Marko Feher: Otkrivamo sve detalje o novoj kolekciji 'HE SAID: YES!' poznatog bh. dizajnera - Bonjour.ba - bh.lifestyle...

Marko Feher: Otkrivamo sve detalje o novoj kolekciji 'HE SAID: YES!' poznatog bh. dizajnera

Tekst:

Marija Perić

MODNE VIJESTI
7.6.2022.

Marko Feher jedno je od najzvučnijih dizajnerskih imena u BiH, a već niz godina rado je viđen gost modne rubrike i u našem online magazinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Njegov odvažan, ekstravagantan i nešto drugačiji pristup modnom izražavanju ukrao je simpatije i modne publike, ali i kritike, a projekti koje već broji iza sebe dokazuju posebnost njegovog rada. Od kreiranja uniformi za paviljon BiH na svjetskoj izložbi EXPO 2020 u Dubaiju, preko kostimografije za spotove regionalnih glazbenih imena, pa sve do njegovih kolekcija koje uvijek pričaju osobnu priču, Marko itekako zna privući pozornost. I ovog ljeta Marko Feher kroz preispitivanje društva oko sebe kreira jedinstven bridal koncept koji nastoji redefinirati tradicionalno.
 „Kao i svaka dosadašnja kolekcija, takođe se i ova bavi preispitivanjem pravila i standarda. Imamo „default“ kako ko treba izgledati i šta to u društvu znači i predstavlja. Oduvijek me umaralo kada se nešto podrazumijeva, pa naravno i kada je odijevanje za određene prilike. Ovo je kolekcija koja je nastala iz milion pitanja, a ne odgovora, kako je to obično do sada bilo.“ – rekao je Marko.

 


Kroz naš razgovor o samoj inspiraciji, ali i filozofiji iza njegove prve bridal kolekcije, Marko pojašnjava:
„Ovo nije bridal kolekcija, a jeste.
Ovo nije priča o rodnoj ravnopravnosti, a jeste.
Ovo nije priča o tradicionalnim vrijednostima, a jeste." 

 Bridal kolekciju 'HE SAID: YES!' čini mnoštvo lepršavih komada rađenih od pamuka, satena, čipke i vunenih štofova koji zahvaljujući bijeloj boji izgledaju istovremeno odvažno i graciozno.
Tako ćete primijetiti komplete, predimenzionirane hlače, haljine sa voluminoznim rukavima, korzete, ali i košulje sa puf rukavima. Vašu pozornost ukrasti će i transparentne košulje kao i lepršavi top sa otvorenim ramenima.

 Kolekcija je dostupna na web stranici ili na upit putem socijalnih mreža. Svaki komad se pravi po mjeri, a više fotografija pogledajte u nastavku.

 

 

***
Dizajn: Marko Feher
Fotografije: Edvin Kalić
MUA: Renata Ponjević
Kosa: Ensar Dervišbegović – Hair with charachter
Modeli: Anja Medić & Jan Oskar Ivančić
Posebno hvala: Studio Spektroom

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno