Pametne naočale su dospjele na vrh naše tech wish liste - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Pametne naočale su dospjele na vrh naše tech wish liste

Tekst:

Nevena Divčić

BONJOUR.CLUB
3.2.2024.

Koliko puta ste poželjeli da očima možete trajno zabilježiti ono što se nalazi ispred vas?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Sigurno vam se barem jednom desilo da u rukama nosite neku torbu, kesu, kišobran ili jednostavno uživate u obroku s prijateljima i ugledate nešto vrijedno pažnje što želite zabilježiti. Ponekad velike trenutke u životu pa čak i koncerte ili predstave želimo na neki način sačuvati i zabilježiti, ali u isto vrijeme uživati u onome što je pred nama bez gledanja istog kroz ekran svog pametnog telefona

Meta tim je ovo prepoznao i na korak smo bliže kreiranju vlastite galerije uspomena. 


Foto: @maluma


Ray-Ban x Meta 

Brend naočala Ray-Ban decenijama je među omiljenim. Dizajnirane su prije 88 godina, tačnije 1936. od strane Bausch & Lomb (američko-kanadske kompanije za zdravlje očiju). Kroz decenije ističe se njihov dizajn Wayfarer, Erika i Aviator modela. 

Upravo Wayfarer je model koji je svojim dizajnom odgovorio na sve potrebe za kreiranje pametnih naočala

Meta Wayfarer model postepeno preplavljuje društvene mreže i teško da postoji neko ko im može odoljeti, a posebno nakon što otkrijemo više o svim njihovim prednostima. Osim mogućnosti kreiranja fotografija i snimanja video zapisa do 60 sekundi uz zvuk i kvalitet od 12 MP, obradovat će vas još nekoliko opcija.

 Odmah ćemo vam riješiti eventualne nedoumice koje se odnose na privatnost: video nije moguće kreirati bez automatskog uključivanja lampice koja će sagovorniku dati do znanja da ga snimate. 

 Dok nosite svoje Meta Wayfarer naočale, njihov AI sistem će vam ponuditi mogućnost čitanja tek pristiglih poruka i preuzimanja poziva. 

Pored toga, one su dovoljne i za slušanje muzike. Svaki put kada poželite tačan opis onoga što se nalazi ispred vas, naprimjer dok ste na putovanju, dovoljno je da se obratite svojim naočalama uz „Hey Meta“, a razumjet će vas na engleskom, italijanskom i francuskom jeziku. 

 Cijena Meta Wayfarer naočala varira od 299$ do 379$, no još uvijek ih nije moguće kupiti i dobiti u Bosni i Hercegovini putem oficijalnog online shopa

Dodajete li ih na svoju wish listu i jeste li spremni za AI uplitanje u naše živote u ovoj mjeri? Plaši li vas ili raduje ovakav napredak? 

* * *
Naslovna fotografija: @rayban

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno