Sarajevo: Šta raditi i gdje ići ove sedmice? - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Sarajevo: Šta raditi i posjetiti do kraja ove sedmice?

Tekst:

Nevena Divčić

EVENT
18.1.2024.

Ide li vam se negdje večeras?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Na početku svakog mjeseca s vama podijelimo nekoliko događaja koji privuku našu pažnju i koje biste mogli poželjeti unijeti i u svoje planere. No, svakog mjeseca pojavi se i dodatna potreba da istražimo aktuelnosti i zabave koje su pred nama. Ovaj put vam donosimo baš to - prijedlog za različite zabave koje možete posjetiti u narednim danima. Mislite li da je prekasno sada praviti planove i da se četvrtkom ne događa mnogo? Onda smo tu da vas uvjerimo u suprotno. Donosimo vam dovoljno prijedloga da biste se čak trebali i zamisliti i osmisliti gdje idete večeras, sutra i u subotu. Nedjelju ipak ostavljamo za filmove i serije.


Četvrtak je rezervisan za Blues i Jazz

KAWA, svakog četvrtka s početkom u 21:00h. Iako je to u suštini sve što trebate znati da biste se prijateljima javili s prijedlogom, donosimo vam i još informacija. Za dobar Jazz u KAWI će biti zaduženi: Elvir Bandić Banda, Dario Poljak, Bojan Ahac, Dinko Šimunović i Amar Češljar. 

 Adresa: Dženetića čikma 16.

No, ako preferirate Blues, onda večeras uskočite na BLUES TRAIN u Jazzbini

U ovom vozu će vas dočekati ekipa The Blues Traina koju čine: Saša Ćirić, Mustafa Mute Kurtalić, Mirza Sijerčić, Benjamin Drijenčić i Tarik Karačić.

 Već sutra, 19.1. u istom lokalu je zabava za ljubitelje elektronske muzike. Iako nam je pisac Aleksandar Hemon uglavnom poznat najviše po svojim književnim djelima i scenarijima, on se bavi i produkcijom elektronske muzike te DJ – ingom. U sarajevsku Jazzbinu stiže sa premijerom novih pjesama i pod alijasom Cielo Hemon. Njegova podrška bit će DJ Ilko (Tetak 13.) & Audio InFunktion.

 Ako kroz naše priče od ranije o događajima u Sarajevu već niste posjetili Jazzbinu, onda vam javljamo i adresu! Maršala Tita 38.


Željni ste gužve i frke? 

Onda 20.1. i subotu, rezervišite za rave i Club FRKA. U dobrom ritmu će vas pokrenuti Mak Mulabegović i Z3RO.

Adresa: Skenderija 23.

 Osim odmaranja od višesatnog plesanja u prethodnim danima, predlažemo da nedjelju rezervišete za odmor, neki film ili seriju u kojim mi uživamo ovih dana

* * *
Naslovna fotografija: @danixmichelle

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno