Talentirana bh.fotografkinja otkrila nam je sve što trebate znati o wedding fotografiji

VJENČANJA
9.8.2019.

Muna Mešić je postala prepoznatljiva po romantičnim i sanjivim kadrovima uhvaćenim na vjenčanjima diljem regije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Emocija koju prenese kroz objektiv uz posebne filtere koje koristi pri obradi, kreira uspomene koje bude toplinu i među onima koji pregledavaju njene fotografije na njenim društvenim mrežama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još kada smo prije nešto više od godinu dana zavirili u jedan njen radni dan, otkrila nam je da inspiraciju pronalazi svuda oko sebe te da polazi od onog unutrašnjeg osjećaja koji se kasnije manifestira kroz kameru - nečiji osmijeh, ljubav, sunce, kiša...

Muna Mešić

S obzirom na to da je Muna u svoj portfolio upisala brojne angažmane za veliki dan raznih parova, u koje smo i zavirili na njenom službenom Instagram profilu, jedno poslijepodne smo ju uhvatili u pauzi između uređivanja fotografija i odlaska na vjenčanje, kako bi nam pobliže pojasnila što to znači biti wedding fotograf u BiH i koji su najveći izazovi ovog posla. Uz njene odgovore, izdvojili smo neke od zanimljivijih fotografija u njenom potpisu koje su snimljene diljem BiH. 

Zašto je važno fokusirati se na samo jedan segment fotografije?

Što se više fokusiraš na jedan tip fotografije, više ćeš raditi i uživati u onome što voliš. Više ćeš privlačiti posmatrače koji uživaju u toj vrsti fotografije. Ja sam počela s umjetničkom fotografijom, preko fashion fotografije pa sve do wedding fotografije. Jednostavno ono što ti ispunjava dušu, to najviše zavoliš i na tome ostaneš.

Kako teče sam proces fotografiranja vjenčanja? Koliko zapravo fotograf ima slobode u ovog segmentu fotografije?

Veoma sam slobodna u fotografiranju vjenčanja, moji klijenti jednostavno daju prostora, jer znaju koliko je bitno za fotografa da nije ograničen i da može ispoljiti svoju kreativu. Većina fotografa danas bilježi od wedding fotografije jer su vjerojatno u startu imali tu "ograničenost slobode" i pogrešne klijente koji nisu odgovarali njihovom senzibilitetu.

Crno bijele fotografije ili u boji?

Uvijek sam za boju definitivno, mislim da samo nekim fotografijama pripada crno bijela, odmah kad fotografiju ufotkam i pogledam, znam da njoj "pripada" crno bijela!

Što mladenci ne pitaju fotografe, a trebali bi?

Da li njihovo vjenčanje zvuči inspirativno fotografu i da li su se energije između fotografa i njih kao mladenaca podudarile. Jer je veoma bitno da im fotograf prvenstveno kao osoba odgovara, jer na taj dan će najviše vremena provesti sa svojim fotografom.

Koji je najveći izazov nastanka ovog tipa fotografije?

Kod wedding fotografije je sve izazov. Od momenta kad vjenčanje krene, pa sve dok fotograf ne uruči fotografije mladencima. Jer veliku odgovornost u suštini ima fotograf, jer su to nečije uspomene koje ne mogu biti ponovljene.

Najdraže destinacije u BiH za wedding fotografije?

Bosna i Hercegovina je bogata predivnim destinacijama koje čekaju da budu pofotkane, samo treba jak avanturistički duh kod mladenaca, da se usude na takav izazov. Ove godine mi je dah oduzelo Ramsko jezero.

Tajna dobre spontane fotografije?

Spontana fotografija nema tajne, ona se samo desi, ali je treba znati prepoznati i zabilježiti.

Najzahtjevniji 'wedding photography' projekt do sada?

Kod mene nema najzahtjevnijeg wedding projekta, jer svi dijele istu odgovornost i istu predanost. Uživam u fotografisanju vjenčanja i najviše sam sretna kad uspijem da zabilježim ljubav. Jer to je jedino što nam ostaje.

VJENČANJA , 9.8.2019.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

BONJOUR.ba

Foto by:

Muna Mešić

Podijeli:

Posljednje objavljeno