Look dana: Hilda Halilović u upečatljivoj kreaciji Armina Hodžića - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Look dana: Hilda Halilović u upečatljivoj kreaciji Armina Hodžića

Tekst:

Arijana Bošnjak

MODNE VIJESTI
18.8.2023.

Sarajevo Film Festival iz dana u dan donosi nove i inspirativne kombinacije koje nose gosti Festivala na crvenom tepihu, a koji rado biraju dizajnere s domaće scene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedna od njih je i model Hilda Halilović koja se sinoć pojavila u unikatnoj kreaciji koju potpisuje bh. dizajner Armin Hodžić, koji se prošle godine na crvenom tepihu Sarajevo Film Festivala predstavio kroz bold bijelu kreaciju koju je birala Martina Saira.


Foto: Marko Jovančić za Bonjour.ba

Hilda Halilović i Armin Hodžić na L'Oreal Paris gala večeri


Kreacija se upisala kao jedan od upečatljivijih trenutaka ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala i vratila nas u glamur osamdesetih.
Moda osamdesetih je istovremeno ženstvena i elegantna, ali i moćna, odvažna, pomalo punk. Upravo takva je bila i ova kreacija o kojoj nam je više detalja otkrio dizajner Armin:

"Haljina je inspirirana hrabrim i glamuroznim modnim trendovima 1980-ih, poznatim po svojim naglašenim siluetama i dramatičnim detaljima. Tkanina od crnog pliša, naglašena zlatnim ukrasima, predstavlja moderan pogled na estetiku visoke mode tog doba. Materijali koji su korišteni su pliš kao osnova kreacije te zlatni detalji."


Foto: Marko Jovančić za Bonjour.baHilda je do sada surađivala s brojnim svjetskim modnim kućama kao što su Dior, Dolce&Gabbana, The Row, Adidas, Christopher Kane, Nike i još mnogo drugih, a i ovu modnu kreaciju nosila je samouvjereno i ostavila snažan stilski pečat.
Za njen besprijekoran makeup koji naglasak stavlja na oči pobrinula se vizažistica Renata Ponjević. Frizuru koja je savršeno pratila Arminov dizajn, radio je Ensar Dervišbegović.


Foto: Marko Jovančić za Bonjour.baPogledajte još fotografija ove zanimljive kreacije

 

Foto: Armin Hodžić

Foto: Armin Hodžić

* * *
Naslovna fotografija: Armin Hodžić

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno