Jazz Bašta: Impresivno mjesto u Beogradu uređeno u shabby chic stilu - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Jazz Bašta: Impresivno mjesto u Beogradu uređeno u shabby chic stilu

Tekst:

Bonjour.ba

INTERIJERI
4.4.2016.

Tragajući za novom inspiracijom, sasvim slučajno, prilikom posljednje posjete Beogradu, pronašla sam nešto divno: Jazz Baštu! Najslađe mjesto u 'shabby chic' stilu koje sam ikada vidjela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jednostavnost i neformalan odnos prema prostoru stvorili su savršen kutak za sve ljubitelje jazza, francuskog dekora i dobrog vina. Skoro monokroman dizajn bašte i enterijera, upotpunjen je sa par drugih tonova, cvjetnim dodacima, pažljivo odabranim tekstilom i krasnim izborom mnogobrojnih ogledala! 

jazz basta beograd 07

U više slojeva obojeni namještaj kao što su komode i noćnici, oslikavaju godine i istrošenost, ali i dalje krasne linije koje prezentiraju svoj neosporni šarm kroz dozu predivne nesavršenosti! Skoro bešumna dnevna atmosfera, desetak osoba koje uživaju u svojoj popodnevnoj kafici bili su veoma inspirativna tema za moju novu fotoreportažu, koju bih završila citatom: 'Odmah pored Brankovog mosta, u jednom od najljepših dijelova starog grada, nalazi se, mjesto s dozom francuskog dekora, čiji duh odašilje duh tradicije i romantike'  – Jazz Bašta.'

jazz basta beograd 01

jazz basta beograd 02

jazz basta beograd 03

jazz basta beograd 04

jazz basta beograd 06

jazz basta beograd 08

jazz basta beograd 09

jazz basta beograd 10

jazz basta beograd 11

jazz basta beograd 12

jazz basta beograd 13

jazz basta beograd 14

jazz basta beograd 18

 

***

Mersiha Karić je arhitektica i dizajnerica enterijera, ali i prva bh. blogerica, koja istražuje regionalni dizajn, prostor kao segment svakodnevnog života i piše o kreativnim i inspirativnim temama svakodnevnice!
Fokusirana na ono što ona naziva ljepota u nesavršenstvu, priča o gradovima, mjestima i ljudima koji taj prostor čine životnim i podložnim promjenama, a sve u skladu s ljudskim potrebama. Mersihine tekstove i fotoreportaže možete pratiti na blogu Stilistica.

Tekst i fotografija: Mersiha Karić

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno