TEKST: Arijana Bošnjak
DATUM OBJAVE: 15.10.2024.
Dua Lipa ponovno je podijelila na društvenim mrežama kontroverznu gourmet kombinaciju koja je postala viralna i šokirala mnoge.
Nakon neobičnog načina na koji jede sladoled, Dua Lipa je podijelila još neobičniju kombinaciju s Coca Colom. U viralnom TikTok videu, Dua Lipa je najprije u čašu dodala limenku dijetalne Coca Cole, što na prvi pogled izgleda prilično normalno. Međutim, nakon toga dodaje sok od kiselih krastavaca i malo jalapeño umaka. Da, čak su i kisele krastavce i kriške jalapeño papričica završile u ovom napitku. Iako je šokirala mnoštvo pratilaca, Lipa sve uvjerava da je ovo zapravo kombinacija koja oduševljava.
@marieclaire_la #dualipa nos compartió su receta para tomar #cocacola ? #dualipaofficial #dualipaedit #dualipavideo #dualipafans #dualipaedits #coca #cocacolachallenge #coke ♬ Don't Start Now - Dua Lipa
Britanski kuhar Gordon Ramsay također je isprobao ovu kombinaciju kao odgovor na video, ali nije bio impresioniran. S druge strane, većina videa zapravo prikazuje pozitivne reakcije onih koji su kušali ovako netipičan spoj, što će vjerujemo i vas dovoljno zaintrigirati i navesti da kušate. Sudeći po tome koliko je svakoga osvojila kombinacija sladoleda s maslinovim uljem, koliko god nespojivo djeluju i ovi sastojci, počinjemo misliti da se iza njenih kulinarskih eksperimenata zapravo kriju unikatne, ali ukusne kombinacije.
@gordonramsayofficial Replying to @Gordon Ramsay Had to try what @Dua Lipa ♬ original sound - Gordon Ramsay
Idete li već po navede sastojke ili ipak ne vjerujete dovoljno u kombinacije Dua Lipe?
@hauskris skip to 1:01 for hank’s thoughts ? thank u @Dua Lipa for sharing your recipe with the world #dietcoke #dietcokerecipe #crispydietcoke #dualipa #dualipadietcoke ♬ original sound - hauskris
* * *
Naslovna fotografija: @dualipa
TEKST: Adelisa Mašić
Postoji li išta bolje od mirisa svježe pečenih kiflica koji ispuni cijelu kuću? Ovaj klasik među pecivima dobija novu teksturu zahvaljujući jednom jednostavnom sastojku, a to je kisela pavlaka.
Upravo kisela pavlaka čini da kiflice ostanu mekane i danima nakon pečenja, s onim savršenim balansom između prozračne unutrašnjosti i tanke, zlatne korice.
Za pripremu kiflica potrebni su sljedeći sastojci:
Priprema:
U toplo mlijeko dodajte kvasac, šećer i kašiku brašna, pa ostavite desetak minuta da se aktivira. Zatim dodajte ostatak brašna, prašak za pecivo i so.
Postepeno sipajte mlijeko uz miješanje, a zatim dodajte kiselu pavlaku i ulje. Umijesite mekano, elastično tijesto i ostavite ga pola sata da naraste pokriveno krpom.
Foto: @lottastichler
Kada tijesto naraste, premijesite ga, razvaljajte i isijecite na trouglove. Svaki premažite margarinom i napunite po želji: sirom, špinatom ili ostavite prazne. 
Foto: @meljorino
Uvijte kiflice, premažite jajetom, pospite susamom i ostavite ih još 15 minuta da odmore. Pecite u zagrijanoj rerni na 200°C dok ne dobiju zlatnu boju i onaj prepoznatljivi miris domaće kuhinje.
Foto: @meljorino
Najbolje su dok su još tople, uz maslac, džem ili šolju čaja, a zahvaljujući kiseloj pavlaci, ostaju jednako mekane i dan poslije.
Foto: @meljorino
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled u backstage priče!