Recept za slatki blagdanski punč od jabuke koji će oduševiti i tvoje goste!
Tekst:Bonjour.ba
GOURMETUz ukusna slatka i slana jela, pri kreiranju blagdanske trpeze koja će oduševiti vas, ali i vaše ukućane, važnu ulogu ima i odabir napitaka koji će upotpuniti svečanu atmosferu.
Punč donosi savršen miks omiljenih blagdanskih začina i citrusnih nota, pjenušav je i postaje sinonim za odlično raspoloženje.
U BONJOUR.cookbook Holiday special, bh. food bloger Harry Cooper je s nama podijelio recept za zanosnu kombinaciju jabuke, cimeta, klinčića, limuna i Somersbya, a detaljne upute za pripremu donosimo u nastavku. P.S. Digital BONJOUR.cookbook Holiday special možete besplatno preuzeti OVDJE i dobiti dodatnu dozu inspiracije za kreiranje nezaboravnih blagdanskih jela.
Slatki blagdanski punč od jabuke
Sastojci:
- 500ml Somersby okus jabuka
- 1 naranča vanilin šećer Podravka
- 1-2 komadića cimeta
- 3-4 klinčića
- 1 limun
- 1 slatka zlatni deliš jabuka
- Crveno bobičasto voće po izboru
Priprema:
Očistiti, oguliti i nasjeckati jabuku i zatim ju uz dodatak začina staviti u lonac za kuhanje. U lonac usuti Somersby te kuhati na umjereno blagoj temperaturi 15-20 minuta. Pripremljeni punč sipati u visoke prozirne čaše, promiješati ga štapićem cimeta kojeg ostavimo u punču za dodatnu aromu. Po želji punč ukrasiti crvenim bobičastim voćem. Idealan završetak svakog blagdanskog ručka i druženja.