Paula Sikirić i Plusminus fashion: Modna sinergija ispred objektiva Maje Topčagić - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Paula Sikirić i Plusminus fashion: Modna sinergija ispred objektiva Maje Topčagić

Tekst:

Arijana Bošnjak

MODNE VIJESTI
20.11.2023.

Vjerujemo da i vi, baš kao i mi na Bonjour.ba, volite otkrivati nove kolekcije domaćih dizajnera, koje pričaju o unikatnoj slow fashion modi i bezvremenskim komadima koje ćete rado nositi iz sezone u sezonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Jedna od novosti koja će i vama privući pažnju, svakako je aktualna kolekcija brenda Plusminus fashion za koju se ispred objektiva Maje Topčagić našla poznata regionalna influencerica – Paula Sikirić.
„Saradnja sa Paulom bila je apsolutni pogodak obzirom da smo dugo tražili lice koje se tako savršeno uklapa u naše stvari. Osim što vrlo profesionalno radi svoj posao, Paula je vrlo kreativna i kao stilista jako dobro osjetila priču svakog Plusminus komada te ih tako sa stilom iznijela.“ komentira dizajnerica i vlasnica brenda, Ena.

Ova kolekcija je ponovno spoj tradicionalnog i urbanog, što je već prepoznatljiv pečat ovog brenda. Tu su se našli ručno pleteni džemperi s upečatljivom trodimenzionalnom teksturom, predimenzionirani šalovi i statement komadi s printovima koji su rađeni tehnikom bakropis i linorez, koje je radio umjetnik Denis Haračić.
Čitava kolekcija je okupana nježnom bojom bjelokosti koja asocira na snježne zimske dane, kojoj se kao snažan kontrast suprotstavljaju potpuno crni outfiti. Više o samoj kolekciji rekla je i dizajnerica Ena.
„Linija džempera i šalova je ručno pletena vuna, jako mekana i ne bocka. U specijalnoj i vrlo kompleksnoj mustri koja izgleda vrlo fluidno i trodimenzionalno.

Dok su statement komadi poput jakne također ručno pleteni od ostataka materijala prilikom krojenja, što je još jedan od načina na koje se trudimo biti održivi i odgovorni po svim parametrima jednog lokalnog slow fashion brenda."
Kako je ovaj shooting spoj talentiranih profesionalaca s domaće i regionalne scene, tim Plusminus brenda, influencerice Paule i fotografkinje Maje Topčagić, upotpunila je i vizažistica Naida Đekić, a obuća koja je zaokružila svaki look, dolazi iz dućana Atelje71, Erne Saljević.

Svoje favorite možete uloviti na web shopu brenda Plusminus ili na adresi Branilaca Sarajeva 21, Sarajevo.


Pogledajte još fotografija kolekcije


* * *
Foto: Maja Topčagić

Odjeća: Plusminus fashion
Makeup: Naida Đekić
Obuća:
 Atelje71
Model: Paula Sikirić

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno