Ovo su 3 komedije koje su režirale žene, a gledat ćemo ih ovog vikenda - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Ovo su 3 komedije koje su režirale žene, a gledat ćemo ih ovog vikenda

Tekst:

Emina Smaka

FILMOVI & SERIJE
22.3.2022.

Subotnji večernji izlazak propuštate i odlučujete se za movie night s prijateljicama? Mi smo vam kreirale savršenu listu filmova koje morate pogledati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Željeli smo kreirati listu komedija koje su režirale žene, jer žena najbolje razumije šta će to nasmijati grupu prijateljica. Na listi su se našli neki klasici, koje jednostavno morate pogledati ako niste do sada. Zbog filmova sa ove liste ćete se smijati do suza, zabaviti i opustiti. Girls night može da krene!


 

Foto: Pexel.com

Dr. Dolittle

Prvi na listi, i najstariji na listi, nezaboravni klasik - Dr. Dolittle. U suštini je ovo remake iz 1998- ali se smatra najsmješnijim i najzabavnijim od svih prije i poslije njega. Eddie Murphy tumači glavnu ulogu, a film govori o muškarcu u 30im kojem se vratila moć pričanja sa životinjama koju je imao još kao dječak. Pripremite maramice za suze smijalice. 

Režirala: Betty Thomas
 

Mama Mia! 

Znamo, sigurno ste do sada pogledali neki od ovih filmova, ali za večer s prijateljicama Mama Mia je must. Zabavan i komičan mjuzikl će vas sigurno nagnati da zajedno u jedan (ili više glasova) pjevate Abba hitove i druge nezaboravne pjesme iz ovih filmova, a kada u filmu glumi Maryl Streep, jednostavno ne možemo reći ne.

Režirala: Phyllida Lloyd


Lady Bird

Ovo je film o tinejdžerki i njenim životnim izborima, te čudnom odnosu s njenom majkom. Sigurno smo sve u jednom trenutku imale neobičan odnos s mamama, te ćete se moći povezati s ovom pričom, ali će vam probuditi nostalgiju za vrckavim tinejdžerskim danima. Film je na 90. dodjeli Oscara nominovan u čak 5 kategorija, a na Golden Globe dodjeli osvojio nagradu u 2 kategorije. 

Režirala: Greta Gerwig


 

* * * 
Naslovna fotografija: Pexel.com

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno