TEKST: Bonjour.ba
DATUM OBJAVE: 22.3.2017.
Pekarnica Mrvica u Sarajevu je još od prvih dana otkako je otvorena, postala sinonim za kreativne slastice, neodoljive macaroonse i duga subotnja brunch druženja uz slatki i slani meni, sve to ovijeno šarmom kakav ćete naći u ljupkim pariškim slastičarnicama.

Pekarnicu Mrvica ćete naći na dvije adrese, onoj na Čengić vili, te onoj u Starom gradu, a nama je jedna sunčana nedjelja bila povod da okupimo provjerenu domaću ekipu kreativaca te da kroz fotografije dočaramo atmosferu koja vlada na ove dvije sarajevske adrese. Tako su naši modeli, Marija i Antea, odjevene u bezvremenske komade bh.branda Cleo by MODAMO te romantične haljine branda La Jupe uz dodatak kožnih torbica Design by Berberović uživale u neodoljivim voćnim košaricama, čokoladnim tartovima i hrskavim macaroonsima.

Ništa čudno nema u tome što osoblje Mrvice svoje stalne goste poznaje po imenu, a rado će im i otkriti koje ih slastice uskoro očekuju te koje čokoladne poklone da odaberu za svoje drage prijatelje ili poslovne partnere.



Svi kavoljupci će se zaljubiti u koncept 'gurmanske Deluxe kave' koju mogu naručiti u Mrvici, a koja se sastoji od 2 macaronsa, malog slatkog iznenađenja u teglici, kolača Opera, čokoladiranog voća, voćnog tarta, crème brûléea, 2 princezice, mini Mrvica Tatlija i mini muffina što je još jedan dodatni razlog da ju popijete uz drago vam društvo, a ukoliko pak želite svoju kavu kombinirati s drugim slasticama, iz Mrvice će vam preporučiti da odaberete kolač Opera, koji je klasik francuske kuhinje, Mrvica Tatli koji će voljeti ljubitelji domaćih kolača, Macaron cheesecake ili Nutella tortu.




Jutrima je tek posebno teško proći pored Mrvice, a da vas unutra ne namami miris svježe pečenog kruha i peciva od kojih su nam omiljena hrono kruh, Vegipan kruh koji ne sadrži brašno i kvasac, croissant rađen po francuskoj recepturi i quiche.


Uz to, u Mrvici smo pronašli i tajno oružje koje će oduševiti čak i njegovu mamu za nedjeljnim ručkom, a to je ukusna čokoladna torta koju je za Mrvicu kreirao osobno Rudolf van Veen, a koja je napravljena bez brašna, a korišteni su maslac, čokolada, jaja i jestivo cvijeće.

Nakon uzbudljivog radnog tjedna subote obožavamo započeti uz ukusan doručak u Mrvici, svježe cijeđeni sok i dnevne novine. Tu ćemo provesti i lijena nedjeljna poslijepodnevna čitajući omiljenu knjigu uz aromatičnu kavu i neodoljive kolače. Bez imalo grižnje savjesti, naravno, jer upravo je to što bi jedna Parisienne napravila.







Stol ispred Mrvica Old Town je rezerviran za ljetna sarajevska poslijepodneva i prepričavanje dogodovština iz proteklog tjedna, a sve to dok promatramo Sarajevo ispred nas uz žamor prolaznika i smijeh koji dopire od uvijek dobro raspoloženih posjetitelja Mrvice.



Produkcija: MODAMO.info
Organizatorica snimanja: Dijana Perić
Fotografija: Nina Mašić – Lizdek
Frizura: Stipe Filipović
Make-up: Ivana Brdar
Modeli: Marija Kolak i Antea Hoffmann
Odjeća: Cleo by MODAMO i La Jupe
Modni dodaci: Torbe Design by Berberović i nakit Lota Art
TEKST: Bonjour.ba
U Italiji se vjeruje da hrana ne liječi samo tijelo, nego i dušu. 'Mangia che ti passa', kažu Italijani, 'Jedi i proći će te'; jedna od najpoznatijih narodnih izreka, koja nije samo savjet, nego način razmišljanja.
To nije puka utjeha, nego filozofija života koja kaže da tanjir tople tjestenine, kap maslinovog ulja i razgovor uz čašu vina mogu popraviti i dan i raspoloženje. Taj italijanski duh, onaj u kojem se hrana ne jede, nego doživljava, ne živi samo u Rimu i Napulju.
Možemo ga pronaći i ovdje, u trenutku kad na maslinovom ulju zamiriše sitno sjeckani luk i prostor se ispuni toplinom doma, te u Tropic i Crvena jabuka marketima, gdje Buonetti tjestenina i njen kuhar podsjećaju da i najjednostavniji obrok može postati trenutak za uživanje ako mu poklonimo samo malo pažnje i topline.
Kad je izbor tjestenine dilema sama po sebi…
Koliko puta ste stajali ispred police s tjesteninom, nesigurni koju izabrati: fettuccine ili tagliatelle, sa jajima ili bez?
Neke izgledaju savršeno za kremaste sosove, druge traže malo maslinovog ulja i par listića bosiljka, a vi stojite, razmišljate i znate da će sve brige nestati onog trenutka kad čujete prvo zveckanje tanjira i miris koji ispuni kuhinju.
Tjestenina ima tu moć da običan obrok pretvori u mali trenutak uživanja, onaj zbog kojeg se sve čini lakšim i ljepšim.
U tom smislu, Buonetti tjestenina savršeno čuva duh Italije u svakoj porciji: rađena po tradicionalnoj recepturi od 100% durum pšenice, prilagođena svakom trenutku i ukusu.
Dolazi u dvije varijante, sa jajima, bogatijeg i punijeg okusa, idealna za mesne i kremaste sosove, te bez jaja, laganija i svestranija, savršena za jednostavna, svakodnevna jela. 
Bez obzira koju odaberete, rezultat je uvijek isti: tanjir koji donosi osjećaj zadovoljstva i miris koji na trenutak pretvara vašu kuhinju u mali italijanski kutak mira.
Kad ne znate šta kuhati, ovaj kuhar definitivno zna
Znamo kako to izgleda... kad otvorite frižider i nemate ideju odakle početi. A ako se odlučite za tjesteninu, tek tada kreće prava dilema: koju izabrati, koji sos, koliko dugo kuhati…
Zato smo ovaj put prepustili odluku onome ko uvijek ima pravi odgovor, a to je Buonetti kuhar. Jednostavan, inspirativan i napisan tako da svako može uživati u kuhanju, bez žurbe i stresa.
Na njegovim stranicama, kroz 48 recepata za četiri godišnja doba, svaka sezona ima svoj ritam: proljeće je svježe, ljeto mirisno, jesen topla, a zima puna okusa koji griju. Stranice prate ritam svakodnevice, pune su malih savjeta koji kuhanje pretvaraju u ritual, a ne obavezu.
U dijelu posvećenom jeseni pronašli smo jelo koje nas je razriješilo svih dilema: fettuccine u mesnom sosu iz rerne.



Uz nekoliko kapi GAEA Kalamata maslinovog ulja i prstohvat Kulino začina, koji svakom zalogaju daje savršen balans, ovo jelo postaje sve što očekujemo od dobre tjestenine: toplo, jednostavno i neodoljivo mirisno.
Federico Fellini je jednom rekao da je život kombinacija magije i tjestenine i teško je s tim ne složiti se. U jednostavnom obroku često se krije mnogo više od hrane: miris doma, osjećaj mira i topline, tišina između dva zalogaja u kojoj sve ima smisla.
Buonetti nas podsjeća da za dobar obrok nije potrebna posebna prilika. Dovoljno je malo vremena, nekoliko kvalitetnih sastojaka i želja da uživamo u onome što stvaramo.
Dok se mirisi šire kuhinjom i prvi zalogaj otkriva savršeni balans ukusa, postaje jasno da je upravo u tim trenucima život najukusniji.
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled u backstage priče!