TEKST: Arijana Bošnjak

DATUM OBJAVE: 9.10.2023.

Mnogi od vas već godinama unaprijed točno znaju kakvo vjenčanje žele. Neki biraju intimniju proslavu s manje uzvanika i nešto ležerniju varijantu, drugi pak žele vjenčanje velikih razmjera, nalik na kraljevsko.


Što god mladenci birali, sigurni smo da svi žele da se jedan epitet ističe kada je u pitanju njihovo vjenčanje, a to je – magično!

Upravo jedno takvo vjenčanje, održano je u restoranu Javorov Do nadomak Sarajeva koji je, sudeći po fotografijama, zaista pružio neodoljiv ambijent i poslužio kao idealna kulisa za dan koji mladenci žele pamtiti zauvijek.


Azra i Mirzet Kobilica



Kako kaže mladenka Azra Kobilica, ona i muž Mirzet su odmah nakon zaruka znali da žele vjenčanje na toj lokaciji, a glavna nit vodilja prilikom priprema bili su im jednostavnost i elegancija koju žele provući kroz čitav čin vjenčanja. Osim toga, nisu željeli dekoracijama narušiti prirodni ambijent restorana za koji Azra kaže da je pomalo magičan. Uz minimalistički ambijent koji su odlučili stvoriti, fokus im je bio na tome da se svaki njihov gost, baš kao i oni, osjeća posebno na taj dan.




Azra vjeruje da su u tome i uspjeli pa su takvi prioriteti doveli do čarobnih trenutaka koje je kroz svoj objektiv zabilježio fotograf Jasmin iz CJ Weddings Studia, čije će fotografije sigurno poslužiti kao inspiracija i za vaš veliki dan. Mladenka je posebno zahvalna fotografu što je uspio uhvatiti spontane trenutke i tako prenijeti emocije kroz fotografiju i učiniti da svaka evocira sjećanje na određeni dio vjenčanja. Vjerujemo da je poseban osjećaj kada, gledajući fotografije, mogu ponovno proživjeti svaki trenutak.




Azra i Mirzet su željeli intimnije vjenčanje, koje je prvenstveno zamišljeno kao ručak, ali je kroz pripreme preraslo u manju svadbu i kako kaže mladenka, nisu se pokajali.

Tako je prije svega održana ceremonija vjenčanja u amfiteatru koji je obavijen kamenom, a kojem toplinu daju drvene klupe i zelenilo prirode koja ga okružuje. Magiju tog pomalo rustikalnog ambijenta, dodatno su začinile djevojke iz tima Magnolia decor, koje su svoje decentne dekoracije idilično uklopile u takvo okruženje.




Azra ističe da je i sama bila uključena u odabir dekoracija pa je tako imala priliku da sve izgleda baš onako kako je zamislila te su dekoracije zadržale osobni pečat, estetiku i karakter ovog para. Takav izbor dekoracija djevojke su prenijele i u restoran gdje je održana svadba.




Javorov Do je restoran u kojemu su mladenci i gosti bili okruženi drvenim elementima, a zahvaljujući velikim staklenim portalima, atmosfera je bila prožeta prirodom koja je kroz prozore „ušetala“ na svadbu i dodala još malo magije u već neodoljiv prostor.

Tu su gosti i mladenci imali priliku da nazdrave ovoj predivnoj ljubavnoj priči i uživaju u delicijama kakve već duže vrijeme radi osoblje restorana uz vodstvo Martine Saire, tako da je izbor hrane Azra prepustila njima, vjerujući da će se na stolovima naći najukusniji specijaliteti koji su spoj modernog i tradicionalnog.




A za kraj, scena koja je zaokružila ovaj poseban dan i druženje - ples mladenaca čiji je osmjeh dočarao još jednu istinski neodoljivu ljubavnu priču. Sigurni smo da će i vas, osim fotografija ovog čarobnog trenutka, osvojiti i izbor kombinacija ovih modno usklađenih mladenaca.

Azra je birala haljinu koju je vidjela na profilu Atelier Sposa i odmah znala da je to ona koja je THE ONE! Od trenutka kada ju je probala, znala je da će ju upravo taj romantični model haljine pratiti na njen veliki dan. Korzet uokviren volanima i cvjetna tekstura haljine izgledali su kao da su kreirani upravo za nju.




Mirzet je birao netipičnu crno – bijelu kombinaciju, trodijelno odijelo i upečatljivu kravatu s točkastim uzorkom i tako upotpunio priču o jednostavnosti i eleganciji s karakterom, koja je pratila ovo vjenčanje.




Proslava njihove ljubavi i zabava tijekom cijele večeri bili su popraćeni energičnim, ali i romantičnim notama koje je donio Dernek bend. Osim njih, atmosferi su doprinijeli i prijatelji i obitelj koji su, kako kaže Azra, pružali nesebičnu podršku od samog početka i koji su dan učinili još posebnijim.


Pogledajte još čarobnih trenutaka s njihovog vjenčanja


Foto: CJ Weddings Studio


Bonjour

Ako kupujete piletinu, obratite pažnju na ovu jednu stvar. Može vam sačuvati zdravlje.

TEKST: Bonjour.ba/PR

Ako kupujete piletinu, obratite pažnju na ovu jednu stvar. Može vam sačuvati zdravlje. Ako kupujete piletinu, obratite pažnju na ovu jednu stvar. Može vam sačuvati zdravlje.

Perutnina Ptuj, vodeća peradarska industrija u regiji, prva je u Bosni i Hercegovini dobila certifikat “uzgojeno bez upotrebe antibiotika” koji joj je dodijeljen za liniju proizvoda “Piletina Natur”, dostupnu na policama širom Bosne i Hercegovine od juna ove godine. 



bonjour_ba_perutnina_04

 

 

Iz kompanije navode kako ova inovativna ponuda dolazi kao odgovor na sve veću potražnju potrošača za zdravijim i prirodnijim prehrambenim opcijama. 

Naime, iz Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) navode kako ubrzan razvoj antimikrobne rezistencije predstavlja vodeću zdravstvenu prijetnju. Na brzi razvoj bakterijske rezistencije uveliko utječe neprimjereno i prekomjerno propisivanje antibiotika, njihova nepravilna upotreba kao i upotreba u preventivne svrhe u veterinarskoj medicini.



bonjour_ba_perutnina_06

 

 

Najsavremenija tehnologija koja osigurava zdravlje pilića

 

Na zvaničnoj promociji nove linije, certifikat koji garantira da pilići ni u jednoj fazi tova nisu primili antibiotike, Perutnini Ptuj dodijelila je certifikacijska kuća DNV Adriatica

 

„Napravili smo iskorak koji mijenja standarde domaće proizvodnje i tržišta. S ponosom potvrđujemo da smo prvi proizvođač u Bosni i Hercegovini koji svojim kupcima nudi certificiranu piletinu - uzgojenu bez upotrebe antibiotika. Ovo je rezultat višegodišnjeg rada, od kontrolisanog uzgoja do primjene najsavremenijih tehnologija koje osiguravaju zdravlje životinja. 

Perutnina Ptuj Natur linija s Antibiotic Free certifikatom dokaz je da se i u domaćim uslovima može proizvoditi po najvišim evropskim standardima ako postoji vizija, stručnost i hrabrost da se ide ispred vremena. Ovo je naš odgovor na pitanje - šta želimo staviti na porodični sto. Zbog toga sa sigurnošću kažemo – Bliže prirodi. Bliže ljudima,” izjavio je Adnan Hodžić, direktor kompanije Perutnina Ptuj BH d.o.o.


bonjour_ba_perutnina_07

 

 

Certifikaciji je prethodio temeljiti pregled ukupne vertikalno integrisane proizvodnje.

 

“Perutnina Ptuj je pionir na ovim prostorima kada je uzgoj bez upotrebe antibiotika u pitanju. Već dvije godine radimo na projektu Antibiotic Free u Bosni i Hercegovini što dovoljno govori koliko je opsežan i kompleksan. Naši auditori jedini imaju pravo uzimanja uzoraka, gdje proizvođač ne zna na kojim farmama će se vršiti uzorkovanje, a uzorkuju se stelja, voda na kraju linije i hrana iz usipnog koša. 

I zaista samo firme koje imaju sisteme upravljanja kvalitetom, koje i same imaju vrlo rigoroznu kontrolu farmi i dobavljača, mogu proći ovu zahtjevnu proceduru koja prethodi izdavanju certifikata”, izjavila je Renata Preložnjak, direktorica prodaje i odjela edukacije za Adriatik regiju u Certifikacijskoj kući DNV Adriatica.



bonjour_ba_perutnina_03

 

 

Domaći uzgoj

 

Na farmi Perutnine Ptuj u Bosni i Hercegovini, ali i u saradnji s više od 100 domaćih kooperanata, pokrenut je tehnološki najsavremeniji način uzgoja pilića. Poseban značaj pridaje se kvalitetu ishrane i higijenskim mjerama. U strogo kontrolisanom okruženju, u kojem se redovno uzorkuju voda, hrana i stelja, omogućen je zdrav život i pravilan razvoj pilića.
 

 

“Proizvodnja piletine s deklaracijom - uzgojeno bez antibiotika dobija sve veći značaj u svijetu jer doprinosi zaštiti potrošača, dobrobiti životinja i očuvanju životne sredine. Ovaj pristup je važan korak ka odgovornijoj i etičnijoj proizvodnji hrane i borbi protiv antimikrobne rezistencije. 

Za potrošače to znači sigurniju hranu, bez ostataka antibiotika u proizvodima životinjskog poriјekla, koji mogu ugroziti zdravlje, izazvati alergije i povećati rizik od rezistencije“, pojasnio je prof. dr. Drago Nedić iz JU VIRS “Dr. Vaso Butozan” Banja Luka, dodavši kako ovakav uzgoj potrošačima pruža veću sigurnost i povјerenje u kvalitet hrane koјu konzumiraјu.



bonjour_ba_perutnina_05

 

 

Kvalitet, sigurnost, sljedivost

 

Ukupni proizvodni lanac temelji se na integrisanom sistemu KSS (kvalitet, sigurnost, sljedivost), gdje su svi procesi proizvodnje strogo kontrolisani. Hrana za piliće, koja je nutritivno i energetski izbalansirana za svaku fazu njihova rasta i razvoja, garantuje i meso boljeg kvaliteta, odnosno većih nutritivnih vrijednosti za čovjeka.


bonjour_ba_perutnina_02
 

 

Ovom linijom proizvoda Perutnina Ptuj potvrdila je svoju predanost najvišim standardima sigurnosti hrane i održivosti. Dodatno je učvrstila poziciju lidera u prehrambenoj industriji, pružajući kupcima proizvode koji zadovoljavaju ne samo njihove prehrambene potrebe, već i njihove ekološke i etičke vrijednosti.


bonjour_ba_perutnina_01
 

 

Foto: PR


Bonjour

Bonjour.club član!

Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!