TEKST: Bonjour.ba
DATUM OBJAVE: 22.12.2020.
Uz ukusna slatka i slana jela, pri kreiranju blagdanske trpeze koja će oduševiti vas, ali i vaše ukućane, važnu ulogu ima i odabir napitaka koji će upotpuniti svečanu atmosferu.
Punč donosi savršen miks omiljenih blagdanskih začina i citrusnih nota, pjenušav je i postaje sinonim za odlično raspoloženje.
U BONJOUR.cookbook Holiday special, bh. food bloger Harry Cooper je s nama podijelio recept za zanosnu kombinaciju jabuke, cimeta, klinčića, limuna i Somersbya, a detaljne upute za pripremu donosimo u nastavku. P.S. Digital BONJOUR.cookbook Holiday special možete besplatno preuzeti OVDJE i dobiti dodatnu dozu inspiracije za kreiranje nezaboravnih blagdanskih jela.
Slatki blagdanski punč od jabuke
Sastojci:
Priprema:
Očistiti, oguliti i nasjeckati jabuku i zatim ju uz dodatak začina staviti u lonac za kuhanje. U lonac usuti Somersby te kuhati na umjereno blagoj temperaturi 15-20 minuta. Pripremljeni punč sipati u visoke prozirne čaše, promiješati ga štapićem cimeta kojeg ostavimo u punču za dodatnu aromu. Po želji punč ukrasiti crvenim bobičastim voćem. Idealan završetak svakog blagdanskog ručka i druženja.
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!