Uz #DoYouBonjour smo pronašli lagan i superkremast recept za tiramisu cheesecake - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Uz #DoYouBonjour smo pronašli lagan i superkremast recept za tiramisu cheesecake

Tekst:

Marija Perić

GOURMET
22.7.2021.

Baš kada nam je zatrebao neki slatki desert, ali jednako prozračan, lagan i čokoladan, naišli smo na ovaj recept za kremasti tiramisu cheesecake koji ćete jedva čekati spremati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo on spaja slatki užitak koji sa sobom donosi tiramisu i lagano osvježenje koje pruža cheesecake u jedinstveni desert idealan za dijeljenje sa najdražima tijekom druženja na balkonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim što je lagan i sladak, ne zahtjeva previše vremena za pripremu, ne peče se i sve sastojke možete nabaviti u obližnjoj većoj trgovini.

Za superukusni recept, prelistajte dalje.

Za koru:

  • 200 gr čokoladnog mljevenog keksa
  • 100 gr putera

Istopite puter i pomiješajte sa mljevenim keksom. U slučaju potrebe možete dodati i par kapi mlijeka. Smjesa treba da bude mekana. Utisnite je u kalup i ostavite u frižider.

Za kremu:

  • 700 gr krem sira
  • 300 gr šećera u prahu
  • kašičica arome vanilije
  • 200 ml vrhnja za šlag
  • 70 ml hladne esspreso kafe
  • 10 gr želatina

Sir, šećer u prahu, 50ml kafe i vaniliju dobro izmiksajte. Vrhnje za šlag posebno umutite i polako kašiku po kašiku dodajite u smjesu sa sirom i lagano umiješajte. Želatin umiješajte sa 20 ml kafe i kada nabubri, na laganoj vatri ga istopite i pridružite kremi.

Polovinu smjese sipajte preko kore.

Dio sa piškotama:

  • 16 piškota
  • 2 dcl esspreso kafe

Svaku piškotu lagano potopite u kafu i redajte u krug preko cheese smjese. Kada ste svaku poredali dodajte preko toga drugi dio cheese kreme i poravnajte vrh. Umutite 2 dcl vrhnja za slag i dekorišite sa njim po želji. Preko toga ravnomjerno pospite kakao prah i uživajte u laganom, kremastom užitku.

Recept smo pronašli na @studiobaked.e Instagram profilu.

***

Naslovna fotografija: @studiobaked.e
Tekst: Marija Perić

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno