Kako izgraditi samopouzdanje uz naviku za koju vam trebaju samo 3 minute dnevno?

POSAO & ŽIVOT
29.6.2020.

Često nam se desi da nam nedostaje samopouzdanja. Ponekad je to osjećaj manje vrijednosti u odnosu na druge ili samo nesigurnost u ono što mislimo i vjerujemo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovi osjećaji mogu uzrokovati da svakodnevnicu vodimo u konstantnom strahu, s obrambenim stavom ili pretjeranom potrebom da ugodimo drugima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Foto: @summermckeen

Samopuzdanje nije samo jedan čin ili trenutni postupak. Pozitivan osjećaj o sebi, svojim idejama i vrijednostima omogućuje nam da se dobro brinemo o sebi, da zauzmemo ravnopravanost sa drugima i istinski osjećamo ponos prema sebi i načinu kako organizujemo i vodimo život.

Foto: @manoylovayana

Zbog toga smo pronašli ovu zabavnu mentalnu vježbu koju možemo raditi sami, privatno, a doslovno vam treba nekoliko minuta za nju.

DNEVNI PREGLED USPJEHA

Postupak je jednostavan: odvojite tri minute ili manje da biste zabilježili (ili zapisali) jedan do tri uspjeha vašeg dana.
Dakle, usredotočite se na tri uspjeha, nije bitno da li velika ili mala, koja ste imali određenog dana.
Nemojte previdjeti snagu svojih svakodnevnih malih pobjeda.

Foto: rawpixel.com

U nastavku ćemo vam dati nekoliko ideja, mogućih malih pobjeda koje ćete primijetiti tijekom svog dana: odvojili ste vrijeme za vježbanje, odgovorili ste na situaciju na bolji način nego što biste inače činili, pomogli ste nekome, odlučili ste da nešto ne vrijedi raditi i prestali ste to raditi, učinili ste nešto zdravo za svoj um (poput meditiranja nekoliko minuta kad ste pod stresom), pogriješili ste i naučili ste na tome, imate ideju o svom sljedećem radnom projektu, prihvatili ste realnost da se nešto ne može promijeniti i na taj način očuvali vašu energiju...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Iga Wysocka (@igawysocka) on

Pokušajte nekoliko tjedana dnevni pregled uspjeha kako biste između ostalog upoznali i sebe. Dok to činite, počet ćete vidjeti obrasce u svojim uspjesima.
Mogli biste shvatiti da imate snagu u jednom području i slabost u drugom.
Samo razmišljanje o prošlim uspjesima i vrijednostima ima iznenađujuće pozitivne učinke na ponašanje, razmišljanje i vaše sampouzdanje.

POSAO & ŽIVOT , 29.6.2020.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

Ilda Lihić-Isović

Foto by:

flickr.com

Podijeli:

Posljednje objavljeno