Marko Feher kolekcija u fokusu odličnog editorijala kojeg potpisuje Edvin Kalić

MODNE VIJESTI
16.5.2019.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije nešto više od dva mjeseca, Marko Feher je predstavio svoju novu kolekciju 'Kozara Ethno Fusion', u kojoj je pokazao da su motivi s tradicionalnih bh. nošnji nosivi i danas. 

Naime, motive s nošnji je, u suradnji s grafičarkom Milicom Čvokić, pretvorio u unikatan print koji krasi haljine, marame, majice, košulje i kapute iz kolekcije. Spoj printa i nekonvencionalnih krojeva rezultirali su komadima koji na moderan način spajaju tradiciju i futurizam. I upravo su oni u fokusu editorijala kojeg potpisuje fotograf Edvin Kalić. 


Kada je riječ o upotpunjavanju vizuelnog identiteta mojih kolekcija, uvijek nekako kliknem s Edvinom, prosto naša saradnja je nekako logičan slijed, razumijemo se. Htjeli smo djelomično editorijal smjestiti u prirodu, a i na studijski set. Edvin je pronašao lokaciju u prirodi koja mu se dopala i činila adekvatnom za snimanje, a ostatak fotografija smo snimili u prostoru Historijskog Muzeja u Sarajevu.
Jedan od modela je bio mladi umjetnik čije vrijeme tek dolazi, to je Armin Ćosić, obratite pažnju na njegove radove. Svi ostali modeli su potpuno novi i ovo im je prvo modno snimanje, bilo nam je drago vidjeti nova lica i dati priliku nekim novim ljudima koji imaju velike potencijale
.“ – otkrio nam je Marko

Armin Ćosić jedan je od modela u editorijalu 'Kozara Ethno Fusion'


Naravno, nismo mogli odoljeti da Marka ne pitamo i kako možemo i naručiti neki od komada iz ove linije. „Komadi se za sada mogu poručiti putem Marko Feher Facebook i Instagram stranice. Obzirom da se svi materijali za kolekciju rade, te zbog kompleksnosti produkcije materijala, pa onda i komada, neki komadi se čekaju do 15-20 dana." – nadodao je.
Kompletan editorijal donosimo u nastavku. 

 
***

Odjeća: Marko Feher 
Foto: Edvin Kalić 
Makeup: Adi Hasić 
Frizura: Ensar Dervišbegović 
Modeli: Anja Medić; Armin Ćosić; Nebojša - Cyrus Models; Jan, Afan, Sara, Azra, Ajla - ABC Models MNGMT

 

MODNE VIJESTI , 16.5.2019.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

BONJOUR.ba

Podijeli:

Posljednje objavljeno