Bh. food bloger nam je otkrio recept za ukusnu ribu bodečnjak s pekarskim krompirom i čokoladni desert
Tekst:Bonjour.ba
GOURMETAko ste u potrazi za jelom koji će nakon napornog dana ugrijati tijelo, ali i um, hranjiv, ukusan i zdrav odabir bit će riba u duetu s hrskavim krompirom i omiljenim mediteranskim začinima.
Harry Cooper, bh. bloger nam je u BONJOUR.cookbook Holiday special otkrio kako pripremiti sočnu ribu uz krumpir koji će nestati u par sekundi. Priprema je jednostavna, jelo je okusima i aromama toliko posebno da će se uklopiti i u blagdansku trpezu, a dopasti će vam se i prijedlog deserta koji je savršen #comfortfood.
Sastojci:
- 500g smrznutog Ledo bodečnjak (škarpina)
- 1dcl vode
- 1dcl maslinovog ulja
- 3 komada bijelog luka
- sol, biber, bosiljak, origano, ružmarin i peršun
- 500g krompira
Priprema:
Odlediti ribu i posušiti papirnim ubrusom. Zagrijati rernu na 220 stupnjeva Celzijusa. Ribu začiniti svim začinima i premazati maslinovim uljem. Peći 20 minuta prekriveno s aluminijskom folijom, potom dodati vodu i peći bez aluminijske folije dodatnih 15 minuta. Krompir oguliti, izrezati na četvrtine te začiniti sa soli, ružmarinom i malo maslinovog ulja i također pećo 40 min u rerni na istoj temperaturi kao i bodečnjak. Servirati uz kriške limuna i crveni kupus.
Ovo jelo možete poslužiti kao glavno jelo za svečani blagdanski ručak, a ako kao desert odaberete sladoled King Chocolate Obsession bit će to kombinacija za istinske gurmane, budući da je King Chocolate Obsession kombinacija sladoleda od najfinijih čokolada i to bijele s komadićima čokolade i čokoladom, čokoladnim punjenjem i preljevom od tamne čokolade.