Najbolje serije svih vremena koje ćete htjeti gledati iznova i iznova - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Najbolje serije svih vremena koje ćete htjeti gledati iznova i iznova

Tekst:

Marija Perić

FILMOVI & SERIJE
12.7.2023.

Izabrati najbolje serije koje su ikada snimljene težak je zadatak, no u pomoć dovodimo IMDb ocjene, kao i razinu popularnosti određenih naslova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Rasprava o tome koja je serija najbolja dosta će ovisiti o tome koji žanr volite. Zato smo se pobrinuli da ova lista za najbolje serije ima sve. Od krimića i misterija, preko ljubića, pa sve smiješnih sitcoma, među serijama koje smo istaknuli brzo ćete naći svog favorita.

 Kroz našu preporuku naći ćete i Netflix najbolje serije i HBO najbolje serije, kao i klasike koje će obožavati sve generacije. Dotaknuli smo se brojnih vremenskih perioda, pa ćete tako na listi vidjeti vječni Seinfeld i nedavno završeni Succession. A ako se ipak predomislite i shvatite da ste raspoloženi za ljubavni film, ovdje donosimo 35 kvalitetnih prijedloga.

Za cijelu listu prelistajte dalje.

 

Breaking Bad
 

IMDb ocjena: 9,5/10
 

Ova kriminalistička drama donosi priču o Walteru Whiteu, srednjoškolskom profesoru kemije koji odluči ući u svijet ilegalne proizvodnje droge. U tome će mu se pridružiti njegov bivši učenik Jesse Pinkman, a serija nas uvodi u niz složenih i napetih scena, odličnu glumu i duboke karaktere likova.

  

Game of Thrones
 

IMDb ocjena: 9,2/10
 

Slobodno ju možemo nazvati jednom od najpopularnijih i najutjecajnijih serija svih vremena. Donosi priču o fiktivnom svijetu Westerosu i borbi za vlast nad Sedam kraljevina. Sukobi, intrige, bitke i tajne samo su segment iskustva gledanje ove serije, a mnoge zadivljuju i elementi fantastike uz zmajeve, magiju i mitska bića.

  

The Sopranos
 

IMDb ocjena: 9,2/10
 

Serija koju opisuju kao najutjecajniju svih vremena predstavlja priču o Tony Sopranu, mafijaškom šefu koji živi u New Jerseyu. Ovo je kriminalistička drama u kojoj možemo vidjeti izazove balansa karijere u kriminalu i obiteljskog života.

  

Sherlock
 

IMDb ocjena: 9,1/10
 

Sherlock je u ovoj seriji genijalni detektiv, a njegova priča se može dodati u najbolje serije svih vremena zbog njegovih izuzetnih mogućnosti zapažanja i rješavanja slučajeva. U Londonu, sa svojim partnerom Johnom Watsonom kroz svaku epizodu prolazi kroz nove zločine, ali i vlastite životne izazove.

  

Better Call Saul
 

IMDb ocjena: 9,0/10
 

Spin-off najbolje serije na IMDb-u - Breaking Bad - u nekoliko sezona donosi priču o Salu Goodmanu, nešto drugačijem odvjetniku koji će uvijek naći alternativni način kako braniti svog klijenta. Prvenstveno se zvao Jimmy McGill, no s vremenom je promijenio ime, a serija prati njegove izazove, borbu da uspije u svijetu prava, a serija nas vodi i sve do prvog susreta s Walterom Whiteom i Jesse Pinkmanom.

  

The Office
 

IMDb ocjena: 9,0/10
 

Sve se događa u fiktivnoj tvrtki Dunder Mifflin gdje serija prati njene zaposlenike u svakodnevnom radu. Ovo je humoristična serija koja nam daje uvid u radne dane, korporativnu kulturu i koliko svakodnevnost s radnim kolegama može oblikovati i naš život van ureda.

  

Firefly
 

IMDb ocjena: 9,0/10
 

Iako prekinuta nakon samo 1 sezone, ova serija ima lojalnu bazu obožavatelja koji su ostali zadivljeni jedinstvenom kombinacijom znanstvene fantastike, drame i westerna. Brod Serenity s grupom ljudi različitih vještina prolazi kroz borbu za opstanak i kroz seriju se suočava s kriminalom, političkim intrigama, dramama, a sve uz blagu dozu humora.

  

Succession
 

IMDb ocjena: 8,9/10
 

Bogata i utjecajna medijska kompanija koju posjeduje obitelj Roy glavna je tema ove serije, posebice kad se njen osnivač Logan Roy razboli. Nakon toga se cijela obitelj bori za svoj dio kolača i komadić moći u kompaniji kako bi ostvarili svoje osobne ciljeve.

  

Friends
 

IMDb ocjena: 8,9/10
 

Kad su u pitanju najbolje serije, teško je napraviti listu bez serije Friends. Šest prijatelja, jedan kultni cafe i New York postali su praktički sinonim za sve avanture ovog društva gdje Rachel, Ross, Chandler, Monica, Phoebe i Joey kroz nekoliko sezona prolaze ljubavne izazove, poslovne uspone i padove, kao i zajedničko odrastanje.

 


 

True Detective
 

IMDb ocjena: 8,9/10
 

Napeta priča s kompleksnom pozadinom glavna je tema ove serije u kojoj detektivi prolaze duboku istragu zločina. Mnoge je zapanjila serija zbog kvalitetnog pisanja, odlične glume, ali i impresivne vizualne prezentacije.

  

Seinfeld
 

IMDb ocjena: 8,9/10
 

Ova serija nas uvodi u život četvero prijatelja: Jerry Seinfeld, njegov najbolji prijatelj George Costanza, bivša djevojka Elaine Benes, kao i ekscentrični susjed Kramer. Kroz epizode pratimo njihove svakodnevne izazovne i zabavne trenutke koji su nerijetko popraćeni s dozom humora. 

  

Fargo
 

IMDb ocjena: 8,9/10
 

Ova kriminalistička serija inspirirana je istoimenim filmom, a krije elemente kriminala, misterije, humora i neočekivanih obrata. Osim što je osvojila brojne nagrade, istaknula se svojom originalnošću i odličnom glumom.  

  

It's Always Sunny in Philadelphia
 

IMDb ocjena: 8,8/10
 

Šarolika ekipa koja čini glavne glumce ove serije uvijek se nađe u raznim neobičnim situacijama kroz koje odgovaraju na izazove svakodnevnog života. Uz elemente satire i crnog humora, jedna je od omiljenih serija današnjice.

  

The Last of Us
 

IMDb ocjena: 8,8/10
 

Ova serija istoimena je adaptacija za videoigru i brojni fanovi ju hvale zbog odlične produkcije, vjernosti izvornom materijalu kao i zbog odlične glumačke postave. Radnja se bazira na život u surovoj i opasnoj okolini post apokaliptičnog svijeta dok se likovi serije suočavaju s dilemama i napetim situacijama.

  

Peaky Blinders
 

IMDb ocjena: 8,8/10
 

Smještena tijekom 1920.-ih u Birminghamu u Engleskoj, radnja ove serije priča o obitelji Shelby ili takozvanim Peaky Blinders. Vođa obitelji je Tommy Shelby koji kroz kriminal i spletke nastoji izgraditi svoj business, a serija je prikupila brojne pohvale zahvaljujući odličnim glumcima, kao i napetoj priči.

  

Narcos
 

IMDb ocjena: 8,8/10
 

Priča bazirana na stvarnim događajima govori o rastu i padu narko kartela u Južnoj Americi i vođi kartela Medellin, Pablu Escobaru. Izvrsni scenariji i realistična karakterizacija likova i vas će nagovoriti da palite epizodu za epizodom.

  

Freaks and Geeks
 

IMDb ocjena: 8,8/10
 

Sredinom 80-ih, pratimo adolescentske avanture i životne priče srednjoškolaca, kao i njihove obiteljske probleme, ljubavne zaplete, ali i izazove s prijateljstvima. Iako nije trajala duže od jedne sezone, ostaje zapamćena kao kultna serija za tinejdžere.

  

Black Mirror
 

IMDb ocjena: 8,7/10
 

Svaka epizoda donosi novu priču koja istražuje tamne i neugodne strane tehnologije i društva i pokazuje kako oni imaju duboki utjecaj na našu svakodnevicu. Zbog svoje relevantnosti i odlične produkcije, uživa ugled najbolje serije današnjice.

 


 

Stranger Things
 

IMDb ocjena: 8,7/10
 

Nakon što dječak po imenu Will Byers nestane, slijedi niz nadnaravnih događaja u fiktivnom gradu Hawkinsu. Serija je postala poznata po brojnim referencama ka 80-im godinama prošlog stoljeća, a savršeno kombinira elemente znanstvene fantastike, horora, misterije i drame.

  

Mad Men
 

IMDb ocjena: 8,7/10
 

Ova serija donosi priču o reklamnoj industriji u 1960-im godinama prošlog stoljeća, a priča prati karijeru Dona Drapera, kreativnog direktora. Vrlo brzo će vas zabaviti i inspirirati, a postat će zanimljivo pratiti njihove intrige kao i promjene koje su obilježile to razdoblje.

  

***
Foto: Unsplash

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno