Ferrero Rocher: ukusne kuglice koje se brzo naprave, a još brže pojedu - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Ferrero Rocher: ukusne kuglice koje se brzo naprave, a još brže pojedu

Tekst:

Ilda Lihić-Isović

GOURMET
8.7.2021.

Ako ste ljubitelj Ferrero Rocher kuglica, onda je vrijeme da isprobati sami napravite svoje domaće, posebice što je priprema vrlo jednostavna, a rezultat će vas oduševiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada smo ugledali novi post @naidaeats znali smo da je to sljedeći recept koji želimo isprobati. Naida kaže da je bolji od originala, a na nama je da se uvjerimo. Recept donosimo u nastavku, a čim pojedete ove #mljac zalogajčiće, inspiraciju za neki novi recept potražite ovdje.

Foto: @naidaeats

Ferrero Rocher by @naidaeats

Sastojci za bazu:

  • 30 g zobenih pahuljica
  • 60 g datula
  • 30 g putera od badema
  • 1 kašičica instant espresso kafe
  • 2 kašike kakao praha
  • 30 g mljevenih lješnjaka
  • 2 kašike mlijeka po izboru
  • + 14 cijelih lješnjaka

Glazura:

  • 70 g tamne čokolade
  • 1 kašičica kokosovog ulja
  • 50 g nasjeckanih lješnjaka

Priprema:

Sve navedene sastojke za bazu sjedinite uz pomoć štapnog miksera ili u blenderu.

*datule je potrebno natopiti u mlakoj vodi 10-ak minuta (ocijediti prije upotrebe).

Uzmite manju količinu smjese i oblikujte u lopticu, pritisnite između dlanova i ubacite jedan cijeli lješnjak. Ponovo uvaljajte između dlanova i oblikujte lopticu. Kada iskoristite svu smjesu ubacite loptice u zamrzivač.

U međuvremenu pripremite glazuru. Otopite čokoladu sa malo kokosovog ulja i ubacite sitno nožem nasjeckane lješnjake.

Ohlađene loptice umočite u glazuru i redajte na tanjir. Ostavite na sobnoj temperaturi kako bi se glazura stisnula a potom u frižider.

Foto: @naidaeats

Foto: @naidaeats

***

Naslovna fotografija:  @naidaeats
Tekst: Ilda Lihić-Isović

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno