Foto priča: Mala pariška avantura u pekarnici Mrvica u Sarajevu
Tekst:Bonjour.ba
GOURMETPekarnica Mrvica u Sarajevu je još od prvih dana otkako je otvorena, postala sinonim za kreativne slastice, neodoljive macaroonse i duga subotnja brunch druženja uz slatki i slani meni, sve to ovijeno šarmom kakav ćete naći u ljupkim pariškim slastičarnicama.
Pekarnicu Mrvica ćete naći na dvije adrese, onoj na Čengić vili, te onoj u Starom gradu, a nama je jedna sunčana nedjelja bila povod da okupimo provjerenu domaću ekipu kreativaca te da kroz fotografije dočaramo atmosferu koja vlada na ove dvije sarajevske adrese. Tako su naši modeli, Marija i Antea, odjevene u bezvremenske komade bh.branda Cleo by MODAMO te romantične haljine branda La Jupe uz dodatak kožnih torbica Design by Berberović uživale u neodoljivim voćnim košaricama, čokoladnim tartovima i hrskavim macaroonsima.
Ništa čudno nema u tome što osoblje Mrvice svoje stalne goste poznaje po imenu, a rado će im i otkriti koje ih slastice uskoro očekuju te koje čokoladne poklone da odaberu za svoje drage prijatelje ili poslovne partnere.
Svi kavoljupci će se zaljubiti u koncept 'gurmanske Deluxe kave' koju mogu naručiti u Mrvici, a koja se sastoji od 2 macaronsa, malog slatkog iznenađenja u teglici, kolača Opera, čokoladiranog voća, voćnog tarta, crème brûléea, 2 princezice, mini Mrvica Tatlija i mini muffina što je još jedan dodatni razlog da ju popijete uz drago vam društvo, a ukoliko pak želite svoju kavu kombinirati s drugim slasticama, iz Mrvice će vam preporučiti da odaberete kolač Opera, koji je klasik francuske kuhinje, Mrvica Tatli koji će voljeti ljubitelji domaćih kolača, Macaron cheesecake ili Nutella tortu.
Jutrima je tek posebno teško proći pored Mrvice, a da vas unutra ne namami miris svježe pečenog kruha i peciva od kojih su nam omiljena hrono kruh, Vegipan kruh koji ne sadrži brašno i kvasac, croissant rađen po francuskoj recepturi i quiche.
Uz to, u Mrvici smo pronašli i tajno oružje koje će oduševiti čak i njegovu mamu za nedjeljnim ručkom, a to je ukusna čokoladna torta koju je za Mrvicu kreirao osobno Rudolf van Veen, a koja je napravljena bez brašna, a korišteni su maslac, čokolada, jaja i jestivo cvijeće.
Nakon uzbudljivog radnog tjedna subote obožavamo započeti uz ukusan doručak u Mrvici, svježe cijeđeni sok i dnevne novine. Tu ćemo provesti i lijena nedjeljna poslijepodnevna čitajući omiljenu knjigu uz aromatičnu kavu i neodoljive kolače. Bez imalo grižnje savjesti, naravno, jer upravo je to što bi jedna Parisienne napravila.
Stol ispred Mrvica Old Town je rezerviran za ljetna sarajevska poslijepodneva i prepričavanje dogodovština iz proteklog tjedna, a sve to dok promatramo Sarajevo ispred nas uz žamor prolaznika i smijeh koji dopire od uvijek dobro raspoloženih posjetitelja Mrvice.
Produkcija: MODAMO.info
Organizatorica snimanja: Dijana Perić
Fotografija: Nina Mašić – Lizdek
Frizura: Stipe Filipović
Make-up: Ivana Brdar
Modeli: Marija Kolak i Antea Hoffmann
Odjeća: Cleo by MODAMO i La Jupe
Modni dodaci: Torbe Design by Berberović i nakit Lota Art