USPJELI SMO! Projektom #FEELGOODmajica smo osigurali edukacije i promociju za više od 50 bh. poduzetnica! - Bonjour.ba -...

USPJELI SMO! Projektom #FEELGOODmajica smo osigurali edukacije i promociju za više od 50 bh. poduzetnica!

Tekst:

Bonjour.ba

BONJOUR superwoman
2.12.2020.

Na brojne situacije u kojima se društvo našlo ove godine nije se moglo računati ili ih predvidjeti, no, istovremeno, iznova su bile inspirativne priče onih koji su i u ovom vremenu uspješno žonglirali između poslovnih obveza i privatnih zadataka, kuhanja i učenja ili prezentacija i razvijanja malih biznisa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inspirirani upravo time, kompanija dm drogerie markt je zajedno s BONJOUR.ba započela realizaciju projekta kojem je cilj podržati i unaprijediti rad bh. poduzetnica. Osnova projekta je bila majica koja slavi sve superžene u našoj svakodnevici.
FEEL GOOD majica dizajnirana je i osmišljena od strane BONJOUR.ba uredništva u suradnji s kompanijom dm, u potpunosti je Made in BiH proizvod, a njenom kupovinom po cijeni od 12,95 KM kupci su donirali 2 KM za napredak i razvoj poduzetnica kroz projekt #poduzetneZAJEDNO u potpisu domaće neprofitne organizacije 'Fondacija 787'.“ – podsjetila je Ana Ćavar, osnivačica BONJOUR.ba.

Ana Ćavar, osnivačica BONJOUR.ba

Na dan predstavljanja kampanje dobili smo izniman broj vaših poruka, a hype koji je nastao učinio je FEEL GOOD majicu temom brojnih druženja i objava na društvenim mrežama. Majica je u potpunosti uzdrmala domaću scenu, a obzirom da, kako volimo reći, ima tri supermoći, drago nam je da ona postala statement izraz zajedništva, podrške i slavljenja svih sjajnih žena. Fotografije koje su nam slale dame širom BiH u svojoj #BONJOURsuperwoman majici pokazale su nam da je ovo univerzalan artikl za svaku ženu, neovisno o tome koliko godina ima, kojim poslom se bavi ili da li jutro započinje uz kavu, čaj ili omiljenom slasticom.

Projekt su prepoznale i mnoge poznate osobe iz javnog života BiH, a rado su ju superžene darivale i svojim sestrama, mamama, tetkama i susjedama. Upravo su svi dm kupci ovom kupovinom zajednički pripomogli u realizacije jedne lijepe Made in BiH priče. Naime, nakon tri mjeseca trajanja kampanje dm drogerie markt je uz svoje kupce za projekt #poduzetneZAJEDNO u sklopu domaće neprofitne organizacije 'Fondacija 787' osigurao donaciju u iznosu od 10.000 KM!

Donacija će biti usmjerena na edukaciju poduzetnica kroz stručne webinare kako bi mogle dalje razvijati svoj brend u skladu s posljednjim trendovima. Dio webinara bit će upravo lekcije o povećanju prodaje, predstavljanju kroz društvene mreže, kao i savjeti kako da naprave kvalitetnu i zanimljivu fotografiju svojih proizvoda kako bi se na najbolji način predstavile kupcima.“ – izjavila je Ajla Hadžić, menadžerica marketinga dm-a. 

Ajla Hadžić, menadžerica marketinga dm-a

Drugi dio donacije bit će iskorišten za profesionalno fotografiranje poduzetnica te njihovih proizvoda čime će se osigurati kvalitetni materijali koji će biti osnova za njihovo predstavljanje javnosti i kupcima, kako putem medija, tako i putem vlastitih kanala komunikacije brenda i biznisa.

Poduzetnice u BiH nude brojne kreativne i inovativne proizvode i rješenja, ali se i suočavaju sa izazovom da ih kao mali lokalni biznisi pozicioniraju na vrlo konkurentnom tržištu. Taj proces zahtjeva određena znanja, vještine i ulaganja, ali i angažman kvalitetnih saradnika/ca, a naš cilj kroz projekat #poduzetneZAJEDNO jeste pružiti dodatnu podršku upravo u tom polju. Zadovoljstvo nam je biti dodatni vjetar u leđa poduzetnicama na njihovom putu ka još većoj prepoznatljivosti i vidljivosti kako na bh. tržištu, tako i na onom van granica naše zemlje.“ – istakla je Dajana Džindo, izvršna direktorica Fondacije 787.

Dajana Džindo, izvršna direktorica Fondacije 787

Sigurni smo da ćemo o svim poduzetnicama koje će se naći u sklopu ovog projekta uskoro čitati, i upoznati njihove Made in BiH proizvode. Naravno, sve detalje moći ćete pratiti na omiljenom bh. lifestyle portalu. Jedva čekamo!

Dio Fondacija 787, dm drogerie markt & BONJOUR.ba tima

***

Foto i video: Marko Jovančić za BONJOUR.ba

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno