Pogledali ste Emily in Paris? Ove serije i filmovi će vas jednako oduševiti! - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Pogledali ste Emily in Paris? Ove serije i filmovi će vas jednako oduševiti!

Tekst:

Ilda Lihić-Isović

BONJOUR.VOLI
27.10.2020.

Ako ste u jednom gledanju prešli svih deset epizoda novog Netflixova hita „Emily in Paris“ i prva odluka gledanje serije je zbog činjenice da ju je kreirao tim iza „Sex and the City“, vjerujemo da ste spremni za nove serije koje će zadržati sličan vibe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilo to modni trenuci koji služe kao inspiracija ili krajolik koji je sam po sebi jednostavno savršen ili činjenica da ste već u prvoj epizodi osjetili želju da spakujete kofere za Francusku... putovanja, romantika, avantura i kultura u jednom osvojit će vas i u ovim serijama i filmovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Foto: @hayleylarue

„UNDER THE TUSCAN SUN“

U ovoj seriji nalazi se sve što volimo u ovim žanrovima filma: nevjerojatan krajolik, snažna ženska prijateljstva, humor i glavni lik koji bježi u Toskanu nakon razvoda. Njezino "brzo putovanje" postaje malo trajnije kad se odluči na preuređenje oronule toskanske vile. Priča je to o riskiranju, otkrivanju sebe i dobrih stvari koje se događaju kad izađete izvan svoje zone udobnosti.

„THE WINE SHOW“

Uvijek kažemo „da“ za serije u kojima vino i međunarodna putovanja su fokus radnje. Wine Show prati dvojicu glumaca  koji kreću na putovanje kako bi shvatili prekrasnu tajnu iza vinskih etiketa s kojima se susreću - od odabira u kojima svakodnevno uživaju do rijetkih vina. Otkrivaju priče o vinu iz jedanaest zemalja sa pet kontinenata, ali što je još važnije, istražuje priče ljudi i svijeta koji ih oblikuje.

„DOWNTON ABBEY“

Iako se radi o drami, krajolik i okruženje uistinu predstavljaju poseban dodatak radnji. Velika produkcija, koju su omogućili pravi dvorci i arhitektura Engleske, vodi vas kroz Englesku do Northumberlanda, Oxfordshirea, Hampshirea, Yorkshirea i drugih.

„SALT FAT ACID HEAT“

„Salt Fat Acid Heat“ je #feelgood serija koja prati kuharicu i autoricu hrane Samin Nosrat u njezinoj potrazi diljem svijeta kako bi odgovorila na milijunsko pitanje: Što hranu čini ukusnom?

„OUTLANDER“

Outlander je povijesna drama koja se odvija u Škotskoj tijekom Drugog svjetskog rata. Ova serija će vas osvojiti mnogim razlozima, a prvenstveno istaknutim slikovitim prizorima Škotske.

„BIG LITTLE LIES“

Osim glumačke ekipe (uključujući Reese Witherspoon, Meryl Streep, Nicole Kidman, Shailene Woodley, Lauru Dern i Zoë Kravitz), panoramski prizori Montereya u Kaliforniji oduševit će vas i učiniti da se poželite odmah zaputiti tamo.

"LETTERS TO JULIET"

Ovaj rom-com odvija se u Veroni u Italiji, koja je mnogima poznata kao dom Romea i Julije osvojit će vaše simpatije u trenu. Divne panorame, ukusna jela, romantika i dašak Italije čekaju vas u ovom filmu.

"EAT, PRAY, LOVE"

Film prati priču o pronalaženju hrane, balansa i ljubavi širom svijeta, a vjerujemo da je to idealan recept koji će vam pružiti apetit za život.

"MAMMA MIA!"

Film zbog kojeg ćete poželjeti spakirati kofere i odletjeti u Grčku. Ovaj film iz 2008. zasnovan je na istoimenom mjuziklu na Broadwayu 2001. godine i uključuje snažnu glumačku postavu: Amandu Seyfried, Meryl Streep i Piercea Brosnana. Radnja prati Sophie, buduću mladenku koja potajno poziva trojicu muškaraca na svoje vjenčanje - a svi oni mogu biti njezin otac na temelju majčinih privatnih dnevničkih zapisa.

***
Naslovna fotografija: @fashioninmysoul

Tekst: Ilda Lihić-Isović

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno