Kreativni tim iz Čitluka potpisuje neka od najljepše dekoriranih vjenčanja. Nama su otkrili vodeće trendove sezone

VJENČANJA
2.8.2019.

Cvjetni studio Lavanda flowers & design smješten je u Čitluku, no, njihove cvjetne dekoracije obišle su regiju i bile dio brojnih posebnih prigoda i trenutaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ručno izrađuju baš svaku dekoraciju, a njihova maštovitost i iskustvo, čine ih sjajnim sugovornikom za sve nedoumice vezano za dekoraciju bilo kojeg eventa. 
Prije svega, inspiriraju nas radovi u kojima imamo povjerenje klijenta. Tada želiš dati i napraviti sve od sebe. Inspiracija je sve što nas okružuje. Ponekada je to sam materijal, komad drveta, starog namještaja ili neka nova kupljena vaza. (smijeh)“ - komentirala je Dragana, jedna od članica Lavanda tima, na naš upit gdje pronalaze inspiraciju za sve Lavanda cvjetne dekoracije

Nada Džidić, Dragana Mihić i Ana Mijač,
dio Lavanda flowers & design tima

Kako bi pripreme za vjenčanje prošle sa idejom slavljenja ljubavi i kreiranju tople atmosfere za sve uzvanike, potrebno je par detalja koji će stvoriti poseban doživljaj.  
U razgovoru s Draganom, saznali smo kako teče proces izrade njihovih dekoracija, kao i koji će trendovi biti u fokusu do kraja godine, kada govorimo o dekoraciji vjenčanja. Uz to, sigurni smo da će vas fotografije njihovih dekoracija u nastavku inspirirati, bez obzira u kojem će stilu biti vjenčanje koje vi organizirate. 

***

Kako izgleda tvoj kreativni proces?

Imam sreću da se bavim zanimanjem koje stvarno volim. I samim tim, kreativni proces je stalno prisutan, od buđenja ujutro, do kraja dana. A biti kreativan se može uvijek i svugdje i na bezbroj načina, "samo" je potrebno imati maštu, (a to se ne može naučiti, ni kopirati), morate to imati u sebi.

S kojim materijalima i s kojim tehnikama najviše voliš raditi?

I dalje prednost dajem prirodnim materijalima, u kombinaciji s materijalima/predmetima koji se na prvi dojam čine nespojivim. Često se dogodi, da se fokusiram na neku stvar, pa kupujem i stavljam na hrpu do iznemoglosti. Gomilanje stvari nije dobro, ali je korisno ako će postati dio dekoracije nekog događaja. Jednom prilikom sam kupila desetke starih zlatnih ramova, 'nek' se nađe'. (smijeh)
U međuvremenu su našli svoju svrhu. Sve može postati dio scenografije, samo treba pronaći odgovarajuće mjesto.

Koja su to tri najpopularnija trenda u uređenju vjenčanja ove godine?

Trendovi su prolazna stvar, ali se uvijek nešto istakne svojom učestalošću. Uz stalno prisutne zlatne i srebrne detalje i ove godine naglasak je na zelenilu (eukaliptus, bršljan, loza), suhom ukrasnom bilju (pampas trava, poljske trave) te pastelnim, nježnim bojama svih vrsta cvijeća. Sve to složeno u ležerne i formom nepravilne cvijetne kompozicije.

Trendovi u uređenju vjenčanja koji će biti popularni ove jeseni?

Sve više mladenaca daje povjerenje sezonskom cvijeću i prema tome i godišnjem dobu u kojem se vjenčanje održava. Očekujem od jesenjih/zimskih vjenčanja da će u njima prevladavati tople boje (10. i 11. mjesec) te hladne/sive/srebrene nijanse (12. i 1. mjesec).

Koja je pristupačna, a opet moderna dekoracija ili stil koju bi predložila kao stilski zanimljivo i trendi rješenje?

Nije dovoljno "samo" imati hrpu cvijeća, ako ne znate što napraviti s njom. Da imate cvijeće koje ste ubrali u svom vrtu (tu ste uštedjeli), no, morate platiti uslugu i vrijeme izrade, razne repromaterijale za izradu (spužva, silikon, žica...), dekorativne artikle (vaze, zdjele, posude..) osobi koja će vam to cvijeće pretvoriti u zamišljenu cvjetnu kompoziciju. 
Ove godine, kao i prošle (i u idućoj godini) naglasak se stavlja na zelenilo (greenery) kao dio dekoracije ili kao cjelokupna tema jednog vjenčanja. A zelenilo nas svugdje okružuje, samo treba imati mašte (i pravog alata 😊), te takve dekoracije mogu biti dio i vaše svečane prigode.

 

VJENČANJA , 2.8.2019.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

Bonjour.ba

Foto by:

Lavanda flowers & design

Podijeli:

Posljednje objavljeno