Volite filmove sa snažnom porukom? Izdvojili smo 5 klasika koje vrijedi pogledati. - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Volite filmove sa snažnom porukom? Izdvojili smo 5 klasika koje vrijedi pogledati.

Tekst:

Ana Rotim

FILMOVI & SERIJE
28.5.2023.

Filmske večeri uvijek su dobra ideja kada želimo odlutati mislima i teleportirati se na neka druga, daleka mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Većina filmoljubaca uvijek prednost daju romantičnim komedijama, adolescentskim trilerima ili pak obiteljskim dramama koje će nas zabaviti na poseban način. No, uz navedene ne možemo pobjeći od bezvremenskih filmova koji nas potaknu na razmišljanje. Riječ je o filmovima koji prikazuju svakodnevne izazove, životne probleme i daju snažnu poruku koju volimo čuti. Stoga, izdvojili smo 5 filmskih klasika koji su stekli status onih koje vrijedi pogledati.


The Shawshank Redemption

Radnja filma iz 1994. smještena je u zatvoru Shawshank u Maineu gdje nepravedno optuženi Andy Dufresne upoznaje popularnog Reda koji mu pomogne da se snađe na ovom zloglasnom mjestu. Film je adaptacija romana Stephena Kinga - Rita Hayworth i iskupljenje u Shawshanku iz 1982. godine.Green Book

Drama iz 2018. godine koja je dobila nagradu prestižni zlatni kipić - Oscar, film je koji nismo mogli izostaviti s ovog popisa. Riječ je o biografskom filmu u režiji legendarnog Petera Farrellyja koji donosi inspirativnu priču o neočekivanom prijateljstvu.

Fight Club


Fight Club je triler iz kasnih devedesetih godina koji u glavnim ulogama donosi Edwarda Nortona i Brada Pitta. Film je među publikom stekao status kultnog, a priča prikazuje kritiku konzumerizma te sukob mladih ljudi i sustava reklamiranja.

Good Will Hunting

Priča govori o veoma inteligentnom mladiću Willu Huntingu koji živi buntovan život, a koji tijekom školovanja upozna psihologa koji mu zauvijek promijeni život. Režiju potpisuje Gus Van Sant, a u glavnim ulogama našli su se Matt Damon i Robin Williams.

Remember the titans

Sportska drama u režiji Boaza Yakina prikazuje trenera koji kreira inspirativni pobjednički tim u kojem vlada međurasna jednakost.


* * *
Naslovna fotografija: Pexels

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno