TEKST: Bonjour.ba

DATUM OBJAVE: 22.12.2020.

Uz ukusna slatka i slana jela, pri kreiranju blagdanske trpeze koja će oduševiti vas, ali i vaše ukućane, važnu ulogu ima i odabir napitaka koji će upotpuniti svečanu atmosferu.

Punč donosi savršen miks omiljenih blagdanskih začina i citrusnih nota, pjenušav je i postaje sinonim za odlično raspoloženje.

U BONJOUR.cookbook Holiday special, bh. food bloger Harry Cooper je s nama podijelio recept za zanosnu kombinaciju jabuke, cimeta, klinčića, limuna i Somersbya, a detaljne upute za pripremu donosimo u nastavku. P.S. Digital BONJOUR.cookbook Holiday special možete besplatno preuzeti OVDJE i dobiti dodatnu dozu inspiracije za kreiranje nezaboravnih blagdanskih jela.

Slatki blagdanski punč od jabuke

Sastojci:

  • 500ml Somersby okus jabuka
  • 1 naranča vanilin šećer Podravka
  • 1-2 komadića cimeta
  • 3-4 klinčića
  • 1 limun
  • 1 slatka zlatni deliš jabuka
  • Crveno bobičasto voće po izboru

Priprema:

Očistiti, oguliti i nasjeckati jabuku i zatim ju uz dodatak začina staviti u lonac za kuhanje. U lonac usuti Somersby te kuhati na umjereno blagoj temperaturi 15-20 minuta. Pripremljeni punč sipati u visoke prozirne čaše, promiješati ga štapićem cimeta kojeg ostavimo u punču za dodatnu aromu. Po želji punč ukrasiti crvenim bobičastim voćem. Idealan završetak svakog blagdanskog ručka i druženja.


Bonjour

Bonjour.club član!

Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!