Zaljubljenici ste u modu? Ovih 5 modnih filmova morate pogledati! - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Zaljubljenici ste u modu? Ovih 5 modnih filmova morate pogledati!

Tekst:

Emina Smaka

FILMOVI & SERIJE
29.11.2021.

Modni filmovi su spoj najzanimljivijih stvari za mnoge: drame, romantike, dokumentarnog aspekta i naravno lijepe odjeće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sigurno ste već svi pogledali kultne filmove: Devil Wears Prada, Coco before Chanel ili Clueless lista najboljih modnih filmova ne završava tu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odabrali smo 10 najboljih modnih filmova, a u nekim od njih se ne radi samo o životu i radu dizajnera, nego jednostavno o zanimljivim kostimima i odjeći.

Yves Saint Laurent

Ovaj film se osvrće na život jednog od najpoznatijih dizajnera, od njegove pozicije u kući Dior do realizacije njegovog sopstvenog brenda.

The Dressmaker

Kate Winslet glumi krojačicu Myrtle Dunnage koja se vraća u svoj grad, te pravljenjem haljina zavređuje svoje mjesto u društvu nakon što je iz istog protjerana nekoliko godina prije, zbog ubistva.

The September Issue

Za sve ljubitelje poznatog modnog magazina Vogue, ovaj film je donekle ostvarenje snova, jer vas vodi iza kulisa pripreme septembarskog (najvažnijeg) izdanja magazina. Ovaj dokumentarac prati Annu Wintour i njene suradnike dok pripremaju izdanje magazina za septembar 2007.

Franca: Chaos & Creations

Prozor u život France Sozzani, legendarne urednice talijanskog Vogue magazina. Film je režisirao njen sin Francesco Carrozzini.

Halston

Odlučili smo izdvojiti i jednu mini seriju Halston koja govori o životu i radu modnog dizajnera Roya Halstona Frowicka, poznatog jednostavno kao Halston, koji je dominirao modnom scenom 1970-ih.

Tijekom ere Wall Streeta, Halston je bio prisiljen napraviti rizične poteze kako bi zaštitio svoje carstvo odjeće.

* * * 
Naslovna fotografija: Netflix 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno