Zavirite u cozy stan koji je uredila Nerma i saznajte zašto su nas oduševile dječija soba i kuhinja - BONJOUR.ba - bh.li...

Zavirite u cozy stan koji je uredila Nerma i saznajte zašto su nas oduševile dječija soba i kuhinja

INTERIJERI
9.7.2021.

U potrazi za inspirativnim prijedlozima za uređenje interijera koji će mu dati toplu notu, pronašli smo profil Nerme koja je na misiji kreiranja savršene oaze za sebe i svoju porodicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, ova mama na društvenim mrežama dijeli fotografije svog cozy doma i u potpunosti naše simpatije osvaja simbiozom različitih stilova i tekstura u prostoru.

Upravo zbog toga odlučili smo zaviriti u neke kutke njenog doma i provesti vas kroz neke detalje koje bismo i sami željeli imati u svom interijeru. Dakle, udobno se smjestite, napravite sebi ledeno omiljeno piće, po želji uzmite neki slatki zalogajčić i krenimo kroz virtuelnu priču jednog cozy interijera.

KUHINJA

Nerma je sa pratiocima podijelila informaciju da kada su renovirali kuhinju, detalji su bili vrlo važni. Obzirom na manju veličinu kuhinje cilj im je bio da sve ima svoju funkciju, podmetači, kutije za pohranu, posuđe, ali da istovremeno posluži i kao dekoracija za kuhinju. U ovom kutku prevladava industrijalistički stil sa fokusom na crnu boju u kombinaciji sa retro detaljima i drvetom.

DNEVNA SOBA

Dnevna soba odiše boho detaljima poput drvenih merdevina, jastučića, pletenih korpi koje naglašavaju cozy vibe. Dodatnu toplinu prostoru dali su kroz odabir drvenih podova i detalja poput tepiha i taburea.

SPAVAĆA I DJEČIJA SOBA

Dizajniranje i uređenje dječije spavaće sobe proces je koji u mamama izaziva poseban osjećaj. Naime, Nerma je uspjela kreirati pravu malu zemlju snova u kojoj djeca mogu učiti i spavati. Zidu je podarila malo razigranosti sa preslatkim uzorkom na tapetama, a nas je oduševila činjenica da mnoštvo detalja u spavaćoj sobi je rezultat kreativnosti bh.brendova poput @munika_handcraft i @mardoo.handmade o kojima ste već imali priliku čitati na Bonjour.ba.

***

Naslovna fotografija: @home.ohmy65
Tekst: Ilda Lihić-Isović

INTERIJERI , 9.7.2021.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

Ilda Lihić-Isović

Foto by:

@home.ohmy65

Podijeli:

Posljednje objavljeno