Sarajevo: Događaji u januaru - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Sarajevo: Događaji u januaru

Tekst:

Nevena Divčić

EVENT
4.1.2024.

Šta je na vašoj listi novogodišnjih odluka i planova?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Izlaziti više i poboljšati društveni život? Češće ići u pozorište i na koncerte? Ako su ove i njima srodne stavke pri vrhu vaše liste planova za 2024. godinu, onda je vrijeme da krenemo već od danas.


Filmovi

Već večeras, s početkom u 20 h imate priliku gledati film “Past Lives” (Prošli životi), u kinu Meeting Point. Ova romantična drama prati Noru i Hae Sunga, bliske prijatelje iz djetinjstva koji se sreću u New Yorku dvije decenije nakon emigriranja iz Južne Koreje. Bez spoilera! Ostatak priče prepuštamo vama. 

 Iz Meeting Pointa, odšetat ćemo u CineStar. Sjećate li se kako smo u prijedlozima za solo date u Sarajevu izdvojili baš odlazak u kino? Možda je ovo pravi trenutak da odaberete koji celebrity crush će vam se pridružiti. No, ne bunimo se ni ako povedete partnera jer vjerujemo da se na ovoj listi nalazi po jedan film za svačiji ukus.

Pridružite se Adamu Driveru u ljetu 1957. godine u ulozi Enza Ferrari, Jasonu Stathamu kroz ulogu pčelara u akcijskom trileru ili uživajte gledajući kako Jason Momoa u ulozi Aquamana spašava svoje kraljevstvo

 Izložbe

Izložba “Avari i Slaveni južno od Drave” aktuelna je u Zemaljskom muzeju BiH do 14.1.2024. godine.

 Ova gostujuća izložba predstavlja arheološki materijal ranosrednjovjekovnog razdoblja s područja Hrvatske te kratki tekstualni osvrt na područje Dalmacije, Istre i Primorja.


Pozorište

Kamerni Teatar 55 i u januaru pruža mogućnost da uživate u predstavama koje privlače veliku pažnju publike: "Majka", "Otac" i "Sin" u režiji Dine Mustafića. Kraj mjeseca rezervišite za predstavu "Sjećaš li se Doli Bel".

 Sutra, 5.1. Narodno pozorište Sarajevo vas poziva na Božićni koncert s početkom u 19:30 h, a pored "Mišolovke", "Protekcije" i opere "Madama Butterfly", u januaru nam privlači pažnju i drama "Jedan je Muhamed Ali".

Sarajevski ratni teatar
januarski repertoar sutra počinje predstavom "U posjeti kod gospodina Greena" te nastavlja s kvalitetnim repertoarom i predstavama "Moj sin samo malo sporije hoda", "Totovi" i "Prst". Ostatak repertoara SARTRa za januar pogledajte ovdje

 

* * *
Naslovna fotografija: @shepelevich

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno