Kraljica Elizabeta II.: Neka od kultnih modnih izdanja koja su obilježila njenu vladavinu - Bonjour.ba - bh.lifestyle ma...

Kraljica Elizabeta II.: Neka od kultnih modnih izdanja koja su obilježila njenu vladavinu

Tekst:

Marija Perić

MODNE VIJESTI
9.9.2022.

Jučer je objavljena vijest kako je preminula kraljica Elizabeta II., monarhinja Ujedinjenog Kraljevstva sa najdužom vladavinom u povijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Svojim doprinosom i radom na britanskom prijestolju još od 1952. godine prevladala je brojne krize, promjene i izazove, a ovdje izdvajamo i momente po kojima ćemo ju uvijek pamtiti. 

 

Boje, biseri, broševi i šeširi uvijek su bili njezin zaštitni znak
 

Nerijetko se raspored kraljice Elizabete sastojao od ugošćivanja visokih državnih predstavnika, posjeta dalekim zemljama, ali i sudjelovanja u društvenim događajima i drugim kraljevskim dužnostima.

Za svaku od tih prilika mogli smo ju vidjeti u upečatljivim bojama koje je kraljica rado nosila. Njeni monokromatski kompleti i kaputi u jarkim crvenim, žutim, zelenim i plavim nijansama postali su nešto po čemu je prepoznajemo jednako koliko i neizostavni šeširi koje je uvijek birala.

 Osim boja, kraljica je za posebne prilike nosila i uzorke, često upravo one cvjetne kao savršen kompliment buketima cvijeća koje je dobivala od ljudi koji su je dočekivali u Velikoj Britaniji, ali i gradovima diljem svijeta. 

 Neki od njenih outfita posebno su obilježili njenu vladavinu, poput kraljevskog izdanja koje je nosila za fotografiranje nakon što je postala kraljica. Ova će fotografija nakon toga postati službeni portret poslan veleposlanstvima i pukovnijama diljem svijeta, ali i službena fotografija kraljice koja je kasnije tiskana na poštanskim markama.

 Elizabeta II. bila je i prva monarhinja koja je putovala londonskom podzemnom željeznicom. Za tu priliku birala je krzneni kaput i plavi komplet sa plavim šeširom u istoj nijansi.

 Rijetko zabilježeni trenutak koji slika osmijeh na lice sigurno je i sljedeća fotografija kraljice Elizabete (tadašnje princeze) i njene mame. Ovo kraljičino izdanje prikazuje koliko je pozornost pridavala i detaljima kao što su biserne niske, broševi, šeširi, ali i rukavice.

 Još  nekoliko izdanja po kojima ćemo pamtiti kraljicu Elizabetu II. izdvajamo u nastavku.

 

***
Naslovna fotografija: @theroyalfamily

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno