Imamo formulu za luksuzan i topao interijer. Kombinirajte ove materijale! - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Imamo formulu za luksuzan i topao interijer. Kombinirajte ove materijale!

Tekst:

Arijana Bošnjak

INTERIJERI
7.4.2024.

Kombiniranje raznih tekstura, boja i materijala jednako je važno u interijeru, koliko i u modi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Razne kombinacije donose dinamiku i dubinu u prostor te ga čine autentičnim. Međutim, drugačije kombinacije daju i drastično drugačije rezultate. Ovisno o vašim osobnim stilskim preferencijama i o tome kakav ambijent želite, postoje jednostavne „formule“ pomoću kojih u trenu možete kreirati željeni vibe.

 Kombinacije koje se jako vole u interijerima i koje s vama dijelimo danas, unijet će u vaš dom dašak luksuza i topline i tako kreirati interijer stvoren za opuštanje. Luksuz se nerijetko povezuje s materijalima poput mramora i mesinga, ali ih mnogi smatraju previše estetski „hladnim“ materijalima za dom. S druge strane, drvo, terracotta i travertin, uvijek unose dozu topline.

 Stoga smo kreirali ovaj mali šalabahter za interijere kako biste znali koji od ovih materijala čine idealnu kombinaciju jer zajedno donose luksuz i toplinu u prostor.


Terracotta i terrazzo

Terrazzo je materijal koji sadrži sitne komadiće mramora u raznim bojama, koji se međusobno uvezuju cementom ili smolom. Rezultat je neodoljivo prošaran materijal koji unosi život i intenzitet boja u interijer. U kombinaciji s toplim tonom terakote, koja je izrađena od gline, daje prostoriji rustikalan šarm, koji ipak odiše luksuzom.

 Mramor s mesingom

Iako su i mramor i mesing po sebi nešto „hladniji“ materijali, zlatni efekt mesinga postavlja se kao savršen kontrast šarenom mramoru i daje mu toplinu. Ovakva kombinacija dat će interijeru moderan pečat, bilo da birate sitne detalje od mesinga poput slavine i lustera ili ipak posežete za velikim elementima u efektu starog zlata, koji će dominirati uz mramor.


Foto: @kimberleyharrisoninteriors

Foto: @shopmeraki.co

Foto: @arentpykestudioMramor s drvom

Topla i izrazito sofisticirana kombinacija. Nijansu drva birajte prema nijansi mramora - svijetli ton drva voli se s mramorom u nježnim kombinacijama poput sive i bijele, dok se intenzivni zeleni ili bordo crveni mramor bolje slaže s tamnim nijansama drva poput mahagonija, ebanovine ili oraha. 

Koje god tonove birali, ovaj spoj kreira posebno ugodnu atmosferu svojom nenametljivom raskoši.

 Travertin i staklo

Iako se radi o vrsti kamena, travertin je u ovoj kombinaciji onaj materijal koji daje toplinu, a staklo dozu glamura. Travertin je poznat po svojoj poroznoj teksturi i nježnim, bež tonovima pa na trenutke čak podsjeća na drvo.


Foto: @casagitaneNas je osvojio stolić za kavu izrađen od kombinacije travertina i stakla koji će, iako tako neutralan i decentan, dominirati prostorom kao malo umjetničko djelo.

* * *
Naslovna fotografija: @highstayparis

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno