Imate 1h slobodnog vremena? Izdvojili smo 10 prijedloga kako napraviti nešto dobro za sebe u tom periodu.

POSLOVNI SAVJETI
19.4.2020.

Kao maleni podsjetnik da ovog vikenda ne zaboravite rezervirati vrijeme za sebe i aktivnosti koje vas inspiriraju, opuštaju i motiviraju, izdvojili smo mali šalabahter s prijedlozima za aktivnosti i hobije za koje možda niste mogli pronaći dovoljno vremena tijekom tjedna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, ukoliko vaše obveze i vrijeme dozvoljava, u ovim sitnim ritualima možete uživati i duže, ali i kroz cijeli tjedan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tada naše prijedloge možete pretvoriti u TO-DO listu stvari koje ćete napraviti kroz dan.

Na vama je da se pokušate istinski opustiti, inspirirati i probudite produktivnost s kojom ćete kročiti u novi radni tjedan.
Za naše prijedloge kako uživati u solo druženju, prelistajte dalje.

PRIPREMITE SI UKUSNU VEČERU

Naoružajte se omiljenom playlistom, namirnicama za svoje omiljeno jelo i provedite neko vrijeme za štednjakom spremajući ukusno i vama drago jelo.
Nakon toga servirajte sebi jelo uz svijeće, lijepo aranžiran stol i glazbu ili čak omiljenu seriju u pozadini. I uživajte.

POSVETITE SE HOBIJU

Sviranje, slikanje, fotografiranje – hobija je zaista mnogo, a upravo oni su dobar izvor opuštanja i buđenja pozitivne energije u vašoj svakodnevici. Ako još uvijek niste sigurni koji hobi vam najviše odgovara, ovdje donosimo nekoliko ideja koje će vam poslužiti kao dobar start.

PIŠITE DNEVNIK

Terapija koja će vam pomoći posložiti vaše misli tijekom ove izazovne #OstaniKući inicijative sigurno je upisivanje razmišljanja i osjećaja u vaš dnevnik. Ova navika će vas osloboditi nakupljenog stresa i poslužiti kao idealno mjesto za ulijevanje svih svojih sumnji i premišljanja. Nakon upisivanja, osjećati ćete se slobodnije i možda ćete moći sagledati neke stvari iz vašeg života iz mrvicu drugačijeg ugla.

ČITAJTE

Možda ne možemo napuštati svoje domove još uvijek, no, imate potpuno pravo izgubiti se u jednoj od genijalnih knjiga koje nas pogledavaju sa polica.
Zato, knjige u ruke, zauzmite najugodniji mogući položaj uz kavu ili čašu vina i na neko vrijeme se izgubite u posebnim pričama.

UŽIVAJTE U KUPKI

Ultimativno opuštanje za većinu dama predstavlja upravo pjenušava kupka.
Zato, iskoristite tu #BathBomb koju čuvate u ladici, pripremite knjigu i vino koje smo spomenuli u točki iznad i poklonite si ovaj beauty ritual koji će učiniti da se relaksirate i raščistite svoje misli.

POGLEDAJTE OMILJENU SERIJU S PRIJATELJICOM 

Svoje slobodno poslijepodne možete provesti prateći živote vaših omiljenih fiktivnih likova iz serije koju rado gledate. Pozovite prijateljicu putem video calla, odaberite opciju play u isto vrijeme i zajedno online komentirajte scene iz serije
Uz omiljene grickalice i trenirku, ovo zvuči kao zabavan scenarij za vrijeme karantene, zar ne?

UŽIVAJTE U OMILJENOM TOPLOM NAPITKU

Nekad je sasvim dovoljno da neko vrijeme budete sami sa sobom, na balkonu, u omiljenom naslonjaču, u svom dvorištu. Uz društvo omiljenog toplog napitka, imati ćete neko vrijeme da se osvrnete na prošli tjedan i podsjetite se prekrasnih uspomena i lekcija na kojima trebate ostati zahvalni.

NAPRAVITE SI UKUSNU VOĆNU SALATU

Izgradnja imuniteta nešto je o čemu, sada više nego i prije čitamo, zato vaše solo druženje može biti idealna prilika da si pripremite voćnu salatu kojoj bi svaki Pinterest board zavidio. Uživajte.

ISPLANIRAJTE SVOJ TJEDAN

Jedna forma opuštanja tijekom vikenda je ujedno i planiranje narednog tjedna jer vam, kada su u pitanje obveze, ništa ne može unijeti mir već na početku, bolje od dobre pripremljenosti. Nakon što ste isplanirali svoje vrijeme i organizirali obveze, osjećat ćete se sigurnije i motiviranije.

VJEŽBAJTE

Puno sjedenja, mnoštvo obroka i poluobroka u danu i cijela #OstaniKući situacija utjecali su na svakoga od nas.
Kako biste se razgibali i nadomjestili nedostatak kretanja, možete isprobati neke vježbe od doma koje izdvajamo ovdje, kao i yoga vježbe za početnike koje smo za vas izdvojili ovdje.

POSLOVNI SAVJETI , 19.4.2020.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

Dijana Ćavar

Foto by:

unsplash.com, Instagram @belenhostalet, @isabellath

Podijeli:

Posljednje objavljeno