Kako uljepšati blagdane dragim osobama koje su u izolaciji? Donosimo 4 kreativne ideje! - Bonjour.ba - bh.lifestyle maga...

Kako uljepšati blagdane dragim osobama koje su u izolaciji? Donosimo 4 kreativne ideje!

Tekst:

Ilda Lihić-Isović

BONJOUR superwoman
23.12.2021.

“Home for the holidays” ove godine za mnoge od nas ima drugačije značenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Blagdani su vrijeme uživanja sa dragim osobama, organiziranja zajedničkih druženja, putovanja sa porodicom i prijateljima, međutim, ova godina nas je sve iznenadila. Tijekom pandemije koja nas tjera da ostanemo doma, otkažemo putovanja i izbjegavamo kontakt sa drugima, moramo proslaviti blagdane na način koji nikada nismo prije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj period neminovno je djelovao da promijenimo uživanja u blagdanima stoga će mnogi od nas za godišnjice birat udobnost doma, drage osobe proslavu rođendana ove godine neće pripremati, mature su odložene, a i novogodišnjim blagdanima se radujemo nešto drugačije.

Ipak, uvijek postoji način da uljepšamo ove dane osobama koje su u izolaciji i da obilježimo ove posebne tradicije u životu. Nove okolnosti pružaju priliku da istražimo različite načine proslave i povezivanja sa svojim voljenima.

ONLINE DRUŽENJE

Važnost napredne tehnologije u ovom periodu je postala velika. Možda ste morali otkazati putovanje u Pariz koji ste planirali za blagdan, ali još uvijek postoje kreativni načini za "putovanje" dok se izolirate vi ili vama draga osoba. Preko online platforme od kuće možete uživati u blagdanskim koncertima i filmovima, prođite kroz vama drage nacionalne parkove, opere, akvarija, zoološke atrakcije ili možete kreirati slideshow vama dragih okićenih mjesta u svijetu i zajedno pustiti da uživate u čaroliji blagdana. Također, možete se dogovoriti da u isto vrijeme emitirate blagdanske pjesme ili pak da skupa virtualno obiđete Louvre u Parizu kako biste obilježili divne trenutke (ne zaboravite na šampanjac!).

FOTO IZNENAĐENJE

Organizujte foto dijeljenje sa čestitkama za dragu osobu u izolaciji. Svi korisnici iPhone mobitela mogu dijeliti streamove fotografija u kojima svi u grupi mogu objavljivati i pregledavati međusobne fotografije. Također, možete koristiti i aplikacije za dijeljenje fotografija (poput FamilyAlbum, Google Photos, Amazon Photos, PhotoCircle ili Flickr). Na ovaj način, svi koji učestvuju izdaleka mogu poslati fotografije u jedan zajednički album. Možete kreirati fotografije pripreme blagdanskih kolačića, najbolje trenutke, okićen dom i slatke video poruke.

ČESTITKA

Ako ovih blagdana ne možete osobno biti sa dragom osobom, možete im uljepšati dan sa promišljenim paketom njege, korpom voća ili čestitkom na kućna vrata. Iako čestitke za blagdane u posljednje vrijeme idu u korist online verzijama, ovo bi mogla biti godina za vraćanje klasične tradicije. Možete poslati čestitke sa posebnom posvetom. To je posebno lijepa gesta ako ove godine ne možete posjetiti obitelj izvan grada.

PLANIRAJTE ZABAVU ZA VIDEO CHAT

Platforme za video konferencije trenutno su SOS za zaposlene koji rade na daljinu, ali i za prijatelje i porodicu koji pokušavaju da lijepo obilježe blagdanske trenutke uz socijalno distanciranje. Potrebno je određeno planiranje i fleksibilnost, ali je moguće isplanirati divnu večeru u cijelosti putem platforme za video komunikaciju. Povežite drage ljude u zajedničkom online druženju uz blagdanski ručakkeksiće, muffine i punč.

Sretno i sigurno slavljenje!

***
Naslovna fotografija: @nadiine.o
Tekst: Ilda Lihić-Isović

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno