Bh. food bloger nam je otkrio recept za ukusnu ribu bodečnjak s pekarskim krompirom i čokoladni desert - Bonjour.ba - bh...

Bh. food bloger nam je otkrio recept za ukusnu ribu bodečnjak s pekarskim krompirom i čokoladni desert

Tekst:

Bonjour.ba

GOURMET
18.12.2020.

Ako ste u potrazi za jelom koji će nakon napornog dana ugrijati tijelo, ali i um, hranjiv, ukusan i zdrav odabir bit će riba u duetu s hrskavim krompirom i omiljenim mediteranskim začinima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Harry Cooper, bh. bloger nam je u BONJOUR.cookbook Holiday special otkrio kako pripremiti sočnu ribu uz krumpir koji će nestati u par sekundi. Priprema je jednostavna, jelo je okusima i aromama toliko posebno da će se uklopiti i u blagdansku trpezu, a dopasti će vam se i prijedlog deserta koji je savršen #comfortfood.

Sastojci:

  • 500g smrznutog Ledo bodečnjak (škarpina)
  • 1dcl vode
  • 1dcl maslinovog ulja 
  • 3 komada bijelog luka 
  • sol, biber, bosiljak, origano, ružmarin i peršun
  • 500g krompira 

Priprema: 

Odlediti ribu i posušiti papirnim ubrusom. Zagrijati rernu na 220 stupnjeva Celzijusa. Ribu začiniti svim začinima i premazati maslinovim uljem. Peći 20 minuta prekriveno s aluminijskom folijom, potom dodati vodu i peći bez aluminijske folije dodatnih 15 minuta. Krompir oguliti, izrezati na četvrtine te začiniti sa soli, ružmarinom i malo maslinovog ulja i  također pećo 40 min u rerni na istoj temperaturi kao i bodečnjak. Servirati uz kriške limuna i crveni kupus. 

Ovo jelo možete poslužiti kao glavno jelo za svečani blagdanski ručak, a ako kao desert odaberete sladoled King Chocolate Obsession bit će to kombinacija za istinske gurmane, budući da je King Chocolate Obsession kombinacija sladoleda od najfinijih čokolada i to bijele s komadićima čokolade i čokoladom, čokoladnim punjenjem i preljevom od tamne čokolade.
 
 

Povezani članci

Najpopularniji članci