4 prednosti planera uz koje ćete svaku minutu iskoristiti pametno i produktivno - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

4 prednosti planera uz koje ćete svaku minutu iskoristiti pametno i produktivno

Tekst:

Ilda Lihić-Isović

BONJOUR superwoman
4.11.2020.

Korištenje planera postaje sve popularnije sa razlogom: to je sjajan način da upravljate svojim vremenom i budete produktivni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sa današnjim užurbanim tempom svoje zadatke i obveze pokušavamo rješavati različitim trikovima, ali ako vam se ikada dogodi da trebate organizirati svoj život na način koji će jamčiti pozitivne i trajne promjene, trebat će vam planer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Foto: kaboompics.com

Prije svega zamislite dan u životu dame koja svakodnevni koristi planer. Ona je osoba koja je provela nekoliko minuta navečer smišljajući raspored za sljedeći dan. Svaki trenutak dana je produktivno osmišljen sa sastancima, zadacima i rasporedima koje treba pratiti.

Razlog tome je u biti jednostavan, ne izgubiti ritam. Unatoč užurbanom životu, planiranje unaprijed radi na tome da sve prođe u dobrom tempu i redu. Dok se probudite za potpuno novi dan, sve su  dnevne aktivnosti već organizirane i samim tim dan bi se trebao odvijati bez problema. Ako usput dođe do iznenađenja, to se  može jednostavno riješiti znajući što je prošlo, a što tek slijedi.

Upravo zbog toga smo izdvojili četiri najvažnija razloga za svakodnevno vođenje planera.

ORGANIZIRAN ŽIVOT

Planiranje je ključ organiziranog života, a organiziranje je rezultat sticanja navika koje potiču na aktivnost i produktivnost. Glavni razlog zbog kojeg je planer najučinkovitiji način da se organizira jest da vam pomogne da redovito stvarate određene izbore kao da je to prirodan način da se stvari rade umjesto vas.

Foto: unsplash.com

UPRAVLJANJE VREMENOM

Planeri su izvrsni za razvijanje vještina upravljanja vremenom. U biti planer vam daje element kontrole i omogućuje da napravite raspored koji odgovara vašem trenutnom načinu života i aktivnostima. Trik je u tome da nikad ne planirate taj dan, već navečer isplanirate sutrašnji dan ili za vikend isplanirate čitav radnji tjedan. Dakle, planirajte prije vremena i budite marljivi u tome.

PRODUKTIVNOST

Ako ste isplanirali svoje vrijeme, možete se suočiti sa novim danom potpuno spremni za sve scenarije. Znate što možete očekivati ​​i kada to očekivati. To je važno ne samo za posao već i za privatni život. Produktivnost se također odnosi na ono što radite izvan posla, kao što je boravak kod kuće, beauty rituali, druženje ili čitanje. To može uključivati ​​obavljanje poslova čišćenja i organizacije kuće ili rad na DIY projektima koje ste oduvijek željeli. Također možete odvojiti vrijeme za izlazak sa prijateljima i dragim ljudima.

Foto: unsplash.com

MANJE STRESA

Ono što planer zapravo radi je da vam omogući da sastavite raspored koji vam najviše odgovara. Vi preuzimate kontrolu nad onim što se događa i tako stvarate pravilan način razmišljanja. Možete se suočiti sa danom osjećajući se dobro zbog sastanaka koje ste odredili ili zadataka koje ste ispunili. No što je još važnije, nakon što znate pametno upravljati svojim vremenom, sada si možete dati malo vremena da uživate. Na primjer, slobodne dane možete zabilježiti kao takve i potpuno se opustiti uz knjigu, seriju, topli napitak ili po vašem izboru omiljeni vid relaksacije.

***

Naslovna fotografija: pexels.com
Tekst: Ilda Lihić-Isović

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno