Čokoljupci, pozor! U Zürichu je ovoren muzej čokolade sa najvećom čokoladnom fontanom na svijetu

PUTOVANJA
14.9.2020.

Ako ste ikada gledali film "Charlie i tvornica čokolade" maštajući da tako čarobno mjesto uistinu postoji, pripremite se za ugodno iznenađenje jer je jučer svijet postao ljepše mjesto uz Lindtov muzej čokolade u Zürichu ili kako su ga oni nazvali dom čokolade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Lindtov muzej čokolade vodi posjetitelje na putovanje interaktivnim muzejom kroz „sedam čokoladnih svjetova“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od uzgoja do proizvodnje, zrno kakaa, koje svijetu daruje čokoladu, zvijezda je priče. Izložbe će posjetitelje također poučiti o povijesti švicarske proizvodnje čokolade, poučavajući ih ne samo o Lindtu, već i o njegovim poznatim prethodnicima. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marcus Balen (@marcus_balen) on

Foto: Lindt

Foto: Lindt

Foto: Lindt

Čokoladni dom sadrži i nekoliko drugih atrakcija koje bi sve čokoljupce brzo zaokupirale. Na primjer, gosti mogu stvoriti vlastite ukusne poslastice tijekom satova izrade čokolade, dok istraživački objekt omogućuje unutrašnji pogled na postupak proizvodnje Lindta. Mjesto gdje možete probati praline također je obavezna lokacija, a na raspolaganju je i kafić Lindt koji će zasladiti vaše nepce i biti idealna međustanica za daljne istraživanje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hanna Kollo (@hannakollo) on

Vjerujemo da ono što će vas posebno impresionirati je najveća čokoladna fontana na svijetu. Nalazeći se na visini od devet metara, ova fontana nadmašuje prethodnog rekordera za samo nekoliko metara. 

Foto: Lindt

Video obilazak Lindtovog muzeja čokolade možete pogledati ispod, a za više informacija posjetite službenu web stranicu Lindta ovdje.

PUTOVANJA , 14.9.2020.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

Ilda Lihić-Isović

Foto by:

Lindt

Podijeli:

Posljednje objavljeno