Condé Nast Traveler preporučuje: 3 razloga zašto biste trebali posjetiti BiH - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Condé Nast Traveler preporučuje: 3 razloga zašto biste trebali posjetiti BiH

Tekst:

Bonjour.ba

PUTOVANJA
30.3.2016.

Prije par mjeseci, na email našeg uredništva došao je upit jedne od članica slavne redakcije koja je za izdanje Condé Nast Traveler za 4.mjesec pripremala reportažu o mjestima koje biste trebali posjetiti u Bosni i Hercegovini, točnije kroz par primamljivih prijedloga pokazati zašto bi vaše naredno putovanje Europom trebalo uključivati i lijepu BiH. Nakon par razmijenjenih emailova i fotografija, s nestrpljenjem smo iščekivali novo izdanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

sarajevo-condenast

Nazivajući Sarajevo savršenom destinacijom za sve one koji su u potrazi za novim Istanbulom i gradom bogatim zelenilom, džamijama iz doba Osmanskog carstva i katedralama iz Hasburškog carstva, ovo su 3 razloga zbog kojih oni smatraju da bi njihovi čitatelji trebali uskoro posjetiti BiH.

#Zato što imaju hotele u kojima želite odsjesti
Prije nego što je otvoren Hotel Isa Begov hamam u petom mjesecu prošle godine, ponuda  za noćenje je bila loša, komunističko doba je utjecalo na nju. Anatolijski tepih i ručno izrezbaren drveni namještaj vuku korijene iz Turske, dok tradicionalni hamam datira iz 1462. godine.

#Zašto što imaju muzej u kojem se želite izgubiti

Zbog nedostatka sredstava za financiranje, Zemaljski muzej je bio zatvoren 2012.godine. Ponovno je otvoren u rujnu i u njemu je izloženo više od 4 milijuna predmeta, uključujući neke od najstarijih židovskih dokumenata koji datiraju iz 1300.godine.

#Zato što je kava bolja nego ikada

'Jaka lavina' ovdje je razlivena još od vladavine Otomanskog carstva, i dok ljubitelji klasike nešto više vole tradicionalne trgovine kavom i kafiće smještene na Ferhadiji, moderne osobe otvaraju nova stylish mjesta kao što su 'Caffe Kamarija – Point of View' gdje se služi turska kava dok ste okruženi bijelim drvenim zidovima i 'Klopa'. Ako volite tradicionalnu kavu posluženu u setovima od bakra, cjenjkajte se za nju na bazaru iz 15.stoljeća, Baščaršiiji.

Foto: Conde Nast Traveler

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno