TEKST: Arijana Bošnjak
DATUM OBJAVE: 15.10.2024.
Dua Lipa ponovno je podijelila na društvenim mrežama kontroverznu gourmet kombinaciju koja je postala viralna i šokirala mnoge.
Nakon neobičnog načina na koji jede sladoled, Dua Lipa je podijelila još neobičniju kombinaciju s Coca Colom. U viralnom TikTok videu, Dua Lipa je najprije u čašu dodala limenku dijetalne Coca Cole, što na prvi pogled izgleda prilično normalno. Međutim, nakon toga dodaje sok od kiselih krastavaca i malo jalapeño umaka. Da, čak su i kisele krastavce i kriške jalapeño papričica završile u ovom napitku. Iako je šokirala mnoštvo pratilaca, Lipa sve uvjerava da je ovo zapravo kombinacija koja oduševljava.
@marieclaire_la #dualipa nos compartió su receta para tomar #cocacola ? #dualipaofficial #dualipaedit #dualipavideo #dualipafans #dualipaedits #coca #cocacolachallenge #coke ♬ Don't Start Now - Dua Lipa
Britanski kuhar Gordon Ramsay također je isprobao ovu kombinaciju kao odgovor na video, ali nije bio impresioniran. S druge strane, većina videa zapravo prikazuje pozitivne reakcije onih koji su kušali ovako netipičan spoj, što će vjerujemo i vas dovoljno zaintrigirati i navesti da kušate. Sudeći po tome koliko je svakoga osvojila kombinacija sladoleda s maslinovim uljem, koliko god nespojivo djeluju i ovi sastojci, počinjemo misliti da se iza njenih kulinarskih eksperimenata zapravo kriju unikatne, ali ukusne kombinacije.
@gordonramsayofficial Replying to @Gordon Ramsay Had to try what @Dua Lipa ♬ original sound - Gordon Ramsay
Idete li već po navede sastojke ili ipak ne vjerujete dovoljno u kombinacije Dua Lipe?
@hauskris skip to 1:01 for hank’s thoughts ? thank u @Dua Lipa for sharing your recipe with the world #dietcoke #dietcokerecipe #crispydietcoke #dualipa #dualipadietcoke ♬ original sound - hauskris
* * *
Naslovna fotografija: @dualipa
TEKST: Adelisa Mašić
Postoje mjesta kojima se rado vraćamo upravo zato što stalno donose nešto novo, a Backyard Sarajevo je jedno od tih.
Kafić koji je od samog otvaranja privukao pažnju svojim prepoznatljivom atmosferom i jasnom estetikom, ali i mjestom gdje se ponuda ne zaustavlja na 'standardnom'.
Ovog puta povod za dolazak bili su novi deserti, tačnije realistični kolači koji izgledom podsjećaju na voće, ali iznutra kriju slojevite, precizno balansirane okuse. 
Probali smo pistaciju i mango i upravo je taj momenat vizuelnog iznenađenja ono što vas prvo privuče. Na prvi pogled, desert izgleda gotovo identično pravom plodu: tekstura, boja i oblik su dovedeni do detalja.
No, tek kada ga prerežete, postaje jasno zašto su ovi kolači postali pravi mali hit. 

Pistacija je kremasta, bogata, ali ne teška, dok mango donosi svježinu i blagu kiselkastu notu koja lijepo balansira slatkoću. Ovo su deserti koji se ne jedu na brzinu, već polako, uz kafu i razgovor.
Drugi desert koji smo probali je čokoladni medo: vizuelno razigran, ali okusom vrlo ozbiljan. Riječ je o čokoladnom mousseu preko kojeg se, neposredno prije posluživanja, prelije topla crna čokolada. 
Taj trenutak kada se čokolada razlije preko deserta čini cijelo iskustvo još zanimljivijim, a kombinacija tekstura i intenzivne čokolade čini ga savršenim izborom za one koji vole klasične, ali bogate okuse.
Backyard ovim desertima potvrđuje da nije riječ samo o lijepom prostoru, već o mjestu koje pažljivo gradi svoju ponudu i prati savremene gastro trendove.
Ako ste već bili u Backyardu, ovo je dobar razlog za novi dolazak. A ako niste, ovi deserti su sasvim dovoljan povod da ga konačno dodate na svoju listu mjesta koja vrijedi posjetiti u Sarajevu.
Foto: Bonjour
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled u backstage priče!