Njezino pojavljivanje na crvenom tepihu SFF-a se željno iščekivalo svaku večer - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Njezino pojavljivanje na crvenom tepihu SFF-a se željno iščekivalo svaku večer

Tekst:

Bonjour.ba

BONJOUR.CLUB
27.8.2014.

Iako je Sarajevo Film Festival iza nas, mi i dalje sabiremo dojmove svega što smo vidjeli – od sjajnih filmova, do pojava na crvenom tepihu. Oni koji nisu mogli za vrijeme Festivala posjetiti Sarajevo, su mogli svaku večer preko domaćih televizijskih kanala pratiti događanja na crvenom tepihu i pratiti tko sve dolazi na projekcije filmova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razumijemo kako neki posjetitelji filmova nisu ludi za modom, pa ne daju puno pažnje svojim kombinacijama na crvenom tepihu, no ako već cijenite taj film koji idete gledati, možete biti dovoljno pristojni da se ne pojavite u kratkim hlačama. Isto kao što ne idemo svakakvi u školu, na posao ili sud, tako zasigurno malo pažnje pri odijevanju za crveni tepih ne bi bilo na odmet. Pristojna crna haljina za žene, te hlače i košulja za muškarce će biti sasvim dovoljna.

Mi priznajemo da smo potajice svaku večer željno iščekivali pojavu jedne dame na crvenom tepihu.

Ona je Maja Čengić i zajedno je uz kolegu Dejana Kukrića svojevrsni domaćin na crvenom tepihu koji dočekuje uzvanike i pita ih sve ono što bismo htjeli znati o njima, a vezano je za Sarajevo Film Festival.

01

Maja i Dejan na večeri otvaranja SFF-a

Maja je svaku večer bila u drugoj kreaciji, a nama je bilo posebno drago gledati ju u kreacijama domaćih dizajnera. Maju smo 'uhvatili' na sami dan otvaranja Festivala i pitali smo ju u čemu ćemo ju gledati za vrijeme trajanja Festivala, na što nam je odgovorila: „Dakle, nakon prošlogodišnje vrlo uspješne saradnje i ovoga puta ću sa zadovoljstvom da nosim neke od kreacija Aleksandre Dojčinović. Po prvi put ću imati priliku da prezentujem rad i drage prijateljice Selme Starfinger koja je nakon američke priče, započela vlastitu proizvodnju i u BiH. Zatim, tu je dobro poznata kreatorka Jasna Hadžimehmedović-Bekrić s kojojm sarađujem tokom cijele svoje tv karijere, a po prvi put ću nositi nekoliko divnih kreacija Belme Tvico - Stambol koja je specijalno za moja pojavljivanja na crvenom tepihu pripremila haljine. Isto tako, sarađivat ću i sa našom modnom kućom - Bellisima. Sve to će biti upotpunjeno predivnim frizurama prijatelja i vrhunskog profesionalca - Ensara Dervišbegovića dok se za make up brine L'oreal sa svojim timom stručnjaka. Nosit ću predivne modele cipela United nude koje sam odabrala u suradnji s dragom Martinom Sairom Konaković, a za odabir nakita se brine modna kuća Parfois. Sve to pod budnim okom modne kreatorke, stilistice i naše stalne saradnice na SFF-u, Nermine Varešanović.

PreviousNext

FOTO: via Belma Tvico Stambol Instagram, Selma Starfinger Instagram, Maja Čengić Facebook private

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno