Ovaj bh. brend pravi divne makrame koje ćete odmah poželjeti okačiti na svoj zid - BONJOUR.ba - bh.lifestyle magazin

Ovaj bh. brend pravi divne makrame koje ćete odmah poželjeti okačiti na svoj zid

INTERIJERI
6.7.2021.

Ako volite boho stil i želite ukrasiti svoj prostor na originalan način, proizvodi ovog bh. brenda će biti pravi i efektan odabir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, makrame tehnika jedna je od starih vještina vezanja čvorova čija popularnost u posljednjim sezonama osvaja svaku zaljubljenicu u interijer detalje i home decor predmete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono što ovu tehniku posebice izdvaja jeste činjenica da je u potpunosti ručni rad i upotreba prirodnih materijala, a naše simpatije je osvojio Instagram profil @munika_handcraft.

Na Instagram profilu saznali smo kako je nastalo ime brenda i zašto je baš ono inspiracija: "Munika je endemska vrsta drveta na našem stjenovitom, planinskom području. Ona krasi zapanjujuće krajobraze Parka prirode Blidinje gdje je ujedno  i najveće stanište endemskog bjelokorog bora munike. Munika savršeno opisuje naše radove jer nadahnuće nalazimo upravo u ljepoti, bogastvu i jedinstvenosti biljnog svijeta u ovom kraju."

Zbog korištenja prirodnih materijala kao što su pamuk i drvo ove ručno rađene dekoracije unose toplinu u dom. Iva je prvi makrame zidni ukras koji su predstavili, a zatim je to bila Ruža, Slavka i Jela

Svi radovi pravljeni su od 100% pamučnog konopca, a u ponudi također imaju i dekorativni krugove koji se savršeno uklapaju uz svaki stil interijera. Možete birati različitu veličinu, boju i dizajn unutar kruga. U biti sami možete osmislite svoju kombinaciju boje, unutrašnjeg dizajna i veličine kruga.

Još radova pretvorenih u divne dekoracije za interijer možete pregledati i naručiti putem Instagrama

***

Naslovna fotografija: @munika_handcraft
Tekst: Ilda Lihić-Isović

INTERIJERI , 6.7.2021.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

Ilda Lihić-Isović

Foto by:

@munika_handcraft

Podijeli:

Posljednje objavljeno