MODAMO.zaviruje: U radnu rutinu bh.fotografkinje Mune Mešić - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

MODAMO.zaviruje: U radnu rutinu bh.fotografkinje Mune Mešić

Tekst:

Bonjour.ba

POSAO & ŽIVOT
23.7.2018.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ona je fotografkinja, velika zaljubljenica u cvijeće, boje i Nikon te dama koja će vaše simpatije ukrasti svojim intimnim i emotivnim fotografijama s vjenčanja koje dijeli na svom Instagram profilu @muna_nazak. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Muna Nazak (@muna_nazak) on


Što se tiče fotografisanja vjenčanja mislim da ova vrsta fotografije nema mane.Bitno je samo izgraditi svoj način pristupa i s tim birati klijete. Jer često fotografi "biježe" od ove vrste fotografije jer nekad to budu vjenčanja koja ubiju kreativu u fotografu. Zato treba pomno birati klijente kao i klijenti fotografe.“

Na naš upit gdje pronalazi inspiraciju za fotografiranje, odgovorila nam je da je upravo ona svuda oko nas te da polazi od onog unutrašnjeg osjećaja koji se kasnije manifestira kroz kameru - nečiji osmijeh, ljubav, sunce, kiša, život i priroda!

Kada govorimo o najizazovnijim projektima na kojima je radila, Muna nam je otkrila da je dosada njen najzazovniji projekt upravo fotografiranje modnih revija u Dohi, dok, kada govorimo o njenom najdražem projektu, to je rad na dokumentarnom filmu vezanom za raw ishranu sa akcentom na orijentalnu kuhinju, koji je radila u Berlinu, sa prijateljicom fotografkinjom Majom Topčagić.
Svoje znanje i vještine većinom unapređuje na internetu, a fotografi koji su ukrali njenu pažnju su Maja Topčagić, Edvin Kalić, Nina Mašić, Aida Redžepagić, Karlo Gavrić, Dejan Djurić i Saša Tomić.

Nismo mogli odoljeti da ne zavirimo i u njenu radnu rutinu i saznamo kako ova bh.fotografkinja provodi dan.
Posao freelancera u BiH ima mnoge prednosti. Njegova najbitnija prednost je ta što sam raspolažeš svojim vremenom i što si sam sebi šef i zbog toga ga ne bih mijenjala. Ali naravno, kao i svaki drugi posao zahtijeva mnogo odricanja, rada i truda.“ – nadodala je Muna. Kako izgleda jedan njen radni dan, otkrivamo u nastavku.

 

***


Kako nisam ljubitelj ranog ustajanja, moj doručak kreće poprilično kasno. Volim doručkovati sa meni bliskim osobama, jer kako sam odrasla u velikoj porodici, doručkovati sama za mene ne predstavlja nikakav gušt.

munanazak fotograf radnarutina modamo 02

Kad doručkujem, onda se potrudim da odgovorim na sve upite i mailove. To pretežno radim preko mobitela jer sam non stop u pokretu, tek u nekim večernjim satima mogu sjesti pred računar.

 

munanazak fotograf radnarutina modamo 07

munanazak fotograf radnarutina modamo 08

Kako nisam ljubitelj kafe prije doručka ona dolazi tek negdje sredinom dana sa prijateljima. :D

 

munanazak fotograf radnarutina modamo 10

munanazak fotograf radnarutina modamo 11

munanazak fotograf radnarutina modamo 12

Ostatak dana provedem na biciklu, mom najdražem prijevoznom sredstvu!

 munanazak fotograf radnarutina modamo 13

munanazak fotograf radnarutina modamo 01

Večernje sate posvetim editovanju fotografija, druženju sa suprugom i našom voljenom macom Tigris.

munanazak fotograf radnarutina modamo 03

munanazak fotograf radnarutina modamo 04

munanazak fotograf radnarutina modamo 05

munanazak fotograf radnarutina modamo 06

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno