WOW! Projektom #FEELGOODmajica vol 2. smo osigurali edukacije i promociju za više od 70 bh. poduzetnica! - Bonjour.ba -...

WOW! Projektom #FEELGOODmajica vol 2. smo osigurali edukacije i promociju za više od 70 bh. poduzetnica!

Tekst:

Bonjour.ba

POSAO & ŽIVOT
1.2.2022.

FEEL GOOD majica projekt je koje je Bonjour. uredništvo 2020. godine osmislilo u suradnji s dm drogerie markt. Majicu smo izradili, otiskali i upakirali u BiH, u neodoljivo ružičasto pakiranje koje dokazuje da jedna majica i žena koja ju nosi mogu mijenjati svijet. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Kroz prvo izdanje majice, osigurali smo edukacije i promociju za više od 50 bh. poduzetnica, ali i pokazali da jedna obična, a istovremeno i jedna sasvim posebna majica može slaviti sve sjajne žene koje ju nose, no i da njenom kupovinom možemo podržati razvoj i napredak bh. poduzetnica.
FEEL GOOD verzija 2.0. Strong Edition majica predstavljena je u 8. mjesecu prošle godine i slavi sve one vrline koje možemo prepoznati u svakoj od nas.
Upravo su žene diljem BiH, koje iznova slave život i kreiraju ispunjenu svakodnevicu za sebe i svoje najmilije, bile inspiracija za našu novu FEEL GOOD priču koju smo i ovaj put realizirali s dm drogerie markt i Fondacijom 787.

 Projekt su prepoznale i mnoge poznate osobe iz javnog života BiH, a rado su ju superžene darivale i svojim sestrama, mamama, tetkama i susjedama. Naime, nakon tri mjeseca trajanja kampanje dm drogerie markt je uz svoje kupce za projekt #poduzetneZAJEDNO u sklopu domaće neprofitne organizacije 'Fondacija 787' osigurao donaciju u iznosu od 9 000 KM!


Dijana Ćavar, Adna Rokša i Ajla Hadžić„Sve naše društveno odgovorne i korisne kampanje imaju dodatnu vrijednost kada se u njih uključe i naši kupci. Stoga se, u ime kompanije dm zahvaljujem svima njima koji su kupovinom #feelgood majice vol 2 podržali ovu ideju i osnaživanje bh. poduzetnica kroz različite aktivnosti #poduzetneZAJEDNO projekta. Ponosni smo na saradnju s Bonjour.ba i Fondacijom 787, s kojima dijelimo isti entuzijazam i napore kada je u pitanju razvoj poduzetničke scene u BiH, naročito one predvođene ženama.“ izjavila je Ajla Hadžić, menadžerica marketinga dm-a. 
 


Ajla Hadžić

 

„Kada pogledate novogodišnji katalog sa sjajnim proizvodima 17 bh. poduzetnica okupljenih oko Fondacije 787 tada ne možete da ne osjetite ponos jer u svom ormaru imate FEEL GOOD majicu Vol.2. Uz to činjenica da će njih 75 proći kroz dvije veoma važne obuke gdje će moći saznati sve o kako pripremiti proizvod i ambalažu za prodaju, kao i detaljima što je potrebno da se njihov proizvod pronađe na policama širom BiH čini ovaj projekt itekako važnim za poduzetnice iz BiH koje su na početku svoje karijere kao i one koje žele unaprijediti svoje poslovanje. Sve to ne bi bilo moguće bez Bonjour.ba čitateljica i dm kupaca koji su kupili svoju Feel good majicu u jednoj od dm poslovnica. I upravo to je onaj čudesni dio koji se dogodi kada žene podržavaju jedna drugu, baš kako to radimo na Bonjour.ba iz dana u dan.“ – dodala je Dijana Ćavar, glavna urednica Bonjour.ba.Dijana Ćavar


„Neopisivo nam je drago što već drugu godinu zaredom imamo priliku osigurati dodatni vid konkretne podrške poduzetnicama i njihovim malim biznisima iz cijele BiH kroz naš jedinstveni projekat #poduzetneZAJEDNO. Sarađujući blisko sa bh. poduzetnicama i osluškujući potrebe u poslovanju njihovih malih biznisa tokom iscrpnog perioda globalne pandemije, i ove godine smo za njih u mogućnosti kreirati niz aktivnosti koje će i olakšati i unaprijediti njihovo poslovanje. Primarno je riječ o nastavku prilagođene stručne podrške u vidu serije edukativnih webinara na temu pripreme proizvoda i dokumentacije za uspješan izlazak na tržište, kao i pripremu proizvoda za inostrano tržište i prodaju putem interneta, a osigurali smo i priliku za dodatnom promocijom i povećanjem prodaje vrijednih malih biznisa iz raznih dijelova naše zemlje.
Izuzetno smo ponosni na zajedničke napore s timom Bonjour.ba i dm drogerie markt BiH koje ulažemo u stvaranje boljeg i uspješnijeg poduzetničkog ekosistema u BiH, ali i u jačanje konkurentnosti malih biznisa iza kojih stoje žene.“ – nadodala je Adna Rokša, projektna menadžerica Fondacije 787.


Adna Rokša

 

Sigurni smo da uživate u svim pričama o bh. poduzetnicama koje smo s vama već podijelili na Bonjour.ba, ali i da će se njihovi proizvodi naći kao dio vaših ormara, domova, ureda, ali i posebnih uspomena.
Svoju #FEELGOODmajica još uvijek možete pronaći na policama odabranih dm prodavnica po promo cijeni od 11,95KM i biti dio jedne unikatne, #madeinBiH priče i podržati žene iz cijele BiH koje su pokrenule vlastiti brend.
Idemo zajedno mijenjati svijet.

 

***
Foto: Sanela Babić za Bonjour.ba


 

Povezani članci

Najpopularniji članci