TEKST: Bonjour.ba
DATUM OBJAVE: 22.3.2017.
Pekarnica Mrvica u Sarajevu je još od prvih dana otkako je otvorena, postala sinonim za kreativne slastice, neodoljive macaroonse i duga subotnja brunch druženja uz slatki i slani meni, sve to ovijeno šarmom kakav ćete naći u ljupkim pariškim slastičarnicama.

Pekarnicu Mrvica ćete naći na dvije adrese, onoj na Čengić vili, te onoj u Starom gradu, a nama je jedna sunčana nedjelja bila povod da okupimo provjerenu domaću ekipu kreativaca te da kroz fotografije dočaramo atmosferu koja vlada na ove dvije sarajevske adrese. Tako su naši modeli, Marija i Antea, odjevene u bezvremenske komade bh.branda Cleo by MODAMO te romantične haljine branda La Jupe uz dodatak kožnih torbica Design by Berberović uživale u neodoljivim voćnim košaricama, čokoladnim tartovima i hrskavim macaroonsima.

Ništa čudno nema u tome što osoblje Mrvice svoje stalne goste poznaje po imenu, a rado će im i otkriti koje ih slastice uskoro očekuju te koje čokoladne poklone da odaberu za svoje drage prijatelje ili poslovne partnere.



Svi kavoljupci će se zaljubiti u koncept 'gurmanske Deluxe kave' koju mogu naručiti u Mrvici, a koja se sastoji od 2 macaronsa, malog slatkog iznenađenja u teglici, kolača Opera, čokoladiranog voća, voćnog tarta, crème brûléea, 2 princezice, mini Mrvica Tatlija i mini muffina što je još jedan dodatni razlog da ju popijete uz drago vam društvo, a ukoliko pak želite svoju kavu kombinirati s drugim slasticama, iz Mrvice će vam preporučiti da odaberete kolač Opera, koji je klasik francuske kuhinje, Mrvica Tatli koji će voljeti ljubitelji domaćih kolača, Macaron cheesecake ili Nutella tortu.




Jutrima je tek posebno teško proći pored Mrvice, a da vas unutra ne namami miris svježe pečenog kruha i peciva od kojih su nam omiljena hrono kruh, Vegipan kruh koji ne sadrži brašno i kvasac, croissant rađen po francuskoj recepturi i quiche.


Uz to, u Mrvici smo pronašli i tajno oružje koje će oduševiti čak i njegovu mamu za nedjeljnim ručkom, a to je ukusna čokoladna torta koju je za Mrvicu kreirao osobno Rudolf van Veen, a koja je napravljena bez brašna, a korišteni su maslac, čokolada, jaja i jestivo cvijeće.

Nakon uzbudljivog radnog tjedna subote obožavamo započeti uz ukusan doručak u Mrvici, svježe cijeđeni sok i dnevne novine. Tu ćemo provesti i lijena nedjeljna poslijepodnevna čitajući omiljenu knjigu uz aromatičnu kavu i neodoljive kolače. Bez imalo grižnje savjesti, naravno, jer upravo je to što bi jedna Parisienne napravila.







Stol ispred Mrvica Old Town je rezerviran za ljetna sarajevska poslijepodneva i prepričavanje dogodovština iz proteklog tjedna, a sve to dok promatramo Sarajevo ispred nas uz žamor prolaznika i smijeh koji dopire od uvijek dobro raspoloženih posjetitelja Mrvice.



Produkcija: MODAMO.info
Organizatorica snimanja: Dijana Perić
Fotografija: Nina Mašić – Lizdek
Frizura: Stipe Filipović
Make-up: Ivana Brdar
Modeli: Marija Kolak i Antea Hoffmann
Odjeća: Cleo by MODAMO i La Jupe
Modni dodaci: Torbe Design by Berberović i nakit Lota Art
TEKST: Adelisa Mašić
Kako se Bonjour Edit polako približava kraju, rituali postaju još jednostavniji. Dan 12 ne traži recepte, kupovinu ni planiranje. Traži samo da od onoga što već imaš napraviš mali, lijep trenutak.
Danas pravimo mini snack board. Ne za goste, ne za Instagram, nego za sebe. Onaj tanjir koji ne mora biti savršen, ali izgleda kao da si mu posvetila malo pažnje.
Snack night je idealan za večeri kada nisi gladna za ‘pravu večeru’, ali želiš nešto grickati. I još bolje, kada želiš da to izgleda lijepo, a ne kao da si sve pojela direktno iz pakovanja.
Kako napraviti mini snack board?
Uzmi male tanjire ili dasku za rezanje i složi snackove koje već imaš kod kuće. Poenta nije količina, nego kombinacija.
Možeš uključiti:
• komadiće sira
• orašaste plodove ili bademe
• krekere ili tostirani hljeb
• masline ili sušeno voće
• nekoliko kockica čokolade
Nije važno šta tačno biraš. Bitno je da složiš, a ne samo izvadiš. Da razmisliš o bojama, teksturama i rasporedu, makar na dvije minute.
Zašto snack night?
Zato što način na koji jedemo često utiče na to kako se osjećamo. Mini snack board pretvara obično grickanje u mali ritual. Sporiji zalogaji. Manje nesvjesnog jedenja. Više uživanja.
Ovo nije ‘zdrava večera’ niti pravilo kako treba jesti. Ovo je samo podsjetnik da i male stvari mogu izgledati lijepo i imati svoj trenutak.
Za kraj
Ako želiš, zabilježi današnji snack night u našem free mjesečnom kalendaru. Jedna fotografija tanjira, detalja ili samo bilješka da si večeras sebi napravila mali estetski predah je sasvim dovoljna.
I za kraj, kao mali znak pažnje, na kraju Bonjour Edit serijala čeka i giveaway: Bonjour notes i limitirana Bonjour tote torba, za sve one koje su ovih 15 dana birale male rituale. Za učešće je potrebno samo da ispuniš kratki Forms koji smo podijelili u prvom tekstu serijala.
Vidimo se sutra, u novom Bonjour Edit izazovu!
Foto: @foodfotoaestetic
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled u backstage priče!