Džan Weddings: Trendovi u organizaciji vjenčanja koji nas očekuju u 2024. godini - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Džan Weddings: Trendovi u organizaciji vjenčanja koji nas očekuju u 2024. godini

Tekst:

Nevena Divčić

VJENČANJA
26.1.2024.

Sezona vjenčanja ove godine počinje mnogo ranije!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


No, ako ste s nama od početka kreiranja vodiča za organizaciju vjenčanja, vjerujemo da vam nije promakla ni ta informacija da ove godine mladenci za svoj veliki dan rado biraju i zimski period.

Kroz svoje dosadašnje razgovore s Džanom Kapić, organizatoricom vjenčanja iz tima Džan Weddings, osvrnuli smo se na organizaciju vjenčanja u skladu s vlastitim željama, odabir najbolje lokacije za fotografije. Osim toga, naša prva priča pomogla vam je da prevaziđete jedan od najvećih izazova – balans između tradicionalnih i modernih elemenata vjenčanja. Kao cherry on top, donosimo vam novosti koje će vam se posebno svidjeti.


Džana i Džan Kapić 


Svaka godina sa sobom na donese mnoštvo novih modnih, beauty i trendova u svijetu interijera, a tako je i kada je riječ o organizaciji i odabiru dekoracije za vjenčanja. Džana je za Bonjour.ba ekskluzivno najavila i otkrila trendove koje ćete rado poželjeti inkorporirati i u svoje planove za proslavu vjenčanja.


Džana, koji trendovi u organizaciji vjenčanja nas očekuju u 2024. godini? 

Novi trend je da djeveruše ne moraju biti u matchy - matchy, usklađenim haljinama, takvo jedno vjenčanje već zajednički planiramo. Ova sezona će da bude bogata sa jedne strane veselim, živim bojama i nepravilnim oblicima, dok se sa druge strana vraća ona klasika black and white.

Pisanje personaliziranih poruka za vaše goste oduzima mnogo vremena, ali je definitivno detalj i emocija koja nikoga ne bi ostavila ravnodušnim. Također dolazi novi trend - audio guest book, koji će sigurno mamiti pažnju svih mladenaca ove sezone, a njihovi gosti će uživati. 
Umjesto pisanja kratkih poruka s posvetom, vaši gosti će za uspomenu ostaviti kratke audio zapise, a neizbježno je da će mladenci uživati u preslušavanju istih. Neonski znak je bio apsolutno hit 2022. onda prethodne sezone je nekako bio utišan, a ove godine se opet vraća na velika vrata.

Personalizirani brojevi stolova - umjesto standardnih brojeva 1, 2, 3... odlučite se ove sezone za nešto potpuno drugačije. Neke od ideja su gradovi koje ste obišli zajedno ili na primjer slika mlade i mladoženje iz iste godine, na primjer 1998. i imenovati stolove po godinama. Ombre bidermajer dolazi na scenu, tačnije bidermajer koji će imati idealne prelaze boja, a razne nijanse postepeno se smjenjuju, doprinijet će cjelokupnom dojmu.

Napravite Chill out zone, apsolutno poželjna lokacija na vjenčanju je mjesto gdje će se gosti moći opustiti i odmoriti od plesanja, ali i napraviti divne fotografije bez pogleda ostalih gostiju.

* * *

Osjećate li se već mnogo mirnije nego prije sedam dana kada smo započeli s kreiranjem vodiča za organizaciju vjenčanja? Vjerujemo da ste kroz naše tri priče i Bonjour.ba razgovor s ekipom Džan Weddings uspješno kreirali viziju kako želite da izgleda vaše vjenčanje, na šta se želite fokusirati i gdje želite napraviti svoje fotografije za uspomenu. Osim toga, čak i ako su vam nedostajali samo detalji u organizaciji, poput inspiracije za pozivnice ili jedinstvenog detalja koji će vašoj proslavi dati finalni pečat, vjerujemo da smo otklonili sve kočnice i manjak inspiracije.

Ako ste propustili dosadašnje savjete za organizaciju vjenčanja, donosimo vam ih na linkovima u nastavku.


Nerma Memić, članica Džan tima
 

Džan Kapić, Džan Weddings


Jedno je sigurno, mi smo uživali u svakom trenutku kreiranja ovog vodiča i veselimo se zaviriti na vjenčanja koja su pred nama u 2024. godini!

* * * 
Foto: Sanela Zukić za Bonjour.ba

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno