TEKST: Bonjour.ba
DATUM OBJAVE: 17.7.2019.
S obzirom na to da je ljeto i službeno počelo, tijekom šetnji gradom naša nezaobilazna postaja su mjesta koja nude sladoled.
I iako sladolede možete pronaći na gotovo svakom koraku, sve više stavljamo fokus na objekte koji nude potpuni doživljaj uživanja u ovoj kremastoj, aromatičnoj, ledenoj slastici.
Popularno: S barmenom smo osmislili BONJOUR.koktel kojeg ćete pripremati za svaki idući ljetni kućni party
Kvaliteta sastojaka od kojih su sladoledi napravljeni, kombinacija zanimljivih aroma i okusa te interijeri koji omogućuju idealnu pauzu od užurbane svakodnevice te uživanje u posebnim slatkim ledenim recepturama, učinili su ovih pet lokacija favoritom mnogih kada je u pitanju potraga za najboljim sladoledom u gradu.
5 mjesta u kojima biste svakako u Sarajevu trebali naručiti kuglu sladoleda (ili par njih), izdvojili smo u nastavku.
CAFFE I RESTAURANT MANOLO
Lokacija: Maršala Tita 23
Cafe & restoran Manolo smješten je u centru grada, na lokaciji koja je istovremeno skrivena od gradske vreve, a opet tako blizu svim događanjima. Ima prekrasnu terasu s mnoštvo cvijeća i zelenila, koja je idealno mjesto za pauzu uz sladoled i kreiranje slatke harmonije u danu prepunom obveza.

SLASTIČARNA EGIPAT
Lokacija: Ferhadija 29
Slastičarnica koja ima višegodišnju tradiciju handmade pripreme prirodnih receptura za sladolede koji će razveseliti vaše nepce. Lješnjak, čokolada ili voćne arome, na vama je da birate.
CAFE & PEKARA MRVICA
Lokacija: Jelićeva 1
Pekarnica Mrvica već je ukrala simpatije mnogim svojim posebno kreiranim kolačima i interijerom koji odiše pariškim šarmom. Ovog ljeta vjerujemo da će mnogi željeti isprobati sve okuse njihovog kremastog sladoleda koji je, kako i sami ističu izrađen 100% od prirodnih sastojaka i bez dodataka šećera.

SPAZIO CAFFE
Lokacija: Radićeva 11
Kafić koji je posvećen talijanskoj kulturi ispijanja espressa koji krade simpatije posebnom aromom i okusom, nametnuo se kao idealno mjesto za druženje i uživanje u ljetu i svojom ponudom Spazio sladoleda te gelata pripremljenih od kvalitetnih i prirodnih namirnica.
MARSHAL'S GELATO
Lokacija: Kulovića 9
Marshall's Gelato prvi je proizvođač handmade gelata u BiH koji se radi od 100% prirodnih sastojaka, zbog čega uživanje u njihovom gelatu nazivaju posebnim doživljajem, idealnim za sve one koji su u potrazi za malim sitnicama koje nas čine sretnijima.
Jeste li ih sve već kušali? Koja biste vi mjesta još dodali na listu?
P.S. Iako je bez njega ljetna sezona nezamisliva, sezona sladoleda zapravo traje kroz cijelu godinu. Dobar tek!
TEKST: Bonjour.ba
U Italiji se vjeruje da hrana ne liječi samo tijelo, nego i dušu. 'Mangia che ti passa', kažu Italijani, 'Jedi i proći će te'; jedna od najpoznatijih narodnih izreka, koja nije samo savjet, nego način razmišljanja.
To nije puka utjeha, nego filozofija života koja kaže da tanjir tople tjestenine, kap maslinovog ulja i razgovor uz čašu vina mogu popraviti i dan i raspoloženje. Taj italijanski duh, onaj u kojem se hrana ne jede, nego doživljava, ne živi samo u Rimu i Napulju.
Možemo ga pronaći i ovdje, u trenutku kad na maslinovom ulju zamiriše sitno sjeckani luk i prostor se ispuni toplinom doma, te u Tropic i Crvena jabuka marketima, gdje Buonetti tjestenina i njen kuhar podsjećaju da i najjednostavniji obrok može postati trenutak za uživanje ako mu poklonimo samo malo pažnje i topline.
Kad je izbor tjestenine dilema sama po sebi…
Koliko puta ste stajali ispred police s tjesteninom, nesigurni koju izabrati: fettuccine ili tagliatelle, sa jajima ili bez?
Neke izgledaju savršeno za kremaste sosove, druge traže malo maslinovog ulja i par listića bosiljka, a vi stojite, razmišljate i znate da će sve brige nestati onog trenutka kad čujete prvo zveckanje tanjira i miris koji ispuni kuhinju.
Tjestenina ima tu moć da običan obrok pretvori u mali trenutak uživanja, onaj zbog kojeg se sve čini lakšim i ljepšim.
U tom smislu, Buonetti tjestenina savršeno čuva duh Italije u svakoj porciji: rađena po tradicionalnoj recepturi od 100% durum pšenice, prilagođena svakom trenutku i ukusu.
Dolazi u dvije varijante, sa jajima, bogatijeg i punijeg okusa, idealna za mesne i kremaste sosove, te bez jaja, laganija i svestranija, savršena za jednostavna, svakodnevna jela. 
Bez obzira koju odaberete, rezultat je uvijek isti: tanjir koji donosi osjećaj zadovoljstva i miris koji na trenutak pretvara vašu kuhinju u mali italijanski kutak mira.
Kad ne znate šta kuhati, ovaj kuhar definitivno zna
Znamo kako to izgleda... kad otvorite frižider i nemate ideju odakle početi. A ako se odlučite za tjesteninu, tek tada kreće prava dilema: koju izabrati, koji sos, koliko dugo kuhati…
Zato smo ovaj put prepustili odluku onome ko uvijek ima pravi odgovor, a to je Buonetti kuhar. Jednostavan, inspirativan i napisan tako da svako može uživati u kuhanju, bez žurbe i stresa.
Na njegovim stranicama, kroz 48 recepata za četiri godišnja doba, svaka sezona ima svoj ritam: proljeće je svježe, ljeto mirisno, jesen topla, a zima puna okusa koji griju. Stranice prate ritam svakodnevice, pune su malih savjeta koji kuhanje pretvaraju u ritual, a ne obavezu.
U dijelu posvećenom jeseni pronašli smo jelo koje nas je razriješilo svih dilema: fettuccine u mesnom sosu iz rerne.



Uz nekoliko kapi GAEA Kalamata maslinovog ulja i prstohvat Kulino začina, koji svakom zalogaju daje savršen balans, ovo jelo postaje sve što očekujemo od dobre tjestenine: toplo, jednostavno i neodoljivo mirisno.
Federico Fellini je jednom rekao da je život kombinacija magije i tjestenine i teško je s tim ne složiti se. U jednostavnom obroku često se krije mnogo više od hrane: miris doma, osjećaj mira i topline, tišina između dva zalogaja u kojoj sve ima smisla.
Buonetti nas podsjeća da za dobar obrok nije potrebna posebna prilika. Dovoljno je malo vremena, nekoliko kvalitetnih sastojaka i želja da uživamo u onome što stvaramo.
Dok se mirisi šire kuhinjom i prvi zalogaj otkriva savršeni balans ukusa, postaje jasno da je upravo u tim trenucima život najukusniji.
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled u backstage priče!