TEKST: Arijana Bošnjak

DATUM OBJAVE: 15.10.2024.

Dua Lipa ponovno je podijelila na društvenim mrežama kontroverznu gourmet kombinaciju koja je postala viralna i šokirala mnoge.


Nakon neobičnog načina na koji jede sladoled, Dua Lipa je podijelila još neobičniju kombinaciju s Coca Colom. U viralnom TikTok videu, Dua Lipa je najprije u čašu dodala limenku dijetalne Coca Cole, što na prvi pogled izgleda prilično normalno. Međutim, nakon toga dodaje sok od kiselih krastavaca i malo jalapeño umaka. Da, čak su i kisele krastavce i kriške jalapeño papričica završile u ovom napitku. Iako je šokirala mnoštvo pratilaca, Lipa sve uvjerava da je ovo zapravo kombinacija koja oduševljava.

 

@marieclaire_la #dualipa nos compartió su receta para tomar #cocacola ? #dualipaofficial #dualipaedit #dualipavideo #dualipafans #dualipaedits #coca #cocacolachallenge #coke ♬ Don't Start Now - Dua Lipa



Britanski kuhar Gordon Ramsay također je isprobao ovu kombinaciju kao odgovor na video, ali nije bio impresioniran. S druge strane, većina videa zapravo prikazuje pozitivne reakcije onih koji su kušali ovako netipičan spoj, što će vjerujemo i vas dovoljno zaintrigirati i navesti da kušate. Sudeći po tome koliko je svakoga osvojila kombinacija sladoleda s maslinovim uljem, koliko god nespojivo djeluju i ovi sastojci, počinjemo misliti da se iza njenih kulinarskih eksperimenata zapravo kriju unikatne, ali ukusne kombinacije.

 

@gordonramsayofficial Replying to @Gordon Ramsay Had to try what @Dua Lipa ♬ original sound - Gordon Ramsay



Idete li već po navede sastojke ili ipak ne vjerujete dovoljno u kombinacije Dua Lipe?

 

@hauskris skip to 1:01 for hank’s thoughts ? thank u @Dua Lipa for sharing your recipe with the world #dietcoke #dietcokerecipe #crispydietcoke #dualipa #dualipadietcoke ♬ original sound - hauskris

* * *
Naslovna fotografija: @dualipa


Bonjour

Uvijek ste u dilemi koju vrstu tjestenine izabrati? Mi smo probali recept koji rješava sve.

TEKST: Bonjour.ba

Uvijek ste u dilemi koju vrstu tjestenine izabrati? Mi smo probali recept koji rješava sve. Uvijek ste u dilemi koju vrstu tjestenine izabrati? Mi smo probali recept koji rješava sve.

U Italiji se vjeruje da hrana ne liječi samo tijelo, nego i dušu. 'Mangia che ti passa', kažu Italijani, 'Jedi i proći će te'; jedna od najpoznatijih narodnih izreka, koja nije samo savjet, nego način razmišljanja.

To nije puka utjeha, nego filozofija života koja kaže da tanjir tople tjestenine, kap maslinovog ulja i razgovor uz čašu vina mogu popraviti i dan i raspoloženje. Taj italijanski duh, onaj u kojem se hrana ne jede, nego doživljava, ne živi samo u Rimu i Napulju. 

 



Možemo ga pronaći i ovdje, u trenutku kad na maslinovom ulju zamiriše sitno sjeckani luk i prostor se ispuni toplinom doma, te u Tropic i Crvena jabuka marketima, gdje Buonetti tjestenina i njen kuhar podsjećaju da i najjednostavniji obrok može postati trenutak za uživanje ako mu poklonimo samo malo pažnje i topline.


crvena_jabuka_buonetti5bonjour_ba

Kad je izbor tjestenine dilema sama po sebi…  

Koliko puta ste stajali ispred police s tjesteninom, nesigurni koju izabrati: fettuccine ili tagliatelle, sa jajima ili bez? 

 



Neke izgledaju savršeno za kremaste sosove, druge traže malo maslinovog ulja i par listića bosiljka, a vi stojite, razmišljate i znate da će sve brige nestati onog trenutka kad čujete prvo zveckanje tanjira i miris koji ispuni kuhinju.

 



Tjestenina ima tu moć da običan obrok pretvori u mali trenutak uživanja, onaj zbog kojeg se sve čini lakšim i ljepšim. 

U tom smislu, Buonetti tjestenina savršeno čuva duh Italije u svakoj porciji: rađena po tradicionalnoj recepturi od 100% durum pšenice, prilagođena svakom trenutku i ukusu.


crvena_jabuka_buonetti2bonjour_ba

Dolazi u dvije varijante, sa jajima, bogatijeg i punijeg okusa, idealna za mesne i kremaste sosove, te bez jaja, laganija i svestranija, savršena za jednostavna, svakodnevna jela. 


crvena_jabuka_buonetti12bonjour_ba

Bez obzira koju odaberete, rezultat je uvijek isti: tanjir koji donosi osjećaj zadovoljstva i miris koji na trenutak pretvara vašu kuhinju u mali italijanski kutak mira.

 



Kad ne znate šta kuhati, ovaj kuhar definitivno zna  

Znamo kako to izgleda... kad otvorite frižider i nemate ideju odakle početi. A ako se odlučite za tjesteninu, tek tada kreće prava dilema: koju izabrati, koji sos, koliko dugo kuhati…

 



Zato smo ovaj put prepustili odluku onome ko uvijek ima pravi odgovor, a to je Buonetti kuhar. Jednostavan, inspirativan i napisan tako da svako može uživati u kuhanju, bez žurbe i stresa.


crvena_jabuka_buonetti14bonjour_ba

Na njegovim stranicama, kroz 48 recepata za četiri godišnja doba, svaka sezona ima svoj ritam: proljeće je svježe, ljeto mirisno, jesen topla, a zima puna okusa koji griju. Stranice prate ritam svakodnevice, pune su malih savjeta koji kuhanje pretvaraju u ritual, a ne obavezu.

U dijelu posvećenom jeseni pronašli smo jelo koje nas je razriješilo svih dilema: fettuccine u mesnom sosu iz rerne.


crvena_jabuka_buonetti3bonjour_ba

crvena_jabuka_buonetti6bonjour_ba

crvena_jabuka_buonetti13bonjour_ba

crvena_jabuka_buonetti16bonjour_ba

Uz nekoliko kapi GAEA Kalamata maslinovog ulja i prstohvat Kulino začina, koji svakom zalogaju daje savršen balans, ovo jelo postaje sve što očekujemo od dobre tjestenine: toplo, jednostavno i neodoljivo mirisno.


crvena_jabuka_buonetti19bonjour_ba

Federico Fellini je jednom rekao da je život kombinacija magije i tjestenine i teško je s tim ne složiti se. U jednostavnom obroku često se krije mnogo više od hrane: miris doma, osjećaj mira i topline, tišina između dva zalogaja u kojoj sve ima smisla.


crvena_jabuka_buonetti18bonjour_ba

Buonetti nas podsjeća da za dobar obrok nije potrebna posebna prilika. Dovoljno je malo vremena, nekoliko kvalitetnih sastojaka i želja da uživamo u onome što stvaramo. 

Dok se mirisi šire kuhinjom i prvi zalogaj otkriva savršeni balans ukusa, postaje jasno da je upravo u tim trenucima život najukusniji.
 

Ovaj sadržaj je nastao u suradnji sa Crvena jabuka market.
Foto: PR  


Bonjour

Bonjour.club član!

Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled u backstage priče!