Modni filmovi o kojima se najviše pričalo ovo desetljeće

BONJOUR.CLUB
31.12.2019.

Modna industrija u posljednjih deset godina dobila je nekoliko modnih dokumentaraca i filmova koji su na osebujan način prenijeli modni svijet i rad njenih djelatnika - dizajnera, modela, manekenki, vizažista i svih kreativaca u modi na veliko filmsko platno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dali su nam mogućnost da zavirimo iza kulisa, otkrijemo kako su se razvijale karijere dizajnera koji su ostavili neizbrisiv trag na povijest mode, ali i osvjestili o važnosti ekološkog pristupa modi, razumijevanja nastanka jednog odjevnog artikla, ali i pokazali što je potrebno za nastanak jednog modnog magazina ili eventa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sasvim je sigurno da će se u razne emocije (od uzbuđenja, vala inspiracije do želje za promjenom) zavrtjeti u vama barem nekoliko puta tijekom trajanja ovih filmova.

Saint Laurent (2014)
Film koji u fokus stavlja vrhunac karijere francuskog dizajnera Yves Saint Laurenta i stvaralaštva između 1967. i 1976. godine.


 

Iris (2014)
Modna kameleonka, ikona stila i kolekcionarka koja iznova inspirira osebujnim karakterom, vibrantnošću i ljubavi prema modnom dizajnu.Bill Cunningham New York (2010)
Simpatični fotograf koji je vozeći se na biciklu ulicama New Yorka kreirao neke od najljepših street style fotogrtafija i pokrenuo trend, zahvaljujući kojem potpuno drugačije gledamo na modnu fotografiju. 

Dior and I (2014)
Kada je Raf Simons postao kreativni direktor modne kuće Dior, mnogi su s dozom skepticima primili vijest. Ovaj film vodi vas u backstage nastanka njegove prve kolekcije za ovu parišku modnu kuću koja je oduševila kritiku. 

The First Monday in May (2016)
Met gala najvažniji je društveni događaj u New Yorku, a film vas vodi u backstage eventa koji ima jako važnu i modnu i umjetničku ulogu. 

Diana Vreeland: The Eye Has to Travel (2011)
Diana je bila modna urednica koja je slavila nesavršenosti, pomicala granicu, slavila modu i umjetnost te bila IT cura koja je inspirirala cijelu modnu industriju. Pokazala je da je moda čarobna i kreirala sadržaj koji i danas osvaja na prvu svojom estetikom i porukom. 

McQueen (2018)
Modni dizajner koji je svojom genijalnom vizijom zauvijek promijenio shvaćanje mode i ljepote. Njegov pristup dizajnu, strast i emocije koje je unosio u svaki artikl, revije koje su bile umjetnički performansi… ovo je dokumentarac koji vrijedi pogledati. 

About Face: Supermodels Then and Now (2016)
Dokumentarac koji donosi inside uvid u karijeru modela i predstavlja i drugu stranu modeling karijere.

True Cost (2015) 
Kako nastaje jedna modna kolekcija, tko izrađuje našu odjeću i u kojim uvjetima?

BONJOUR.CLUB , 31.12.2019.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

BONJOUR.ba

Foto by:

pinterest.com

Podijeli:

Posljednje objavljeno