju vas, nasmiju i jednostavno oslikavaju riječi „volim te“, izdvojili smo neke od aktivnosti za parove u Sarajevu koje će vašu vezu podići na potpuno novi nivo.

 

Foto: unsplash.comKuglanje
 

Kada želite da imate zabavan, ali ležeran izlazak, kuglanje je odličan odabir.

U Olimpijskoj dvorani Zetra postoje tereni za evropsko kuglanje. Saznali smo da je cijena termina 10 KM za jedan sat korištenja staze, a pored sale za kuglanje ima i prostor predviđen za sjedenje i odmor. Radno vrijeme je svaki dan od 8 do 22 sata. Termin možete rezervirati na kontakt broj: 033 276-210 ili Facebook porukom.

 

Foto: unsplash.comProvozajte se zajedno na alpine coaster-u
 

Sa predivnim pogledom na Sarajevo provozajte se u Sunnyland-u.

Također,  vožnju možete isprobati i tokom zime i kreirati još divnije uspomene sa pogledom na snijegom prekriveno Sarajevo.

 Časovi plesa salse
 

Pridružite se skupa časovima plesa.

Čak ako možda imate dvije lijeve noge, pohađanje časa plesa može biti jedinstven izlazak i odlična zabava. O vama će se pričati na plesnom podiju na sljedećem vjenčanju ili zabavi kada uspješno odradite naučene pokrete.

Naša preporuka je Društveni Salsa Klub "El Paso", a za više informacija možete im se javiti putem Facebook poruke. 

Foto: SalsaElPasoSarajevo Masaža za parove
 

Šta može biti romantičnije od ležanja rame uz rame sa svojim partnerom u opuštajućem okruženju?

Naša preporuka je Ma'ab Spa i spa paket za dvije osobe koji podrazumijeva VIP spa prostor isključivo rezervisan samo za vas, a zatim uživate u dvije aroma masaže u sobi za parove.

 

Foto:freepik.comOsvojite vrh Trebevića skupa
 

Imajte na umu, penjanje na planinu nije uvijek lako, ali međusobna podrška i i dijeljenje poteškoće uspona odličan je način da ojačate vaš odnos, a da ne spominjemo nagradu koja vas čeka na vrhu. Vaša tura može startati od Pina nature hotela, a zatim samo pratite markiranu stazu.

Ne zaboravite se adekvatno obući i svakako pripremiti nešto za jelo i piće.

 

Foto: unsplash.comEscape room
 

Ako želite da testirate svoju vezu i koliko efikasno možete da radite zajedno kada naiđete na prepreku, odvedite partnera u Escape room.

Ideja je da riješite zagonetke kako biste u ograničenom vremenu pronašli izlaz iz zaključane sobe. Možda zvuči lako, ali nije! Naša preporuka u Sarajevu je Fox in a box Escape room

 Vožnja biciklom po Vilsonovom šetalištu ili Malom alejom
 

Vožnja biciklom u tandemu zahtijeva komunikaciju, saradnju i timski rad—sve stvari koje su vrlo važne u mnogim aspektima veze.

Na Vilsonovom šetalištu, kao i na Ilidži, nalaze se lokacije koje nude najam bicikla na sat, pa odaberite lijepo popodne za vožnju i uživajte.

 

Foto: freepik.comKlizanje
 

Još jedna od zanimljivih aktivnosti za vrijeme hladnijih mjeseci svakako je klizanje nakon kojeg je mnogo slađe u paru se zagrijati toplom čokoladom.

Možete birati između više lokacija u Sarajevu: Zima na Vilsu, u Zetri, u parku "Kosturnica" na Ilidži, klizalište na Skenderiji...

 

Foto: freepik.comKarting
 

Pokrenite adrenalin tako što ćete izazvati svog partnera na utrku.

Naša preporuka je Karting Arena SpeedXtreme koja se nalazi u ulici Stupska bb, na prostoru garaže tržnog centra Bingo.

 

***

Naslovna fotografija: freepik.com

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno