Milano Fashion Week dnevnik jedne od najuspješnijih bh.manekenki - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Milano Fashion Week dnevnik jedne od najuspješnijih bh.manekenki

Tekst:

Bonjour.ba

PUTOVANJA
24.9.2013.

Kako izgleda radni tjedan Sarah Čerkez?   Sarah je uvijek veoma drag gost na našim stranicama i jedva smo čekali da s nama podjeli svoje dojmove sa, upravo završenog Milano Fashion Weeka, koji je ove godine, kao i prethodnih, provela radno. Od šest revija za koje je bila angažirana najviše pažnje je možda izazvala ona koja se održala tijekom Vogue Fashion Night Out u potpisu poznate kuće dizajnerskog rublja – Agent Provocateur. Pored toga, na karijernu listu ove godine Sarah je upisala i revije u potpisu: Parah, Pin up Stars, Emamo, Agogoa, Flavia Padovan i Raffaela d'Angelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jasno je da je Sarah 'vlasnica' veoma istreniranog tijela za koji je photoshop apsolutno bespotreban, tako da nerijetko nosi, po manekenke, najzahtjevnije revije – one u rublju i kupaćim kostimima. No, iza takvog tijela stoji itekako predan rad, odricanje i disciplina. Stoga je naše prvo pitanje koje smo uputili Sarah bilo da nam opiše jedan svoj radni dan tijekom tjedna mode u Milanu.

sarah_mfw_private

„Počinje jako rano, već u 6h ili 7h se budim, doručak, pregledavam obaveze za taj dan, uzimam book, iPad, štikle i idem na prvi kasting, nekad i pola sata ranije jer je grad bio prepun modela i čekalo se u redovima i po 3 sata!! Da bi izbjegla gužvu odlazila sam na kastinge po pola ili sat vremena ranije. Zatim vas agencija obavijesti da se morate vratiti negdje na fitting i tako vam cijeli dan prođe u trčanju s jednog kraja grada na drugi. Uvečer obavezno idem u teretanu i onda spavanje. I kako svaki dan kada dođem u teretanu raspravljam s trenerom da li treba ili ne treba da radim cardio vježbe , jer ja tvrdim da trčim, brzo hodam, uzbrdo nizbrdo, uz stepenice metroa, niz stepenice, a on nikako (kao i većina) ne vjeruje... Da otklonimo sve sumnje jedan sam dan preko aplikacije za iPhone pratila od izlaska iz kuće do povratka uvečer, koliko kilometara pređem, kojom brzinom itd... Od 8:17h ujutro kada sam izašla iz kuće do 18:09h kada sam se vratila, prešla sam cca 35 kilometara, od toga 13km pješke, 22km prevoznim sredstvima, popela se uz 289 stepenica. Od cca 9 sati, 5h sam mirovala, sto bi značilo da sam to vrijeme provela čekajući na kastigu ili fittingu na red, a 4 sata sam bila u pokretu (pješice) prosječnom brzinom od 5,5km/h. Na kraju smo zaključili da mi cardio ipak ne treba :).“

sarah_mfw_casting

 

MODAMO.info: Spominješ duga čekanja u redu. Jasno je i da su čekanja na šminkanje i frizuru u backstageu neizbježna. Kako si ovaj put provela to vrijeme i jesi li srela još koju od naših djevojaka na revijama?

U super, to je ovoga puta bio najbolji dio!! Bila sam u društvu super frendice koja živi u New Yorku, a iz Hrvatske je - Meri i super smo se zabavljale. Uglavnom na ostalim revijama u backstageu bude jako dosadno,cure su okupirane svojim telefonima, neke čitaju, druge pričaju itd... Mi smo se pred PinUp reviju zabavljale pravljenjem smiješnih klipova za Instagram, to je najnovija fora :D I naravno, srela sam dosta cura iz Srbije, manje iz Hrvatske, i osim Amre, srela sam Tijanu Nikolić, a ona je curica iz Bijeljine kojoj super ide i već drugu sezonu radi revije rublja i kupaćih kostima! :)

sarah_mfw_pin_up1

sarah_mfw_pin_up

 

MODAMO.info: U jednom intervjuu si spomenula da ti je jedna od većih želja biti angažirana na projektu Victoria's Secret Fashion Show. Je li možda revija za Agent Provocateur stepenica bliže ispunjenju te želje?

Davno je prošlo vrijeme kada sam kao tinejdžerica maštala o nekim revijama, snimanjima itd. Može biti i ne mora, VS fashion show je nešto nepredvidivo, djevojka na drugom kraju svijeta dobije poziv za kasting samo jer je vidio neki njihov agent ili su im se svidjele njene slike. Trenutno se ne zamaram previše time, uzimam ono što mi život pruža u ovom trenutku i u tome uživam. Šta je sljedeće niko ne može znati, ali šta god da bude za mene I'll make the best out of it!sarah_mfw_ag_prov

Agent Provocateur backstage

PreviousNext

Razgovarala: Ana Ćavar
Foto: Sarah Čerkez Private

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno