Intervju koji vrijedi pročitati: Meghan Markle je razgovarala s Michelle Obamom

MODNE VIJESTI
30.7.2019.

Od jučer, društvene mreže prate baš svaku novost vezanu za novo izdanje britanskog Vogue magazina kojem je gošća urednica, vojvotkinja od Sussexa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Meghan je u suradnji s urednikom britanskog izdanja magazina Vogue, Edwardom Enninfulom radila na kreiranju sadržaja novog broja koji nosi naziv 'Forces for Change'. Za naslovnicu magazina, odabrano je 15 inspirativnih žena iz raznih sfera koje su imale utjecaj na podizanje prepreka prema jednakosti, ljubaznosti i ostvarenosti. 

Poslastica koju je Meghan najavila na društvenim mrežama vezano za ovaj broj, upravo je i intervju s bivšom Prvom damom SAD-a, Michelle Obamom.
Meghan je otkrila da je na jednom opuštenom ručku pitala Michelle hoće li joj pomoći u realizaciji jednog posebnog projekta. Michelle je odmah pristala, a ostatak njihovog druženja je zabilježen u ovom intervju. 


Danas je britanski Vogue na svojoj web stranici objavio intervju koji možete u potpunosti pročitati ovdje, a neke od zanimljivijih dijelova njihovog razgovora o braku, majčinstvu, odgoju djece i životnim stavovima, donosimo u nastavku.

Meghan: Poslala si mi predivnu poruku na Majčin dan. Što te majčinstvo naučilo?

Michelle: Majčinstvo je za mene bilo ultimativno učenje o puštanju. Koliko god se trudili, ne možemo baš sve imati pod kontrolom. A ja sam se jako, jako trudila. No, život ponekad ima neke druge planove, a dio njega su ponekad modrice i razbijena koljena. S druge strane, ostala sam posramljena time koliko su moje kćerke zapravo otporne. Na neki način, Malia i Sasha nisu mogle biti više različito. Jedna govori slobodno i često, druga se otvara o svojim osjećajima samo pod svojih uvjetima. Jedna dijeli svoje najdublje emocije, a druga te često pusti da sam sve shvatiš. Nijedan pristup nije dobar ni loš, obje su odrasle u pametne, suosjećajne i neovisne žene, potpuno sposobne da same kreiraju vlastiti put. Majčinstvo me u konačnici naučilo i da svojoj djeci prvenstveno trebam dati prostora da istražuju i postanu osobe koje žele, a ne osobe koje sam ja priželjkivala…"

Meghan: Što savjetuješ svojim kćerima? 

Michelle: „Nemojte živjeti prema unaprijed definiranim obrascima, kao što sam to ja radila kada sam ja bila njihovih godina. Govorim im kako se nadam da će tražiti nova iskustva sve dok se potpuno ne pronađu u jednom. Isto tako, ako im se nešto svidjelo jučer, ne mora značiti da im se mora sviđati i sutra. Kada sam bila na fakultetu, mislila sam da želim biti odvjetnica jer je taj posao zvučao respektabilno i tek sam godinama kasnije pronašla svoj pravi poziv i naučila slušati svoju intuiciju. Voljela bih da sam to shvatila ranije. U mladosti sam provodila previše vremena brinući se da ne postižem dovoljno i da sam predaleko od onoga što sam tada smatrala svojim ciljem. I to je nešto što se nadam da će moje kćeri shvatiti ranije - ne postoji jedan zacrtani put kojim trebamo krenuti i sasvim je u redu skrenuti s onog na kojem se trenutno nalazimo."


Michelle Obama, Barack Obama, Sasha Obama, Malia Obama

Meghan: A kako bi ti savjeti glasili da imaš sinove? Ili bi bili jednaki? 

Michelle: „Bili bi identični. Moji su nas roditelji, posebice moj otac, od najranije dobi učili da se prema djevojčicama i dječacima treba odnositi jednako. Kada sam još bila u osnovnoj školi otac je kupio bratu par rukavica za boks. Kada je došao doma iz trgovine, nije nosio jedan, nego dva para rukavica. Nije htio učiti sina boksati, dok nije bio siguran da ću i ja naučiti boksati se. Bila sam malo mlađa i manja nego brat, ali sam držala korak s njim. Mogla sam se braniti, ali i udarati jednako jako kao i on. Moj otac je to vidio. Mislim da se htio pobrinuti da i moj brat to vidi. "

MODNE VIJESTI , 30.7.2019.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

BONJOUR.ba

Foto by:

vogue.co.uk, yahoo.com

Podijeli:

Posljednje objavljeno