TEKST: Ilda Lihić-Isović
DATUM OBJAVE: 8.7.2021.
Ako ste ljubitelj Ferrero Rocher kuglica, onda je vrijeme da isprobati sami napravite svoje domaće, posebice što je priprema vrlo jednostavna, a rezultat će vas oduševiti.
Kada smo ugledali novi post @naidaeats znali smo da je to sljedeći recept koji želimo isprobati. Naida kaže da je bolji od originala, a na nama je da se uvjerimo. Recept donosimo u nastavku, a čim pojedete ove #mljac zalogajčiće, inspiraciju za neki novi recept potražite ovdje.
Foto: @naidaeats
Ferrero Rocher by @naidaeats
Sastojci za bazu:
Glazura:
Priprema:
Sve navedene sastojke za bazu sjedinite uz pomoć štapnog miksera ili u blenderu.
*datule je potrebno natopiti u mlakoj vodi 10-ak minuta (ocijediti prije upotrebe).
Uzmite manju količinu smjese i oblikujte u lopticu, pritisnite između dlanova i ubacite jedan cijeli lješnjak. Ponovo uvaljajte između dlanova i oblikujte lopticu. Kada iskoristite svu smjesu ubacite loptice u zamrzivač.
U međuvremenu pripremite glazuru. Otopite čokoladu sa malo kokosovog ulja i ubacite sitno nožem nasjeckane lješnjake.
Ohlađene loptice umočite u glazuru i redajte na tanjir. Ostavite na sobnoj temperaturi kako bi se glazura stisnula a potom u frižider.
Foto: @naidaeats
Foto: @naidaeats
***
Naslovna fotografija: @naidaeats
Tekst: Ilda Lihić-Isović
TEKST: Adelisa Mašić
Kad temperature porastu, jutarnji obroci koji su lagani, svježi i brzo gotovi postaju naš prvi izbor.
Upravo zato donosimo tri ideje za tost koje izgledaju podjednako lijepo koliko su i ukusne – idealne za ljetni doručak ili kasni brunch.
Prva ideja je french toast sa svježim jagodama. Mekan hljeb umočen u smjesu s jajima i lagano zapečen, uz dodatak kremastog namaza i svježeg voća – jednostavan, ali efektan početak dana.
Druga varijanta je bruschetta s avokadom i sirom. Baget, zreli avokado i otopljeni sir čine ukusnu kombinaciju, a možeš dodati i nekoliko kapi limuna za dodatnu svježinu.
Treća opcija je banana tost – klasik koji se lako prilagođava. Uz kikiriki puter, banane i dodatke poput bobičastog voća, cimeta ili kašike jogurta, postaje doručak kojem se rado vraćamo.
Pogledajte najnovije teme na Bonjour.ba
Naslovna fotografija: @anna_dorzh
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!