Marko Feher kolekcija u fokusu odličnog editorijala kojeg potpisuje Edvin Kalić

MODNE VIJESTI
16.5.2019.

Prije nešto više od dva mjeseca, Marko Feher je predstavio svoju novu kolekciju 'Kozara Ethno Fusion', u kojoj je pokazao da su motivi s tradicionalnih bh. nošnji nosivi i danas. 

Naime, motive s nošnji je, u suradnji s grafičarkom Milicom Čvokić, pretvorio u unikatan print koji krasi haljine, marame, majice, košulje i kapute iz kolekcije. Spoj printa i nekonvencionalnih krojeva rezultirali su komadima koji na moderan način spajaju tradiciju i futurizam. I upravo su oni u fokusu editorijala kojeg potpisuje fotograf Edvin Kalić. 


Kada je riječ o upotpunjavanju vizuelnog identiteta mojih kolekcija, uvijek nekako kliknem s Edvinom, prosto naša saradnja je nekako logičan slijed, razumijemo se. Htjeli smo djelomično editorijal smjestiti u prirodu, a i na studijski set. Edvin je pronašao lokaciju u prirodi koja mu se dopala i činila adekvatnom za snimanje, a ostatak fotografija smo snimili u prostoru Historijskog Muzeja u Sarajevu.
Jedan od modela je bio mladi umjetnik čije vrijeme tek dolazi, to je Armin Ćosić, obratite pažnju na njegove radove. Svi ostali modeli su potpuno novi i ovo im je prvo modno snimanje, bilo nam je drago vidjeti nova lica i dati priliku nekim novim ljudima koji imaju velike potencijale
.“ – otkrio nam je Marko

Armin Ćosić jedan je od modela u editorijalu 'Kozara Ethno Fusion'


Naravno, nismo mogli odoljeti da Marka ne pitamo i kako možemo i naručiti neki od komada iz ove linije. „Komadi se za sada mogu poručiti putem Marko Feher Facebook i Instagram stranice. Obzirom da se svi materijali za kolekciju rade, te zbog kompleksnosti produkcije materijala, pa onda i komada, neki komadi se čekaju do 15-20 dana." – nadodao je.
Kompletan editorijal donosimo u nastavku. 

 
***

Odjeća: Marko Feher 
Foto: Edvin Kalić 
Makeup: Adi Hasić 
Frizura: Ensar Dervišbegović 
Modeli: Anja Medić; Armin Ćosić; Nebojša - Cyrus Models; Jan, Afan, Sara, Azra, Ajla - ABC Models MNGMT

 

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

Bonjour

Podijeli:

Posljednje objavljeno: