Neodoljive jakne ovog bh. brenda kreirat će stylish zimske kombinacije - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Neodoljive jakne ovog bh. brenda kreirat će stylish zimske kombinacije

Tekst:

Bonjour.ba/PR

MODNE VIJESTI
24.12.2020.

Iz radionice kreativnog dvojca, Adne Ahmedić-Kadić i Alise Čaber, stiže nova zimska kolekcija jakni. Nit vodilja je i ovaj put vječna inspiracija arhitektura, ali sa novim stilskim igrama oblika i silueta kojima zaljubljenice u modu neće odoljeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dosad smo imali prilike svjedočiti zanimljivim vizijama Muchness tima i artiklima koji su često postali omiljeni dio garderobe damama stoga nas ne iznenađuje da i ovaj put artikli sa etiketom Muchness donose upečatljivu stilsku priču.

„Za gotovo sve dizajnere i njihove brendove, arhitektura predstavlja izvor vječne inspiracije. Podjednako se u obje discipline (modnom dizajnu i  arhitekturi) bavi stvaranjem prostora i volumena, ravnih i dvodimenzionalnih materijala, iako na različitim mjerilima. Danas se njihov odnos istražuje na mnogim poljima, počevši od estetike, umjetnosti, oblika, teksture, forme i strukture. I naša kreativna priča se temelji na zajedničkim vizualnim i intelektualnim principima, kroz privlačnost mode, arhitekture i umjetnosti iz kojih crpimo inspiraciju. Glavna ideja nove Muchness zimske kolekcije predstavljaju oblici i siluete koji zbunjuju konvencionalne ideje o proporciji i obliku, igramo se sa kontrastima u dužinama, bojama i teksturama, te oblikovanju negativnog  prostora na odjevnom predmetu (kroz asimetriju) i dobivanjem pored pozitivnog i negativni volumen.“ - komentirale su Adna i Alisa.

Radi se o limitiranoj kolekciji kojima je na prvom mjestu kvaliteta izvedbe i korištenje materijala.

„Pored Muchness suknji, majica, bluza, naglasak u ovoj kolekciji za zimu su voluminozne jakne izražene kroz paletu crne, sive, maslinaste, i različitih nijansi narandžaste od štep materijala. Izazov nam je bio da predstavimo jednu konceptualnu i arhitektonsku formu jakne koja začudno kombinira lakoću materijala sa arhitektonskom, strukturalnom težinom. Prilikom dizajniranja akcent smo stavili i na tehniku kolažiranja kompozicije sa geometrijskim oblicima poput našivenih džepova u suprotnoj boji, trakama za vezanje i kontrastima u renderima na rukavima.“- pojasnile su nam Adna i Alisa.

Kreativni dvojac, stvarajući još jednu kolekciju koja odiše unikatnošću, a koja je ponajviše stvorena za zimsku uživanje sa stilom objašnjavaju da: „Posebna pažnja je usmjerena na multifunkcionalnost jer su jakne dvostrane i mogu se nositi na dva načina ovisno o raspoloženju, sa druge strane griju i omogućavaju nam da podnesemo sve vremenske (ne)prilike, kao i spremnosti za kombiniranje stilova u različite namjene. U svakoj kolekciji primarna misao nam je da osmislimo funkcionalan i udoban odjevni komad u kojem će se osoba osjećati nesputano, slobodno, a opet posebno i drugačije. I ova Muchness priča usmjerena je ka bezvremenskim i vizualno atraktivnim komadima koji ne podliježu trendovima, odnosno promocija „slow fashion“ koncepta pri čemu je modele nemoguće izvesti u velikom broju primjeraka, a samo ulaganje u kvalitet stvara održivost i dugotrajnost u modi.“

Njihov rad možete pratiti i na Facebook stranici brenda, kao i Instagram profilu @muchness_, a dio nove kolekcije istražite kroz fotografije Ane Lukende u nastavku.

***

Dizajnerice Muchness: Adna Ahmedić Kadić i Alisa Čaber

Fotografija: Ana Lukenda

Model: Nadine Mičić

Make up: Renata Ponjević

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno