MODAMO.zaviruje: U chic & minimalistički uređen sarajevski ured bh.fotografkinje

BONJOUR.CLUB
23.4.2018.
Prostor u kojem radimo uvelike može utjecati na našu fokusiranost i produktivnost u obavljanju zadataka, ali nas i inspirirati u novim poslovnim avanturama. Zato prilikom uređenja radnog prostora, pazimo da svaki detalj oslikava naš karakter i posao kojim se bavimo. Upravo smo zbog toga željeli zaviriti i u studio Aide Redžepagić, fotografkinje čiji je ured neodoljivo mjesto za rad i druženje.

Osim glavnog dijela prostora u kojem Aida fotografira, studio ima i mini šminkeraj, kao i radni kutak gdje se odvija finalni proces retuširanja fotografija. Iako se na početku kao pravi izazov činio uklopiti u jedan prostor studio, radni kutak, šminkeraj, ali i kutak za goste studija koji čekaju, arhitektica Lejla Duran je sve komponente lijepo uklopila u jednu dotjeranu cijelinu koja i dalje ne izgleda natrpano.

 

 BX0A5660--checker


„Maštam o vlastitom studiju već nekoliko godina i nakon više promijenjenih lokacija, stanova, poslovnih prostora, konačno sam se našla u prostoru koji je moj i koji stoga mogu urediti baš onako kako ja želim. U glavi sam već imala ideju kako želim da sve bude što jednostavnije, minimalistički, a da apsolutno svaki kutak bude funkcionalan i iskorišten. U tome mi je najviše pomogla arhitektica Lejla Duran koja je strpljivo saslušala sve moje ideje i detaljna objašnjenja o funkciji svakog predmeta u fotografskom studiju i na kraju to predivno prenijela na papir i stvari posložila mnogo bolje nego što sam ih ja zamišljala. Lejla je napravila bas ono što sam željela, minimalistički studio, sa malo detalja gdje ništa nije suvišno i sve ima jasnu funkciju.“ – otkrila nam je Aida. Površina prostora je oko 45 m2 (studijski dio), a jedan od najslađih dijelova studija joj je upravo garderober. Nismo mogli odoljeti da Aidu ne upitamo i koliko je ovako uređen prostor za rad utjecao i na njenu produktivnost u obavljanju svih zadataka vezanih za nastanak i obradu fotografije. „Što se tiče produktivnosti, sada je sve mnogo lakše jer mi je sve na jednom mjestu. Ranije sam retuširanje, post produkciju i samu pripremu za snimanje radila kući a sada mi je sve na jednom mjestu.“
Mali uvod u njen chic, jednostavan, no i dalje jako topao ured donosimo u nastavku.

 BX0A5660-

BX0A5665-

BX0A5673-

BX0A5691-

BX0A5698-

BX0A5700-

BX0A5708-

 

BX0A5715-

BX0A5717-

BX0A5723-

 

 

 

Foto: Aida Redžepagić

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

  Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

  Povezani članci

  Članci iz rubrike

  Tekst by:

  Bonjour

  Podijeli:

  Posljednje objavljeno: