Vjenčanje: Kako ga organizovati u skladu s vlastitim ukusom i stilom? - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Džan Weddings: Kako da organizujete vjenčanje po vlastitom ukusu?

Tekst:

Nevena Divčić

VJENČANJA
23.1.2024.

Jeste li s nestrpljenjem dočekali novu priču koju smo kreirali s Džan Weddings timom?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Vodič za organizaciju vjenčanja kreiramo sa željom da vam olakšamo vaš najsretniji dan. Naša sagovornica je Džana Kapić, organizatorica vjenčanja u Džan Weddings timu. Kroz intervju kojim smo započeli ovaj vodič sa Džanom smo razgovarali o savršenom balansu između tradicionalnih i modernih elemenata organizacije vjenčanja. Ako je to tema kojoj se želite posvetiti, a propustili ste je pročitati u prethodnim danima, klikom na button u nastavku dobit ćete odgovore na svoja pitanja o ovom izazovu planiranja vjenčanja.
 


Nastavak svog intervjua sa Džanom vodili smo inspirisani zanimljivim lokacijama za proslave vjenčanja, ali i nevjerovatnim fotografijama mladenaca, koje rado dijelimo s vama. Bilo da je riječ o manjoj ili proslavi sa nekoliko stotina gostiju, mladenci se trude uljepšati svoj posebni dan i sebi i njima. Ovo često rezultira izazovom poput onog koji se odnosi na balansiranje između tradicionalnih i modernih elemenata, a mladenci teško odolijevaju želji da ugode svima. Instagram, Pinterest, prijateljice, mama, kuma, brat – svi imaju svoj prijedlog kako bi trebao izgledati vaš veliki dan.


Nermina Kapić, Džan Weddings


Hajde da vidimo kako možete ostati dosljedni vlastitim željama.

"Morate pronaći u sebi onu malu verziju vas i sjetiti se kako ste željeli da izgleda vaš dan iz snova, bez jakog utjecaja vanjskih faktora. Znam, teško je, odmah nakon prstena svaka od nas počne veliko istraživanje na Instagramu ili Pinterestu, ali morate biti vođeni vama, a ne drugima." – rekla nam je Džana na samom početku ovog razgovora.


Džan i Džana


Kako mladenci mogu izbjeći da budu vođeni potrebom da ugode svakom gostu i tako zanemare svoje želje?

Apsolutno je nemoguće udovoljiti svakom gostu, uz sve napore. To moramo na samome početku prihvatiti. Jedna od jednostavnih metoda je uzeti organizatora vjenčanja, jer ta osoba će se baviti svim sitnicama i protokolom, tako da vi se možete prepustiti vašem danu i uživati u svim emocijama koje taj dan donosi, a organizatorica će se brinuti za goste.


Nerma Memić i Džana Kapić Herenda


Na koje lokacije bismo dodatno trebali obratiti pažnju prilikom odabira interijera za proslavu i mjesta za wedding fotografije?

Za wedding fotografije definitivno se mora voditi računa o dovoljnoj količini svjetlosti, jer ako je nemate u prostoriji, moramo je na vještački način napraviti kako bi to bilo to. Za vjenčanja na otvorenom, voditi računa o putu zalaska sunca, ne želimo da sunce bude to koje kvari vaše fotografije, želimo ga iskoristiti na najbolji mogući način. 

Kada je riječ o lokacijama, moj favorit su definitivno sve one koje imaju ceremoniju na otvorenom i prostore sa portalima, prirodnom svjetlosti bez zavjesa, zastora i debelih šarenih tepiha, sa jedne strane, a sa druge, bitno mi je da ta lokacija ima neko značenje za mladence. Naprimjer imali smo mladence koji su se prvi put poljubili na Bjelašnici i sasvim logično naš prijedlog je bio Javorov Do.
Kako procijeniti koja vrsta dekoracije će najbolje upotpuniti interijer i kako istu prilagoditi budžetu?

Prostore u Sarajevu, osim privatnih lokacija poznajemo u dušu, znamo sve prednosti i nedostatke svakog prostora i onda kada upoznamo mladence kroz njihove želje i ideje, lako prilagodimo dekoraciju interijeru. To definitivno dođe samo od sebe, već pri našem prvom susretu. Problem nekad bude kako je prilagoditi budžetu, pa naš savjet uvijek bude da se mladenci prije sastanka dogovore za planirani budžet i onda ga mi najbolje moguće zajedno rasporedimo na sve potrebne stavke za dekoraciju.* * *

Vjerujemo da organizaciji svog vjenčanja i finalnim pripremama zahvaljujući ovom vodiču pristupate sa mnogo manje stresa i izazova. Prije nego što s vama podijelimo finalne savjete tima Džan Weddings, a koji se odnose na trendove u dekoraciji i organizaciji vjenčanja koji nas očekuju u 2024. godini, pomoći ćemo vam da izaberete jedinstvene pozivnice. 

* * *
Foto: Sanela Zukić za Bonjour.ba

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno