Kako izgleda najbolji aerodrom na svijetu? - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Kako izgleda najbolji aerodrom na svijetu?

Tekst:

Bonjour.ba

PUTOVANJA
16.3.2015.

Singapur Changi Airport, treći put zaredom je osvojio nagradu za najbolji aerodrom na svijetu. Lista je rezultat ispitivanja više od 13 milijuna ispitanika koji su rangirali aerodrome diljem svijeta na osnovu njihovih usluga kao što su check-in, dolazak, shopping, prijevoz i sigurnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Singapurski aerodrom je od mjesta koje je služilo samo kao mjesto lokalnog tranzita pretvoreno u međunarodnu destinaciju samu po sebi.
Ovaj aerodrom vam nudi mini zelenu oazu s bambusima i orhidejama, zabavni park za djecu s kino dvoranama i igralištima, dućane luksuznih brandova, vrtove. Svi putnici koji imaju presjedanje na ovom aerodromu za koje trebaju čekati više od dva sata, imaju priliku organiziranim prijevozom otići do samog centra grada do narednog leta. Osim toga, do kraja 2018.godine, ovaj aerodrom će imati i najveći zatvoreni vodopad na svijetu, za što će biti potrebno izdvojiti  1,47 milijardi dolara.
Na listi najboljih aerodroma društvo mu prave međunarodna zračne luka Incheon u Južnoj Koreji, zračna luka München u Njemačkoj, i Hong Kong International Airport. Kako izgleda najbolji aerodrom na svijetu pogledajte u nastavku.


shangai changi airport 1

shangai changi airport 2

shangai changi airport 4

shangai changi airport 5

shangai changi airport 6

shangai changi airport 7

shangai changi airport 3


Foto: senatus.us

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno