Brzo i tako #mljac: Evo kako napraviti homemade sladoled s Lotus keksom
Tekst:Ana Rotim
GOURMETSezona sladoleda je u punom jeku i bez obzira na to jeste li sladokusac ili ne, ovi osvježavajući okusi tijekom toplih dana su sve što je našem nepcu potrebno.
Naime, prethodnih tjedana otkrivali smo neke nove okuse sladoleda poput Manguma s okusom kokica ili pak osvježavajuće verzije popularnih slatkiša poput Bananice. Usprkos novitetima i zanimljivim okusima, katkad se volimo poigrati u kuhinji i kreirati homemade sladoled u kojem ćete uživati danima.
Tako smo ovog puta na društvenoj mreži Instagram pronašli #yummy kremasti sladoled čiju je pripremu na svom profilu podijelila Lamija Trešnjo Muharemi. Riječ je o mliječnom sladoledu s dodatkom ukusnog Lotus keksa. Možete ga pripremiti uz omiljeni topli napitak ili kao talijani zasladiti poslijepodnevnu kavu i kreirati affogato. Sigurni smo se da ćete s ovim desertom oduševiti goste. Bon Appétit!
Sastojci:
- 300 g zaslađenog kondenzovanog mlijeka
- 200 ml slatke pavlake
- 200 g Lotus krema
- 170 g krem sira
- 100 g Lotus keksa
Priprema:
1. Kondezovano mlijeko, slatku pavlaku i krem sir miksati 2-3 minute.
2. Zatim dodati Lotus krem i izmrvljen Lotus keks, pomiješati tek toliko da se poveže.
3. Sipati u kalup i odložiti u zamrzivač, najbolje preko noći.
4. Uživati u najkremastijem sladoledu ikada!
5. Za dodatni užitak možete napraviti i affogato
* * *
Naslovna fotografija: Lamija Trešnjo Muharemi