Ideje za dekoraciju iftarskog stola koje će voljeti sve ljubiteljice lijepog interijera - Bonjour.ba - bh.lifestyle maga...

Ideje za dekoraciju iftarskog stola koje će voljeti sve ljubiteljice lijepog interijera

Tekst:

Ilda Lihić-Isović

INTERIJER I DIZAJN
26.3.2023.

Ramazan je sveti mjesec molitve, posta i slavlja za muslimane širom svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ovom mjesecu prijatelji i porodica se udružuju kako bi podijelili zajedničke trenutke prekida posta i uživali u tradicionalnim specijalitetima.

Slijedom toga ramazanski stol je mnogo više od hrane. Zanimljivi detalji, svježe cvijeće i dekoracije u obliku mjeseca poseban su touch oko kojeg se vrijedi potruditi kako biste iznenadili drage goste.

 


Možete dodati razne ukrase, displeje, ideje za rasvjetu ili napraviti trpezarijski sto na podu kako biste atmosferu učinili posebnijom.

Ukoliko ste imali priliku gostovati kod nekoga za iftar vjerujemo da su vam to bili posebni trenuci koje ćete zauvijek pamtiti, a ako ste vi osoba koja sama organizira iftar za drage osobe vjerujemo da će vam biti od koristi dekor savjeti i primjeri za iftarski stol koje donosimo u nastavku.

 

Topli tonovi

 

Zemljane nijanse daju profinjenu notu dekoru. Možete zadržite tradicionalne zlatne akcente da dodate dubinu i upotpunite paletu.

 

Salvete su #musthave

 

Salvete su chic i pristupačan način da osvjetlite trpezarijski sto. Odaberite salvete sa upečatljivim  uzorcima i bojama preko bijelog stolnjaka za nevjerovatan izgled.

 



Čaše
 

Možete odabrati prekrasne čaše i bokale kao komplet za ramazanski ukras. Mnoge prodavnice nude setove koji su na temu ramazana; oni će biti odličan dodatak vašim ramazanskim stolovima i pripremama.

 

Dodajte lunarne detalje
 

Slatki dodaci kao što su polumjesec prstenovi za salvete i posudice mogu pretvoriti vaš svakodnevni sto u prazničnu proslavu.

 


 

Zlatni pribor je uvijek 'in'
 

Možete iskoristiti ovu priliku da začinite pribor za jelo uz tanjire sa zlatnim uzorkom ili zlatni pribor za jelo koji će se savršeno slagati sa lampionima ili svijećama.

 

Svijeća nikada nije dosta
 

One uvijek pridonose divnom raspoloženju i ambijentu. Pokušajte koristiti različite veličine svijeća grupisane zajedno za atraktivnu perspektivu ili ih postavite u lijepe čaše okružene svježim cvijećem.

 


 

Cvijeće, cvijeće i još malo začina
 

Kontrast između svježeg i osušenog cvijeća izgleda efektno. Također, začini nisu samo za kuhinju. Zamislite prekrasnu zemljanu boju cimeta, prigušeno zelenilo grana maslina ili čak crveni svježi čili. Njihove boje, teksture i mirisi mogu biti estetski ugodni. Umotani oko salveta na stolu ili raspoređeni u zdjele i vaze, dodaju neobičan štih.

 

Šarenilo voća
 

Zdjele s voćem na stolu mogu donijeti paletu svježih boja – zamislite svježinu citrusa, zemljano smeđe hurme, zelene jabuke i pomiješane nijanse manga.

Kako to rade dame na Instagramu pogledajte u nastavku.

 



***
Naslovna fotografija: @fourcornersinteriors

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno