Najavljujemo: Europe future fashion u srpnju

MODNE VIJESTI
23.6.2011.
Moda se ponovno vraća u Split!      Dizajneri, modni kritičari i stručnjaci iz osam zemalja svijeta dolaze u Split 9. i 10.7.2011. u hotel Le Meridien Lav kako bi bili dio Europe future fashiona 2011. Osim revija, ovogodišnji Europe future fashion bit će popraćen i velikim brojem radionica. Ovoga ljeta, osim iz Hrvatske dolazi i veliki broj dizajnera iz Francuske, Njemačke, Švedske, Indije, Rumunjske, Obale bjelokosti, Srbije i Kosova čije će revije prenositi domaći i strani mediji.

Tako su se na repertoaru ovogodišnjeg EFF pronašla sljedeća dizajnerska imena:

 •  Alen K., Francuska – inicijator ideje EFF, dizajner modne marke Alen K, čije haljine nosi aktualna miss Francuske i jedna od poznatijih zaljubljenica u modu glumica Olivia Palermo ;
eff_alen_k
 •  Omnia Mei, Švedska – švedska dizajnerica koja je izlagala na svim važnijim europskim modnim događanjima te je ujedno i vlasnica modne marke. Studirala je modu na prestižnim modnim sveučilištima, a predaje marketing i odnose s javnošću na Akademiji za modu i fotografiju;
 •  Anemarie O., Hrvatska – splitska dizajnerica koja se nakon školovanja u Parizu vraća u Split te je i prošle godine predstavljala svoje radove na EFF;
 •  Kaffrin Bijoux, Francuska – organizatorica francuskog tjedna mode i vlasnica modnog branda nakita;
 •  Flutura Dedinja, Kosovo  – prozivana kao nova nada dizajna Jugoistočne Europe;
 •  Ivana Cvrlje , Hrvatska – splitska dizajnerica koja je izlagala na Split City fashionu te je ujedno i vlasnica vlastitog modnog ateljea;
 •  Blerina Rugova , Kosovo – kćer bivšeg predsjednika Rugove, a izlagala je na Priština fashion weeku;
 •  Edor Paris, Francuska – vlasnica poznatog francuskog modnog branda;
 •  Mihaela Cirgulea Rumunjska – poznata rumunjska dizajnerica;
 •  Dom Dizajna  (Milena Ćirić, Bojana Bačić i Veljko Spasić ), Srbija – asocijacija čiji su članovi više od 500 dizajnera iz Srbije;
 •  12.. Rococo, Hrvatska – splitska dizajnerica čiju odjeću nosi veliki broj osoba iz javnoga života u Hrvatskoj;
 •  Maria Hera, Rumunjska – vlasnica vlastitog modnog branda koji je stekao veliki uspjeh u Rumunjskoj;
 •  Ana Curic, Hrvatska– dizajnerica Zagreb Dreft fashion weeka, nova nada hrvatskog dizajna;
 •  David Priol, Francuska – dizajner koji je izlagao na svim modnim događanjima Jugoistočne Europe, te na Pariz fashion weeku.
eff_david_priol

Dvodnevna manifestacija  bit će popraćena i velikim brojem predavanja o modnim trendovima u Dugopolju, a manifestaciji će prisustvovati i predsjednik Francuske modne  federacije Francois Lavargne te izaslanstvo Svjetske modne asocijacije. Također u sklopu ove reprezentativne modne manifestacije na Jadranu, Europe Future Fashion će u suradnji sa Visokom poslovnom školom Minerva u Dugopolju započet s radom  prve Europske akademije za modu i fotografiju, koja će okupiti međunarodne stručnjake iz tog područja.

 Predavanja će se održati u Visokoj poslovnoj školi Minerva 9. i 10.07.2011. u sljedećim interaktivnim radionicama: 

 •   Organizacija modnih događanja i trendovi svjetske modne industrije na kojoj će predavati Kafrinne Bijoux i Francois Lavargne.  

Kafrinne Bijoux je francuska dizajnerica koja ima vlastiti brand nakita. Organizatorica je modnih manifestacija u Francuskoj. Francois Lavargne je utemeljitelj i predsjednik francuske modne asocijacije, stručni savjetnik, ocjenjivač svjetskih modnih manifestacija i modni konzultant.

 • Modni Networking u Jugoistočnoj Europi na kojoj će predavati David Priol i Maria Hera. 

David Priol francuski je dizajner koji je izlagao na svim većim modnim manifestacijama Jugoistočne Europe. Ove godine sudjelovao je i na pariškom tjednu mode. Njegov modni blog prati više tisuća ljubitelja modne industrije diljem svijeta, a na radionici će podijeliti svoje iskustvo u svijetu mode na području Jugoistočne Europe.
Maria Hera je rumunjska dizajnerica, sudionica rumunjskog tjedna mode te vlasnica vlastitog modnog branda kojeg nose poznate osobe Rumunjske.

 •  Marketing i odnosi s javnošću u modnoj industriji na kojoj će predavati Omnia Mei i Ema Alagić. 

Omnia Mei je švedska dizajnerica čiji rad odlikuje snaga boja uključujući vizualne indikatore koji izazivaju osjećaj jedinstvenosti, oslobođenja od uobičajenih normi koji su daleko od napornih estetskih stereotipa. Vizija ove dizajnerice se temelji na geslu : „Bitne stvari nikad ne gube sjaj i bude toplinu u nama."  Dizajnerica ima višegodišnje iskustvo u dizajnu i marketingu modnog branda diljem Europe.
Ema Alagić je bivša Miss Turizma BIH i model, sudionica svjetskih modnih manifestacija. Potvrdila je svoje manekenske kvalitete i nadarenost u regiji, te je nastupala i na pariškom tjednu mode. Vlasnica je i licence Miss Globe i vlastite PR agencije.

 • Revijalna frizura i novi izazovi frizerske industrije 

Cilj radionice je ukazati na kontinuiranu potrebu za usavršavanjem i edukacijom u frizerskoj industriji te međusobnoj razmjeni znanja i vještina.

 • Svakodnevna frizura za modernu ženu na kojoj će predavati stručnjaci iz Dalila Akademije.

Na radionici će ukazati na moderne frizure namijenjene ženama u svakodnevnom životu, na poslu, u slobodno vrijeme i za večernje izlaske.

 • Fotografija današnjice na kojoj će predavati Ami La Fleur, njemačka fotografkinja koja se više od 20 godina bavi fotografijom.

Njezine fotografije objavljivane su u vodećim svjetskim modnim magazinima.

Cilj nam je omogućiti edukaciju i obrazovanje od strane vrhunskih stručnjaka svih zainteresiranih sa ovog našeg područja, prezentirati i promovirati Dugopolje (najuspješniju poslovnu zonu), Split i Hrvatsku, a sve radionice su besplatne zahvaljujući sponzorima.“ – prokomentirali su iz organizacije EFF.

modamo.info/EFF

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

  Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

  Povezani članci

  Članci iz rubrike

  Tekst by:

  Bonjour

  Podijeli:

  Posljednje objavljeno: